Въпрос за специалността Компютърни Науки

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

FOr da GaME*
В началото бе словото
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Въпрос за специалността Компютърни Науки

Мнение от FOr da GaME* »

Здравейте.
Бих желал да питам по-запознатите със специалността и изучаваното в нея дали в дадената специалност се учи хардуер или поне нещо хардуерно насочено.

Останах с впечатление, че както и софтуерно инж. така и комп. науки са софтуерно насочени и двете специалности.

Въпросите ми са. Кои точно от специалностите в СУ са насочени най-вече с хардуер и колко е застъпен той в тях? Тъй като се надявам в последствие да се занимавам с хардуер, но не съм много сигурен дали той се изучава добре в СУ и по-точно в КН.

Ако не е като основен материал хардуера, то поне като избираем предмет може ли да се учи?
Nedyalko
В началото бе словото
Специалност: Приложна математика
Курс: втори

Re: Въпрос за специалността Компютърни Науки

Мнение от Nedyalko »

Поне аз не знам да има такива специалности в СУ. В ТУ има.
Изображение

Изображение
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Поне във ФМИ няма такава специалност. Всички са софтуерно или математически насочени. И на мен ми се струва, че за хардуер по-скоро ТУ е мястото.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
delyan
В началото бе словото

Мнение от delyan »

FOr da GaME* написа:Здравейте.
Бих желал да питам по-запознатите със специалността и изучаваното в нея дали в дадената специалност се учи хардуер или поне нещо хардуерно насочено.

Останах с впечатление, че както и софтуерно инж. така и комп. науки са софтуерно насочени и двете специалности.

Въпросите ми са. Кои точно от специалностите в СУ са насочени най-вече с хардуер и колко е застъпен той в тях? Тъй като се надявам в последствие да се занимавам с хардуер, но не съм много сигурен дали той се изучава добре в СУ и по-точно в КН.

Ако не е като основен материал хардуера, то поне като избираем предмет може ли да се учи?
В СУ има такава възможност, но не във ФМИ, а във ФзФ. Става дума за инженерна физика и може би още някои други специалности. Не съм запознат в детайли, но ако си амбициозен и волеви човек, ще научиш много. Разпитай във форума на физическия или направо някой координатор във факултета.
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”