Какво искате да учите?

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Deska
В началото бе словото
Специалност: отказала се Украинистка:)

Re: Какво искате да учите?

Мнение от Deska »

khhh написа: е какво очакваш да ти кажат? какви заключения толкова мислиш че са си направили за 1-2 години следване?
според мен грешката при избиране на специалност е че всички толкова се шашкат и приемат избора си като нещо мн голямо и фатално. .много се напрягат само и само да влязат някаква специалност - мама и тати да се хвалят на съседите. вчера една позната ми каза че това са основните и мотиви да кандидатства... ако види след време стари съученици да можела да каже че следва....ето и ти само чакаш съвети,надяваш се някой да реши вместо теб,някой да отклони отговорността от решението.
като нямат интереси хората,като нямат някъв талант и воля да го развиват,като нямат правилна мотивация и решеност да постигнат нещо - квото и да запишат няма да са успешни. оптималната специалност е тази която ти харесва и не ти тежи да я учиш,тази с която си свързан по някакъв начин и която продължава твоите собствени интереси на едно по-високо равнище. и ако човек е упорит/маниак/перфекционист или просто решен да е най-добрия в своето поприще - това е гаранцията ако не за всепризнат успех,то поне за удовлетвореност.
чувствам се като наблюдател на отвратително зрелище,някаква истерия,в която всеки е готов на всичко за да се домогне до някаква си там специалност в скапания софийски университет ,която да е с висок бал(демек да е елитна) ,на всичко освен на това да се обърне към себе си да размисли да открие да прецени да реши да научи.
никакво уважение не изпитвам към хората които бяха с мен в аудиторията по време на първия ми изпит.скептична съм че ситуацията ще е по-различна и с колегите ми...
Браво, хубаво мнение.Всички искат да следват, макар и с неясна идея какво-важното е да има купони и студентски живот.Отдавна междудругото студентството не гарантира по-нататшъна реализация, особено ако 2/3 от времето ти като студент си бил пиян, залян и все на същото интелектуално ниво (ако изобщо може да се говори за някакво ниво тук :))
There is nothing permanent except change...
Аватар
wtf
Драскач
Специалност: Социология
Курс: втори

Мнение от wtf »

khhh написа:е какво очакваш да ти кажат? какви заключения толкова мислиш че са си направили за 1-2 години следване?
според мен грешката при избиране на специалност е че всички толкова се шашкат и приемат избора си като нещо мн голямо и фатално. .много се напрягат само и само да влязат някаква специалност - мама и тати да се хвалят на съседите. вчера една позната ми каза че това са основните и мотиви да кандидатства... ако види след време стари съученици да можела да каже че следва....ето и ти само чакаш съвети,надяваш се някой да реши вместо теб,някой да отклони отговорността от решението.
като нямат интереси хората,като нямат някъв талант и воля да го развиват,като нямат правилна мотивация и решеност да постигнат нещо - квото и да запишат няма да са успешни. оптималната специалност е тази която ти харесва и не ти тежи да я учиш,тази с която си свързан по някакъв начин и която продължава твоите собствени интереси на едно по-високо равнище. и ако човек е упорит/маниак/перфекционист или просто решен да е най-добрия в своето поприще - това е гаранцията ако не за всепризнат успех,то поне за удовлетвореност.
чувствам се като наблюдател на отвратително зрелище,някаква истерия,в която всеки е готов на всичко за да се домогне до някаква си там специалност в скапания софийски университет ,която да е с висок бал(демек да е елитна) ,на всичко освен на това да се обърне към себе си да размисли да открие да прецени да реши да научи.
никакво уважение не изпитвам към хората които бяха с мен в аудиторията по време на първия ми изпит.скептична съм че ситуацията ще е по-различна и с колегите ми...
+ 1
I speak sarcasm as a second language.
Аватар
khhh
От дъжд на вятър
Курс: първи

Мнение от khhh »

:rr:
Изображение
PARTY HARD!!!
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

khhh написа: е какво очакваш да ти кажат? какви заключения толкова мислиш че са си направили за 1-2 години следване?
:JC_goodpost:
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика

Мнение от Catherine »

Още някой ще го цитира ли? :lol:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
muligan-cho
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Китаистика

Мнение от muligan-cho »

аЗ, Аз! :cheers:
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Аз не съм го чел, ама мисля, че тва мнение е най-доброто у форума, явно се издигаме по скалата на мненията...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Anichkaa
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Anichkaa »

Кристо,важното е,че не си го чел :mrgreen: Сега се сетих,че скоро не си писал в КСК.Затъжих се,бре :)
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Anichkaa написа:Кристо,важното е,че не си го чел :mrgreen: Сега се сетих,че скоро не си писал в КСК.Затъжих се,бре :)
Е кво да пиша, те хората окапаха постепенно, вече никой не кандидатства... :lol:
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Monkey D. Luffy
Драскач
Специалност: Висящ по дърветата

Мнение от Monkey D. Luffy »

Kristo написа:Е кво да пиша, те хората окапаха постепенно, вече никой не кандидатства... :lol:
Сега с матурите ептен ще им падне успеха и май ще се окажеш прав :roll:
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

Изображение
missggg
В началото бе словото

Мнение от missggg »

[[[[
Последно промяна от missggg на 18 Юли 2009, 10:52, променено общо 1 път.
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика

Мнение от Catherine »

Аха, а пък като влезеш Право / Компютърни науки / Журналистика (многоточие), директно си хванал Господ за брадата. И един мармот... :roll:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
Stadust
В началото бе словото
Специалност: Японистика - 1ви курс

Мнение от Stadust »

...биваше увиван в шоколад от станиола.....

Как да е, тва да си избереш няква специалност, само защото е елитна, е пълна глупост. Аз като тръгнах да 'избирам' вече си знаех с какво искам да се занимавам в живота си, макар и да не може да се 'изучи' тоя занаят. Но за сметка на това има много неща, които могат да ме доближат по някакъв начин до него. Поради което, аз разгледах, размислих, избрах си това, което ме привлече и дори да няма перспективи в него (макар да чувам обратното), ще се боря, (ако вляза разбира се) за да успея. Съветвам всички неориентирани да направят същото.
Аватар
wtf
Драскач

Мнение от wtf »

Ох, учете каквото си искате, защо изобщо ви пука кой какво мисли и се опитвате да се убеждавате взаимно? Няма крив и прав, всеки си учи каквото смята за най-правилно и толкова.
I speak sarcasm as a second language.
Аватар
krinabs
Танцуващия с клавиатури
Специалност: връзки с обществеността

Мнение от krinabs »

:cheers: :cheers: :cheers:
Срахотно го каза!!! :mrgreen: :cheers:

:bounce: Журналистика :mrgreen: , както вече написах на 100001301924024 места и само за това мисля :compress:
Soulmates never die
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”