Убиец влиза в парламента?

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Убиец влиза в парламента?

Мнение от JudyRamone »

Ако трябва да бъдем реалисти не е възможно от 200 човека поне 20-30-50 да не са измамници... но за това сме си виновни ние и нашият манталитет, така че..
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Най-лесно е да си изкараш фалшиво свидетелство за съдимост... Поне по мои наблюдения. А и такива документчета не могат да спрат депутатчетата, които искат да присвояват, с помощта на дадената им власт...
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Дичоу написа:Томи,
Казвам, че на всички като цяло трябва да се даде време да покажат дали струват или не...
Но...без да са го направили...не е възможно да ги критикуваш, а само да ги плюеш...Нещо, което наблюдавам във форума, а и не само в него последната седмица...
За съжаление аз съм само човек и мога да предполагам...да се надявам и да очаквам...
Вие изглежда сте някакви нови кадри от Канал 2001 и знаете нещата преди да са се случили...
Според мен трябва да се дава възможност на доказали в някоя област способностите си хора, не на всички - за управление на държава става въпрос все пак. Точно това на много места в ГЕРБ засега не се случва.
Knights of the Cross
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Prudence написа:Най-лесно е да си изкараш фалшиво свидетелство за съдимост... Поне по мои наблюдения. А и такива документчета не могат да спрат депутатчетата, които искат да присвояват, с помощта на дадената им власт...
Да ама фалшифицирането на свидетелство за съдимост, както и на всякакви други документи си е престъпление, което си носи определените санкции. Тоест - ако този депутат е фалшифицирал свидетелството за съдимост, което е трябвало да представи в една нормална държава щяха да му припомнят как изглежда съдебната зала отвътре.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Tommy написа:
Дичоу написа:Томи,
Казвам, че на всички като цяло трябва да се даде време да покажат дали струват или не...
Но...без да са го направили...не е възможно да ги критикуваш, а само да ги плюеш...Нещо, което наблюдавам във форума, а и не само в него последната седмица...
За съжаление аз съм само човек и мога да предполагам...да се надявам и да очаквам...
Вие изглежда сте някакви нови кадри от Канал 2001 и знаете нещата преди да са се случили...
Според мен трябва да се дава възможност на доказали в някоя област способностите си хора, не на всички - за управление на държава става въпрос все пак. Точно това на много места в ГЕРБ засега не се случва.
Да...но демокрацията е отредила властта да не се дава на състезание по опит, висок скок, IQ или вдигане на тежести от лежанка ( не че на всички не бие Бойко :mrgreen: но...)...отредила е да се дава от народния вот...а именно той е казал..."Тези хора - вътре....онези - вън" "ГЕРБ - 116...Сините...десет пъти по-малко"
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Smoking Mirror написа:
Prudence написа:Най-лесно е да си изкараш фалшиво свидетелство за съдимост... Поне по мои наблюдения. А и такива документчета не могат да спрат депутатчетата, които искат да присвояват, с помощта на дадената им власт...
Да ама фалшифицирането на свидетелство за съдимост, както и на всякакви други документи си е престъпление, което си носи определените санкции. Тоест - ако този депутат е фалшифицирал свидетелството за съдимост, което е трябвало да представи в една нормална държава щяха да му припомнят как изглежда съдебната зала отвътре.
Мисля, че някой юрист трябва да се изкаже за тия неща...понеже не съм сигурен, ако на пример аз съм осъждан за дребно хулиганство по бързата процедура...значи ли, че не мога да си извадя чисто свидетелство...
...или пък престъпление от преди 40 години...цял живот ли ми се отразява на свидетелството...или има определена давност...та и става дума за "Убийство по непредпазливост" както е отредил съдът тогава...
Наистина неща, които трябва някой вещ да се изкаже...а не да си гадаем...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Дичоу,
не влизай в положение на кръгова отбрана. Дай им игнор!
Сега разбра ли какво ви очаква герберите в НС? :|
Добре, че освен фалиралите котерии има и друго... :mrgreen:
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Този Валентин Микев поне си е излежал присъдата. Мен повече ме шокира това, че човек, срещу когото има текущи съдебни дела може да стане кандидат-депутат и да получи имунитет, например. Ей това е безумие вече.
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Дичоу написа:
Smoking Mirror написа:
Мисля, че някой юрист трябва да се изкаже за тия неща...понеже не съм сигурен, ако на пример аз съм осъждан за дребно хулиганство по бързата процедура...значи ли, че не мога да си извадя чисто свидетелство...
...или пък престъпление от преди 40 години...цял живот ли ми се отразява на свидетелството...или има определена давност...та и става дума за "Убийство по непредпазливост" както е отредил съдът тогава...
Наистина неща, които трябва някой вещ да се изкаже...а не да си гадаем...
Ми... аз съм полу-юрист и на теория ти излиза цял живот, че си осъждан. Затова ми е чудно как е станала тая работа. Ама може и за депутат да не трябва свидетелство, тая част от материала по конституционно право не я помня и трябва да направя справка, а в момента нямам къде.
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Поправка. Има къде да го проверя. Човека има право да си е депутат, не се изисква свидетелство за съдимост. Което си е пълна простотия според мен, ама така пише в закона
Конституцията на Република България написа: Чл. 65. (1) За народен представител може да бъде избиран български гражданин, който няма друго гражданство, навършил е 21 години, не е поставен под запрещение и не изтърпява наказание лишаване от свобода.

В такъв случай си оттеглям обвиненията назад до второ нареждане :roll:
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Дичоу написа:Да...но демокрацията е отредила властта да не се дава на състезание по опит, висок скок, IQ или вдигане на тежести от лежанка ( не че на всички не бие Бойко :mrgreen: но...)...отредила е да се дава от народния вот...а именно той е казал..."Тези хора - вътре....онези - вън" "ГЕРБ - 116...Сините...десет пъти по-малко"
Да, но "демокрация" не означава "слободия". А и когато става въпрос за демокрация - все пак ГЕРБ събра към 40% от вота, а се натискат да управляват сами, защото го били обещали преди изборите - е, демократично ли е 40% да решават за всичките 100%?
Колкото до "Синята коалиция" пак ти казвам - лично аз съм по-доволен от това стечение на обстоятелствата. Все пак не искам да имам много общо с партия като ГЕРБ, която заедно с БСП и ДПС гласува "против" предложението на "сините" да не се дават постове на бивши агенти на ДС. Десни, ама някой друг път...
Knights of the Cross
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Чакай сега, защо да не е демократично 40% да управляват сами....? След като могат да си съберат мнозинството в парламента е напълно законно и напълно демократично.

Прочее това аз намирам за един от плюсовете на това правителство, който отсъстваше при предните. Тъй като липсва политическа сила с пълно мнозинство, независимо дали тя е самостоятелна или от коалиция, в момента дори ГЕРБ, които "спечелиха" изборите не могат да си позволят да предложат някакъв закон, какъвто си поискат, и да го приемат. Силно се надявам това да рефлектира положително върху българската парламентарна система и най-накрая законите да спрат да се гласуват на принципа "партията ни го одобрява" или "партията ни не го одобрява", а че реално парламентаризма ще почне да работи както е трябвало да работи като са го измислили. Защото няма как да сеполучи парламентарна диктатура в момента.

Ето този пост на ТОми за мен беше типичен пример за това колко сините точеха лиги за властта и сега като им се изплъзна почнаха да плюят по стария ред. За което започнах да уважавам Бате Бойко повече.
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Не е толкова лесно
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Smoking Mirror написа:Чакай сега, защо да не е демократично 40% да управляват сами....? След като могат да си съберат мнозинството в парламента е напълно законно и напълно демократично.

Прочее това аз намирам за един от плюсовете на това правителство, който отсъстваше при предните. Тъй като липсва политическа сила с пълно мнозинство, независимо дали тя е самостоятелна или от коалиция, в момента дори ГЕРБ, които "спечелиха" изборите не могат да си позволят да предложат някакъв закон, какъвто си поискат, и да го приемат. Силно се надявам това да рефлектира положително върху българската парламентарна система и най-накрая законите да спрат да се гласуват на принципа "партията ни го одобрява" или "партията ни не го одобрява", а че реално парламентаризма ще почне да работи както е трябвало да работи като са го измислили. Защото няма как да сеполучи парламентарна диктатура в момента.

Ето този пост на ТОми за мен беше типичен пример за това колко сините точеха лиги за властта и сега като им се изплъзна почнаха да плюят по стария ред. За което започнах да уважавам Бате Бойко повече.
Не е демократично, защото начинът, по който я придобиват е един вид извиване на ръцете. А ако "сините" толкова "точеха лиги", както казваш, то те щяха да са започнали да си правят уговорки за безпринципни коалиции още преди осем години.
Knights of the Cross
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Smoking Mirror написа:... на теория ти излиза цял живот, че си осъждан. Затова ми е чудно как е станала тая работа...
Има някакъв срок, в който присъдите се отразяват в съдебното досие и след това се изчистват, ама не знам какъв е... :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “България”