House m.d.

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: House m.d.

Мнение от Търговецът на кристал »

Не бе, това беше в началото - макар че и за това, да речем, бих я разбрала... говоря за последния им разговор, ще ме карате да го разписвам (не мога да намеря клипче, ама и песента в тоя момент е страхотна):

Чейс: You have doubts.
Камерън: And you don't?
Чейс: No.
Камерън: That's ... naive. I wanna spend the rest of my life with you. I love you, that's how I feel right now but I don't... (търси думата) know.
Чейс: I'll wait until you do.
Камерън: I can't know. No one ... "knows".
Чейс: I do.

Мисълта ми е, че обикновено тя е наивната романтична патка и прочее, а тук е много по-... знам ли, трезвомислеща от него, но той просто отказва да разбере какво му говори тя. Предвид историята й (точно това с починалия й съпруг) си мисля, че тия паузи преди "знаенето" изразяваха не съмнение в това, че го обича и че иска да е с него, а мъдростта от горчивия опит, един вид. Наистина няма как човек да знае какво ще му се случи, просто защото далеч не всичко зависи от него. Ама той е блейчо.
Пък с това за спермата на мъжа й - може много да се спори (Жорка ;)), но не, благодаря. Етична дилема, за която няма единствен верен отговор.
...
А може и да бъркам и тя просто да има съмнения в любовта си към него - но съвсем не изглеждаше да е така, което ми хареса. Мацката ще се окаже пич накрая, въпреки че 5 сезона я смятах за твъъъърде чист тип.
...
И, впрочем, моя грешка - това е предпоследният епизод от сезона.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Rodd1ck
Да живей словото

Мнение от Rodd1ck »

Не съм го следял сериозно, но доста епизоди по телевизията съм хващал и освен основната му сила си има и едно качествено заснемане и драматизъм. Примерно в много точни моменти са ми правели впечатление отдалечаваща се камера, ханд хелд или нещо по-нестандартно като ъгъл и подсилено с добре подбрана музика.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ок, признавам. Този финал беше невероятен.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от ники »

MidwinterSun написа:Ок, признавам. Този финал беше невероятен.
Да, и аз вчера го довърших. Много силен.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

май съм гледала серия, която не е била последна... :roll:

Нека сравним - в мойта последна серия хаус влиза в неква лудница...
И ако това е и ваш'та последна серия, то наистина не ви разбирам, как наричате това силно, та чак невероятно
la douleur exquise
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Не е въпросът в това какво се случва в последните 2 минути на епизода. А как се развива действието, за да се стигне дотам. От тази гледна точка, целият последен епизод е финалът. Че и с предните два епизода към него.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

fak написа:май съм гледала серия, която не е била последна... :roll:

Нека сравним - в мойта последна серия хаус влиза в неква лудница...
И ако това е и ваш'та последна серия, то наистина не ви разбирам, как наричате това силно, та чак невероятно
Е фак, не говорим само за края на сезона. Изобщо последните два епизода, ако не и три де бяха много силен финал.
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Някой да знае дали ще има нов сезон? :wink:
Toto-I will remember
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

ми....след тоя извратен край...мисля, че е задължително !!!
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Ice_Spirit написа:Някой да знае дали ще има нов сезон? :wink:
Някъде четох 21.09
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

всъщност последния сезон превърнаха Хаус м.д. в боза.... със сладко-кисел привкус.
Първите сезони хаус си беше саркастично, заядливо, садистично копеле, за което най-важна беше диагнозата или да разбере кво точно не е наред...
Сега романтиката, любовта, личните душевни терзания ми идват малко в повече и разБОЗАвяват(патент над тая дума имам аз) иначе интересния сценарий...

Има си достатъчно сапунки, що трябваше да женят чейс и русата?! Ми 13 и черния(не помня името)
Що трябваше да се развие цялата тая драма с къди и бебето... И после ква е тая любов между нея и хаус?!
не съм съгласна да ми развалят филма.., не съм

Иначе шести сезон ще има, доколкото съм чела интервю на Хю Лори в някой от инфо-сайтовете...
la douleur exquise
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Сериалът минава много далече от бозата. Хаус може да е абсолютен циник, което обаче хич не значи, че не умее да изпитва емоции. Интересен е начинът, по който ги изразява. Когато мислеше, че е спал с Къди, избра доста нетрадиционен подход, за да разбере как ще се развият по-нататък отношенията им :lol: :lol: Финалът беше хитър, но и аз го намирам за леко извратен.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
Jorkataa
Драскач
Специалност: Икономика на френски
Курс: първи

Мнение от Jorkataa »

Е какво му е извратеното? Всеки гений е малко луд! Време беше за първи път от 5 сезона, като изключим Камерън по едно време, да покаже малко и той чувства и да не е коравото непукистно копеле... а тези нека се женят, защо пък не? Така донякъде балансираха последната серия с добри/лоши развръзки. Наистина към края на 5ти сезон се развиха леко нещата в по-личен план, но явно ти не си гледала всичките 5, щом дори името на "черния" Foreman не си спомняш... Но все пак иначе прекалено банално започна да става само със случаи с пациенти и нищо по-задълбочено... единственото нещо, което му липсва са часовете с пациенти, които бяха адски яки... ама карай :cyclops:
Скайп на група Дилема: grupa-dilema
Facebook: Група Дилема
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология
Курс: първи

Мнение от bubbly_water »

е сега ще има часове в лудницата :alien:
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Аватар
Ivo Penev
Легендарен флуудър
Специалност: право
Обратна връзка:

Мнение от Ivo Penev »

ееее,аз си помислих за хаус музика,а то било докторът.... :(
memento mori
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”