Журналисти 2009, том 2.

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика
Курс: първи

Re: Журналисти 2009, том 2.

Мнение от Варненец »

Art[less] написа:

Код за потвърждение: Избери целия код

Не го е казал 1 човек, а поне 2,3 на курса!!!
Поименно, колега, поименно!;
//'щото аз друго помня
Не знам какво помниш , но мен ушите не ме лъжат, а имената им така и не ги запомних понеже не помня имена-проблем ли има :shock:
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
Vanko`
В началото бе словото

Мнение от Vanko` »

avalanche написа:На всички писали разкази- успех с работи без теза и аргументация.

Що се отнася до "аз обхванах всички аспекти", не е възможно. Не е ли най-добре текстът да конкетизира някакъв проблем и после да търси различни гледни точки, отколкото да си казваме всичко, което ни е на сърце, все пак не пишем писмо...?

само идеи, без лични нападки ;)
Защо си мислиш, че едно есе - тип разказ, не може да има теза и аргументация. Ако ти не можеш да ги съчетаеш, не значи че е невъзможно.

С второто съм съгласен. :P
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

Vanko` написа:
Варненец написа:

Не го е казал 1 човек, а поне 2,3 на курса!!!
Второ, това което смяташ ти за оригинално , всъщност може да е гола вода(не говоря за теб,а попринцип) . А вкарването на елементи на разказ в есе, е нож с 2 остриета и не винаги е най-добър съветник :wink:
И само това ли са ви казали? Защото аз повечето коментари, които прочетох, гласяха, че курсът не ви е бил от особена полза. Носи 1 перспектива и тя е, че евентуално могат да ти запомнят физиономията.
Есето не е "какво казват те", а "какво мислиш и казваш ти". Ако смяташ, че пишеш добре и си достатъчно оригинален и идеен, не би трябвало да се страхуваш от ножа, който есето тип разказ носи със себе си.Защото в крайна сметка малкото места за които се борим и силната конкуренция изискват едно единствено нещо: или рискуваш и не се страхуваш от ножа и успяваш, или кротуваш, страхуваш се от ножа (не говоря за теб, а попринцип) и не те забелязват, защото с нищо не си успял да се отличиш. :wink:

Не ми говори за рискове точно на мен-аз писах това което мислех и точка!!!
На предварителния поех риск с разказ- не го оцениха, тяхна работа-сега реших да пиша есе-така ми дойде , така писах :wink:
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
Etien
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Etien »

Не знам, но най-важното ,което разбрах от курса е ,че ТРЯБВА СУПЕР ЯСНА ТЕЗА, изразена с 1 изречение и след това аргументация... Ако някои е писал изцяло разказ без теза,без аргументация ,то...
Относно "писането по много аспекти", сигурно е добре проверяващите да видят,че знаете "много братя",но пак трябва да са свързани с няква теза,разсъждение. А въображение толкова, доколкото да сте достатъчно оригинални, не сухари... " Аз имам брат, той се казва Пешо и много го обичам. Ние сме братя,щото ни е родила мама...",тоест общи неща.

Това си е мое мнение ,разбира се . Всичко е СТРАШНО относително и зависи до голяма степен то това какво дадения проверяващ иска да види. Затова пожелавам всяка работа да попадне на точния проверяващ и да бъде оценена по достойнство. Успех
ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА ( PR ) - 1 КУРС
Аватар
Vanko`
В началото бе словото

Мнение от Vanko` »

Варненец написа:

Не ми говори за рискове точно на мен-аз писах това което мислех и точка!!!
На предварителния поех риск с разказ- не го оцениха, тяхна работа-сега реших да пиша есе-така ми дойде , така писах :wink:
Не говоря на теб. Излишно в поста си съм казал: "не говоря за теб, а попринцип".
Просто си коментирам. :roll:
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

Аз пък освен за Галеви за други братя не писах и не се чувствам по-зле от това :mrgreen:
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

Варненец написа:Аз за бялото братство,масоните,Ку-клукс клана,християнството,религиите,Галеви,войните-на оружие братя и общо за приятелството и предателството 8)
Не очаквам висока оценка :|
Варненец написа:Аз пък освен за Галеви за други братя не писах и не се чувствам по-зле от това :mrgreen:
Последно? :D
Аватар
Bastor
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Bastor »

Варненец написа:Аз пък освен за Галеви за други братя не писах и не се чувствам по-зле от това :mrgreen:
Грешка в....ъм....фактите колега....доста ще ти свалят от оценката ако не си споменал, че Галеви не са истински биологични братя, а си писал, че са....
avalanche
В началото бе словото

Мнение от avalanche »

Vanko` написа:
avalanche написа:На всички писали разкази- успех с работи без теза и аргументация.

Що се отнася до "аз обхванах всички аспекти", не е възможно. Не е ли най-добре текстът да конкетизира някакъв проблем и после да търси различни гледни точки, отколкото да си казваме всичко, което ни е на сърце, все пак не пишем писмо...?

Защо си мислиш, че едно есе - тип разказ, не може да има теза и аргументация. Ако ти не можеш да ги съчетаеш, не значи че е невъзможно.

Говоря за чист разказ, не за есе тип разказ. Който е успял да го направи, и то добре- едно голямо браво от мен, аз наистина не смятам, че мога да се справя с това. Но по това, което чета тук за темите и сюжетите на въпросните разкази, не забелязах тези, например beroeca.
Аватар
Vanko`
В началото бе словото

Мнение от Vanko` »

avalanche написа:
Vanko` написа:

Говоря за чист разказ, не за есе тип разказ. Който е успял да го направи, и то добре- едно голямо браво от мен, аз наистина не смятам, че мога да се справя с това. Но по това, което чета тук за темите и сюжетите на въпросните разкази, не забелязах тези, например beroeca.
На мен пък точно неговото есе ми хареса най-много.
Една теза може да бъде и индиректно изказана. А и в процес на разказ спокойно може да има такъв момент, в който може да си проличи било то и в няколко изречения личната позиция на разказващия /пишещия/ .Зависи как е изразена. А човекът ви каза за какво е писал, а не във всеки един момент как се е обосновал и аргументирал.
П.С. Дано имаме успех /късмет/ всички.
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

gletcher написа:
Варненец написа:Аз за бялото братство,масоните,Ку-клукс клана,християнството,религиите,Галеви,войните-на оружие братя и общо за приятелството и предателството 8)
Ти сега на тъп ли се правиш извинявай, или не си разбрал-ПЕРСОНАЛНО ЗА ДРУГИ БРАТЯ НЕ СЪМ ПИСАЛ-не съм писал за Кирил и Методий примерно,а малко само за Галеви.....
Сега разбра ли , или пак да повторя :salute:
Аватар
Bastor
От дъжд на вятър

Мнение от Bastor »

Варненец написа:
gletcher написа:
Ти сега на тъп ли се правиш извинявай, или не си разбрал-ПЕРСОНАЛНО ЗА ДРУГИ БРАТЯ НЕ СЪМ ПИСАЛ-не съм писал за Кирил и Методий примерно,а малко само за Галеви.....
Сега разбра ли , или пак да повторя :salute:
Сещаш ли се, че ако си ги писал като братя Галеви ще ти свалят здраво....те не са братя.....
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

Bastor написа:
Грешка в....ъм....фактите колега....доста ще ти свалят от оценката ако не си споменал, че Галеви не са истински биологични братя, а си писал, че са....
Споко, писах,че въпреки че не са биологични братя-, ги свързват общи интереси и оттам се е наложило това название :wink:
Аватар
Bastor
От дъжд на вятър

Мнение от Bastor »

Варненец написа:
Bastor написа:
Споко, писах,че въпреки че не са биологични братя-, ги свързват общи интереси и оттам се е наложило това название :wink:
:salute:
avalanche
В началото бе словото

Мнение от avalanche »

прав си, не сме го чели. Въпрос на лично мнение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”