Не знам какво помниш , но мен ушите не ме лъжат, а имената им така и не ги запомних понеже не помня имена-проблем ли имаArt[less] написа:Поименно, колега, поименно!;Код за потвърждение: Избери целия код
Не го е казал 1 човек, а поне 2,3 на курса!!!
//'щото аз друго помня
Журналисти 2009, том 2.
- Варненец
- Пишеща машина
- Специалност: журналистика
- Курс: първи
Re: Журналисти 2009, том 2.
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Защо си мислиш, че едно есе - тип разказ, не може да има теза и аргументация. Ако ти не можеш да ги съчетаеш, не значи че е невъзможно.avalanche написа:На всички писали разкази- успех с работи без теза и аргументация.
Що се отнася до "аз обхванах всички аспекти", не е възможно. Не е ли най-добре текстът да конкетизира някакъв проблем и после да търси различни гледни точки, отколкото да си казваме всичко, което ни е на сърце, все пак не пишем писмо...?
само идеи, без лични нападки
С второто съм съгласен.
- Варненец
- Пишеща машина
Vanko` написа:И само това ли са ви казали? Защото аз повечето коментари, които прочетох, гласяха, че курсът не ви е бил от особена полза. Носи 1 перспектива и тя е, че евентуално могат да ти запомнят физиономията.Варненец написа:
Не го е казал 1 човек, а поне 2,3 на курса!!!
Второ, това което смяташ ти за оригинално , всъщност може да е гола вода(не говоря за теб,а попринцип) . А вкарването на елементи на разказ в есе, е нож с 2 остриета и не винаги е най-добър съветник
Есето не е "какво казват те", а "какво мислиш и казваш ти". Ако смяташ, че пишеш добре и си достатъчно оригинален и идеен, не би трябвало да се страхуваш от ножа, който есето тип разказ носи със себе си.Защото в крайна сметка малкото места за които се борим и силната конкуренция изискват едно единствено нещо: или рискуваш и не се страхуваш от ножа и успяваш, или кротуваш, страхуваш се от ножа (не говоря за теб, а попринцип) и не те забелязват, защото с нищо не си успял да се отличиш.
Не ми говори за рискове точно на мен-аз писах това което мислех и точка!!!
На предварителния поех риск с разказ- не го оцениха, тяхна работа-сега реших да пиша есе-така ми дойде , така писах
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
- Etien
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Не знам, но най-важното ,което разбрах от курса е ,че ТРЯБВА СУПЕР ЯСНА ТЕЗА, изразена с 1 изречение и след това аргументация... Ако някои е писал изцяло разказ без теза,без аргументация ,то...
Относно "писането по много аспекти", сигурно е добре проверяващите да видят,че знаете "много братя",но пак трябва да са свързани с няква теза,разсъждение. А въображение толкова, доколкото да сте достатъчно оригинални, не сухари... " Аз имам брат, той се казва Пешо и много го обичам. Ние сме братя,щото ни е родила мама...",тоест общи неща.
Това си е мое мнение ,разбира се . Всичко е СТРАШНО относително и зависи до голяма степен то това какво дадения проверяващ иска да види. Затова пожелавам всяка работа да попадне на точния проверяващ и да бъде оценена по достойнство. Успех
Относно "писането по много аспекти", сигурно е добре проверяващите да видят,че знаете "много братя",но пак трябва да са свързани с няква теза,разсъждение. А въображение толкова, доколкото да сте достатъчно оригинални, не сухари... " Аз имам брат, той се казва Пешо и много го обичам. Ние сме братя,щото ни е родила мама...",тоест общи неща.
Това си е мое мнение ,разбира се . Всичко е СТРАШНО относително и зависи до голяма степен то това какво дадения проверяващ иска да види. Затова пожелавам всяка работа да попадне на точния проверяващ и да бъде оценена по достойнство. Успех
ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА ( PR ) - 1 КУРС
Не говоря на теб. Излишно в поста си съм казал: "не говоря за теб, а попринцип".Варненец написа:
Не ми говори за рискове точно на мен-аз писах това което мислех и точка!!!
На предварителния поех риск с разказ- не го оцениха, тяхна работа-сега реших да пиша есе-така ми дойде , така писах
Просто си коментирам.
- Варненец
- Пишеща машина
Аз пък освен за Галеви за други братя не писах и не се чувствам по-зле от това 
Варненец написа:Аз за бялото братство,масоните,Ку-клукс клана,християнството,религиите,Галеви,войните-на оружие братя и общо за приятелството и предателството![]()
Не очаквам висока оценка
Последно?Варненец написа:Аз пък освен за Галеви за други братя не писах и не се чувствам по-зле от това
- Bastor
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Грешка в....ъм....фактите колега....доста ще ти свалят от оценката ако не си споменал, че Галеви не са истински биологични братя, а си писал, че са....Варненец написа:Аз пък освен за Галеви за други братя не писах и не се чувствам по-зле от това
-
avalanche
- В началото бе словото
Говоря за чист разказ, не за есе тип разказ. Който е успял да го направи, и то добре- едно голямо браво от мен, аз наистина не смятам, че мога да се справя с това. Но по това, което чета тук за темите и сюжетите на въпросните разкази, не забелязах тези, например beroeca.Vanko` написа:Защо си мислиш, че едно есе - тип разказ, не може да има теза и аргументация. Ако ти не можеш да ги съчетаеш, не значи че е невъзможно.avalanche написа:На всички писали разкази- успех с работи без теза и аргументация.
Що се отнася до "аз обхванах всички аспекти", не е възможно. Не е ли най-добре текстът да конкетизира някакъв проблем и после да търси различни гледни точки, отколкото да си казваме всичко, което ни е на сърце, все пак не пишем писмо...?
С второто съм съгласен.
На мен пък точно неговото есе ми хареса най-много.avalanche написа:Говоря за чист разказ, не за есе тип разказ. Който е успял да го направи, и то добре- едно голямо браво от мен, аз наистина не смятам, че мога да се справя с това. Но по това, което чета тук за темите и сюжетите на въпросните разкази, не забелязах тези, например beroeca.Vanko` написа:Защо си мислиш, че едно есе - тип разказ, не може да има теза и аргументация. Ако ти не можеш да ги съчетаеш, не значи че е невъзможно.avalanche написа:На всички писали разкази- успех с работи без теза и аргументация.
С второто съм съгласен.
Една теза може да бъде и индиректно изказана. А и в процес на разказ спокойно може да има такъв момент, в който може да си проличи било то и в няколко изречения личната позиция на разказващия /пишещия/ .Зависи как е изразена. А човекът ви каза за какво е писал, а не във всеки един момент как се е обосновал и аргументирал.
П.С. Дано имаме успех /късмет/ всички.
- Варненец
- Пишеща машина
Ти сега на тъп ли се правиш извинявай, или не си разбрал-ПЕРСОНАЛНО ЗА ДРУГИ БРАТЯ НЕ СЪМ ПИСАЛ-не съм писал за Кирил и Методий примерно,а малко само за Галеви.....gletcher написа:Варненец написа:Аз за бялото братство,масоните,Ку-клукс клана,християнството,религиите,Галеви,войните-на оружие братя и общо за приятелството и предателството![]()
Не очаквам висока оценкаПоследно?Варненец написа:Аз пък освен за Галеви за други братя не писах и не се чувствам по-зле от това
Сега разбра ли , или пак да повторя
- Bastor
- От дъжд на вятър
Сещаш ли се, че ако си ги писал като братя Галеви ще ти свалят здраво....те не са братя.....Варненец написа:Ти сега на тъп ли се правиш извинявай, или не си разбрал-ПЕРСОНАЛНО ЗА ДРУГИ БРАТЯ НЕ СЪМ ПИСАЛ-не съм писал за Кирил и Методий примерно,а малко само за Галеви.....gletcher написа:Варненец написа:Аз за бялото братство,масоните,Ку-клукс клана,християнството,религиите,Галеви,войните-на оружие братя и общо за приятелството и предателството![]()
Не очаквам висока оценкаПоследно?Варненец написа:Аз пък освен за Галеви за други братя не писах и не се чувствам по-зле от това
Сега разбра ли , или пак да повторя
- Варненец
- Пишеща машина
Споко, писах,че въпреки че не са биологични братя-, ги свързват общи интереси и оттам се е наложило това названиеBastor написа:Грешка в....ъм....фактите колега....доста ще ти свалят от оценката ако не си споменал, че Галеви не са истински биологични братя, а си писал, че са....Варненец написа:Аз пък освен за Галеви за други братя не писах и не се чувствам по-зле от това
- Bastor
- От дъжд на вятър
Варненец написа:Споко, писах,че въпреки че не са биологични братя-, ги свързват общи интереси и оттам се е наложило това названиеBastor написа:Грешка в....ъм....фактите колега....доста ще ти свалят от оценката ако не си споменал, че Галеви не са истински биологични братя, а си писал, че са....Варненец написа:Аз пък освен за Галеви за други братя не писах и не се чувствам по-зле от това
-
avalanche
- В началото бе словото
прав си, не сме го чели. Въпрос на лично мнение