Как се изчислява оценка от изпита по Английски?

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
Megera
От дъжд на вятър

Re: Как се изчислява оценка от изпита по Английски?

Мнение от Megera »

DivineReaper написа: Госпожата от петдневния курс помогна на всички ни да се сдобием с тая прословута скала.

Продължавай да мечтаеш, happyswift, продължавай да мечтаеш. Не знам ти къде си ходил/а и какво си чул/а, но няма шанс на различните групи на курса към СУ да са им казали различни неща... И също така няма шанс да има едно 70 човека с 6.00 на изпита. :roll: Най - много да увеличат точките, при които можеш да имаш тройка.
Аватар
Spondaic
Да живей словото
Курс: втори

Мнение от Spondaic »

Как така да увеличат точките за 3, да не искаше да напишеш обратното да ги намалят !
"Изпуснал съм наg 9000 стрелби в кариерата си. Изгубил съм почти 300 мача. 26 пъти, на мен бяха поверили да направя решителния изстрел и аз пропуснах. Провалях се отново и отново в живота си. И точно затова успях." Майкъл Джордан
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Не мечтая, нито съм ходил на курсове.Това е инфо, пуснато от момиче от форума, което е ходело на курса.Също така, се спореше колко е времето за есето.Тя каза, че е 50, другите казаха, че е 40.Накрая, бяха 50.Тоест, има основание да и се вярва
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

:) Ехх, връхлитат ме спомени...
Между другото съм чувала, че никога, никога, ама никога не пишат 25 точки на есето. // Съвършено есе = 23 точки. А за грешчици режат здравата, хич не си поплюват! И изобщо е факт, че оценките най-много се орязват от компонента 'есе' :roll:
/и понеже сега ще питате откъде знам -- АФ съм, преподавателите са същите, които организират и проверяват изпита... ами изпускат се отвреме на време :lol: /

6.00 можеш да имаш с минимум 87 точки. Всяка година има по една, максимум две такива оценки. Относно оценяването -- мисля, че най-близко е методът, даден от britdamage на първата страница -- 6/87 ви е 'стъпката'.
Аватар
Arsena
От дъжд на вятър
Курс: друг

Мнение от Arsena »

Megera написа:. И също така няма шанс да има едно 70 човека с 6.00 на изпита. :roll: Най - много да увеличат точките, при които можеш да имаш тройка.
Такава нечувана простотия дори на матурите нямаше....
Аватар
Megera
От дъжд на вятър

Мнение от Megera »

Ами дам на курса към СУ казаха, че има на година около 10 човека, които имат пълен брой точки на есето.

А иначе момичето, най-вероятно просто се е объркало/не е разбрало правилно за скалата. Едно са 10 минути отгоре за есето (което си е напълно приемлива промяна) друго е да има, както казах, 70 човека с 6.00 на изпита. Миналата година тези с над 80т. бяха горе доло такава бройка.

А относно увеличаването на точките за 3.00 - нали по принцип за 3.00 е между 43-45, имах в предвид да увеличат точките на 40-45 или нещо такова. Не да ги вдигнат нагоре. :)
Аватар
Loli
Пишете, о, братя

Мнение от Loli »

Аз ще да съм това момиче ;)
Ами ето я скалата която ни дадоха,но снимах само горната част, щото оценките под 5 не ме вълнуват.

Изображение

Ако искате вярвайте, ако не искате недейте :)
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Тая скала ме кефи 8)
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
DivineReaper
В началото бе словото

Мнение от DivineReaper »

Ако имах скенер под ръка бих ви показала и моята скала...
Но май всички се надяват тази на Loli да е по-актуална (и аз включително).
:wink:
Аватар
Loli
Пишете, о, братя

Мнение от Loli »

DivineReaper написа:Ако имах скенер под ръка бих ви показала и моята скала...
Но май всички се надяват тази на Loli да е по-актуална (и аз включително).
:wink:
И аз имах твоята скала, но на курса казаха,че от тази година е новата, също както за есето. Не вярвам за едно нещо информацията им да е била правилна, а за друго не, но ще видим ;)
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Megera написа:Ами дам на курса към СУ казаха, че има на година около 10 човека, които имат пълен брой точки на есето.

А иначе момичето, най-вероятно просто се е объркало/не е разбрало правилно за скалата. Едно са 10 минути отгоре за есето (което си е напълно приемлива промяна) друго е да има, както казах, 70 човека с 6.00 на изпита. Миналата година тези с над 80т. бяха горе доло такава бройка.

А относно увеличаването на точките за 3.00 - нали по принцип за 3.00 е между 43-45, имах в предвид да увеличат точките на 40-45 или нещо такова. Не да ги вдигнат нагоре. :)
Ето, момичето за което говорих е пуснало скалата.Ако можеш и ти да дадеш някаква по-съществената аргументация ?
Аватар
Megera
От дъжд на вятър

Мнение от Megera »

Просто и другото момиче беше казало, че на курса така са им казали.

Може и наистина да е тази скала с 82.5 точки за 6.00, аз няма от къде да знам. Просто не мога да си обянся подбудите им, за да направят това нещо.

Не че на края има каквото и да е значение коя от двете скали ще използват, като в специалностите и в двата случая ще влязат горе-долу едни и същи хора. :roll: Просто бала на всичко ще е по-висок. (И в някоя специалност за 15 човека може да станат 20 и нагоре)

Може би този вариант е добър за тези, на които иначе ще им е трудно да хванат 3.
Аватар
deny_s
Вазов
Специалност: Публична администрация

Мнение от deny_s »

хахах, тъкмо прочетох 1 статия за това,че от следващата година СУ ще провеждат кандидатстудентски изпити целогодишно :mrgreen: така че промяната в скалата не ме учудва :bounce:
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Целта е колкото се може по-малко двойки.Виж на историята какви теми пуснаха - дето и сестра ми,дето е 7ми клас, ще напише за 3
Аватар
deny_s
Вазов
Специалност: Публична администрация

Мнение от deny_s »

Да,но сега ще видим дали повечето са се справили толкова добре,колкото твърдят
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”