Здравейте.
Бих желал да питам по-запознатите със специалността и изучаваното в нея дали в дадената специалност се учи хардуер или поне нещо хардуерно насочено.
Останах с впечатление, че както и софтуерно инж. така и комп. науки са софтуерно насочени и двете специалности.
Въпросите ми са. Кои точно от специалностите в СУ са насочени най-вече с хардуер и колко е застъпен той в тях? Тъй като се надявам в последствие да се занимавам с хардуер, но не съм много сигурен дали той се изучава добре в СУ и по-точно в КН.
Ако не е като основен материал хардуера, то поне като избираем предмет може ли да се учи?
Въпрос за специалността Компютърни Науки
Модератори: Methuselah, thegirl
-
FOr da GaME*
- В началото бе словото
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
-
Nedyalko
- В началото бе словото
- Специалност: Приложна математика
- Курс: втори
Re: Въпрос за специалността Компютърни Науки
Поне аз не знам да има такива специалности в СУ. В ТУ има.

Поне във ФМИ няма такава специалност. Всички са софтуерно или математически насочени. И на мен ми се струва, че за хардуер по-скоро ТУ е мястото.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
and persue that flighty temptress, adventure.
В СУ има такава възможност, но не във ФМИ, а във ФзФ. Става дума за инженерна физика и може би още някои други специалности. Не съм запознат в детайли, но ако си амбициозен и волеви човек, ще научиш много. Разпитай във форума на физическия или направо някой координатор във факултета.FOr da GaME* написа:Здравейте.
Бих желал да питам по-запознатите със специалността и изучаваното в нея дали в дадената специалност се учи хардуер или поне нещо хардуерно насочено.
Останах с впечатление, че както и софтуерно инж. така и комп. науки са софтуерно насочени и двете специалности.
Въпросите ми са. Кои точно от специалностите в СУ са насочени най-вече с хардуер и колко е застъпен той в тях? Тъй като се надявам в последствие да се занимавам с хардуер, но не съм много сигурен дали той се изучава добре в СУ и по-точно в КН.
Ако не е като основен материал хардуера, то поне като избираем предмет може ли да се учи?