.::Сесия::. (отзиви от изпитите) ФМИ онли :)
Модератори: Methuselah, thegirl
- Тодорът
- Да живей словото
- Специалност: Информационни системи
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: .::Сесия::. (отзиви от изпитите) ФМИ онли :)
мн съм съгласен с тая работа за преписването...и аз почнах да се убеждавам в това, а едва свърших 1ви курс...
Не е честно, разбира се.
Тя не просто не е честна тая работа с преписването, ами е смешна. Хора станали на по 20, че и повече години вместо да седнат да прочетат малко, с глупости ще се занимават.
Според мен който бъде хванат да преписва трябва директно да бъде отстранен от университета без каквито и да е предупреждения и да не може повече да се върне в този университет, а защо пък не и във всеки друг.
Тя не просто не е честна тая работа с преписването, ами е смешна. Хора станали на по 20, че и повече години вместо да седнат да прочетат малко, с глупости ще се занимават.
Според мен който бъде хванат да преписва трябва директно да бъде отстранен от университета без каквито и да е предупреждения и да не може повече да се върне в този университет, а защо пък не и във всеки друг.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
- DayDream
- От дъжд на вятър
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Няма кой да плаща такси тогаваsedrik написа:Не е честно, разбира се.
A wise man said, life is a chess board, of days and nights where God plays with men as chess pieces, moves here and there. Gives check mate and kills, and piece by piece puts them back in their box. He has a destiny for the piece, for the player, and for God. Destiny will be fulfilled.
Има, има.DayDream написа:Няма кой да плаща такси тогава
Нека да изгонят 10-20 човека и ще се замислят всички останали.
- Sla-Mori
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Пък ние имаме извънреден по Анализ 1 утре и в неделя и понеделник
(СИ - първи курс)
И при Димов ли преписа?Elcho написа:Това беше най-най-най-грозната сесия във ФМИ, която съм виждала и съм предполагала, че може да има! Говоря за втори курс Информатика.
Защо грозна? Ами имахме 3 изпита от типа: Теглиш билетче и се молиш Богу да си късметлия. И преподавателят да е на кеф, защото това също беше много основно. И да си симпатично момиче разбира се, ама това мама до го е мислила навремето. И разбира се, да си учил солидно, солидно. С точките и запетаите. Или ако последното не е налично, да си имаш нещичко в джобчето - я хартишка, я телефонче, носещо твоите знания за теб си. Да помагат при нужда. Т.е. да свършат цялата работа вмето теб...
.......
. Но за първи път системата не просто толерира преписващите, ами ги и стимулира! Преди всико беше ок - преписват, минават, оцеляват някак си, но като се отиде на интервю си личи кой знае и кой не. Поне в повечето случаи. Но сега тези хора ще получат стипендии, за сметка на други, които знаят пъти повече от тях, но по ред причини, по-горе упоменати, не са изкарали нужните резултати със собствени, честни усилия. Честно ли е? Не е, гозно е дори!
"Ако искаш да се изкачиш на планината, тръгни от върха" - Лао Дзъ
Разбирам възмущението ти. Но реално ти също подкрепяш и толерираш нелоялните, защото не се обаждаш, не изобличаваш, а си мълчиш и оплакваш. Това не се отнася само за теб, но и за мен, и за множеството колеги, които забелязваме, но сме безучастни. Това е във всяка една сфера на живота. Паразитно настроените си развяват своеволно байрака. Не те виня, защото всички сме така. Такава ни е националната психология. Реално имаш право да се възпротивиш и да надигнеш глас, защото това те засяга и нелоялните ощетяват теб и трудещите се колеги.Elcho написа:Това беше най-най-най-грозната сесия във ФМИ, която съм виждала и съм предполагала, че може да има! Говоря за втори курс Информатика.
Защо грозна? Ами имахме 3 изпита от типа: Теглиш билетче и се молиш Богу да си късметлия. И преподавателят да е на кеф, защото това също беше много основно. И да си симпатично момиче разбира се, ама това мама до го е мислила навремето. И разбира се, да си учил солидно, солидно. С точките и запетаите. Или ако последното не е налично, да си имаш нещичко в джобчето - я хартишка, я телефонче, носещо твоите знания за теб си. Да помагат при нужда. Т.е. да свършат цялата работа вмето теб...
Изпитите всъщност бяха 4, но този по КАРХ не го броим - там беше толкова грозно, че дори не си заслужава - "Е като си искал 6, що не написа 1 страница повече бе, колега!" - нищо, че хората с 6++ са писали какво са правили ония ден в парка, защото не са се ориентирали къде в пищовчето им (официалното такова!!!) е желаната тема за изпита. Това като че ли повече се преглътна, но какво да кажем за: "Оценявам, че мислите самостоятелно колега, че ги разбирате и доказвате нещата. Но аз искам по-формално. О вие случайно сте изкарал много високи оценки на писмените! Нищо - 3." Аз имам 5 - защото съм момиче и защото имам късмет. Всъщност, не искам да омаловажавам успеха си, но въпреки, че написах всичко и доказах каквото мога, познавам хора с тройки и четворки, знаещи и разбиращи предмета доста по-добре от мен. Въобще момиче с под 4 май няма, а какви тежки случаи на незнание имаше...
И последния изпит - "Ние се отнасяме с преписвачите и наизустяващите по един и същи начин!". После го видяхме този начин: "О колега, ама вие сте преписвал! 5." А колко скъсани имаше... Нищо, на есен се падала все една и съща тема, сигурно ще се навъдят много шестици тогава.
Пропускам един от изпитите - Числени методи. Писмената форма донякъде също толерира преписващите, но не чак толкова - когато човек не знае какво пише, обикновено допуска малоумни грешки, за които много се реже. За сметка на това, за устния не мога да се оплача - преподавателят си е своенравен, изпитната форма с 2 въпроса си е архаична, но пък това, което се искаше от нас е най-вече да покажем разбиране на въпроса, а не дословни цитати от учебника.
Съжалявам за дългия пост и хората, които съм отегчила с него. Но за първи път системата не просто толерира преписващите, ами ги и стимулира! Преди всико беше ок - преписват, минават, оцеляват някак си, но като се отиде на интервю си личи кой знае и кой не. Поне в повечето случаи. Но сега тези хора ще получат стипендии, за сметка на други, които знаят пъти повече от тях, но по ред причини, по-горе упоменати, не са изкарали нужните резултати със собствени, честни усилия. Честно ли е? Не е, гозно е дори!
Когато възкликнем и изобличим, и нищо не се получи, тогава ще сме в пълно право да казваме, че няма правда и справедливост.
Не съм съгласен с теб, защото не е наша работа да изобличаваме собствените си колеги. Дори и да знам, че някой е преписвал никога няма да го издам защото не съм аз този, който трябва да следи за това и да изболичава. Това, което можем да направим ние, студентите, е да искаме въвеждането на по-строги правила относно тези неща, които санкционират много сериозно тези, които мамят.delyan написа:Разбирам възмущението ти. Но реално ти също подкрепяш и толерираш нелоялните, защото не се обаждаш, не изобличаваш, а си мълчиш и оплакваш. Това не се отнася само за теб, но и за мен, и за множеството колеги, които забелязваме, но сме безучастни. Това е във всяка една сфера на живота. Паразитно настроените си развяват своеволно байрака. Не те виня, защото всички сме така. Такава ни е националната психология. Реално имаш право да се възпротивиш и да надигнеш глас, защото това те засяга и нелоялните ощетяват теб и трудещите се колеги.
Когато възкликнем и изобличим, и нищо не се получи, тогава ще сме в пълно право да казваме, че няма правда и справедливост.
-
dorianna
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
Тя пропусна преписването и тази сесия не за друго, а защото няма достатъчно акъл в главата да си направи пищовчетата навреме. Или поне такова мислене навяваше тази сесия... Аз по-глупава ли съм от преписващите, че чета по 12 часа на ден, за да си изкарам сесията? Или за да не я изкарам, в конкретния случай...G&R написа:И при Димов ли преписа?Elcho написа:Това беше най-най-най-грозната сесия във ФМИ, която съм виждала и съм предполагала, че може да има! Говоря за втори курс Информатика.
.......
. Но за първи път системата не просто толерира преписващите, ами ги и стимулира! Преди всико беше ок - преписват, минават, оцеляват някак си, но като се отиде на интервю си личи кой знае и кой не. Поне в повечето случаи. Но сега тези хора ще получат стипендии, за сметка на други, които знаят пъти повече от тях, но по ред причини, по-горе упоменати, не са изкарали нужните резултати със собствени, честни усилия. Честно ли е? Не е, гозно е дори!
Елчо, и по-зле ще става, все пак имаме още поне две години, освен ако не ни писне по някое време
Fairy tales, the stuff like dreaming. The problem is, fairy tales don't come true.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Техна си работа. Да преписват, да мамят, далече няма да стигнат.sedrik написа:Не е честно, разбира се.
Двама ги хванаха да преписват на Държавния с обикновени пищови. Безочие, наглост, както щете... другите пък с хендсфритата как се спекоха
Аз си изкарах държавния без да чета специално за него, а с трайните знания от четирите години бъхтене
Така че нека си преписват. Просто отстрани са жалки.

Ама не е така "нека си преписват". Дори и да не стигнат далече, по-добре да бъдат спрени по от рано.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
С жалките постъпки на хората не се занимавам.
Аз съм над тези неща
И го доказах.
Аз съм над тези неща
И го доказах.

-
Inside
- В началото бе словото
- Специалност: Компютърни Науки
- Курс: втори
Аве вие не си гледате своята чиния ами тази на съседа. Май при вас важи приказката : "Не на мене да ми е дорбе, а на вуте да му е зле". Айде моля всяка жаба да си знае локвата и който иска да чете да чете който е само за дипломата да си я вземе както може.
Ти от коя партия си? Коя е твоята локва? Поне да знаем каква идеология защитаваш.Inside написа:Аве вие не си гледате своята чиния ами тази на съседа. Май при вас важи приказката : "Не на мене да ми е дорбе, а на вуте да му е зле". Айде моля всяка жаба да си знае локвата и който иска да чете да чете който е само за дипломата да си я вземе както може.
Ти защо гледаш в нашите чинии, а не в твоята? То си е наша работа дали да гледаме в чуждите чинии.
Прощавай, Вуте, че ти се забъркахме.
Кой пък гледа в чуждата "чиния"? Аз не знам защо пък на тези, които си взимат нормално изпитите, да им е зле?Inside написа:Аве вие не си гледате своята чиния ами тази на съседа. Май при вас важи приказката : "Не на мене да ми е дорбе, а на вуте да му е зле". Айде моля всяка жаба да си знае локвата и който иска да чете да чете който е само за дипломата да си я вземе както може.
Честно казано каквото и да правят тези, които преписват, аз няма да уча по-малко или повече, така че те лично мен по никакъв начин не ме бъркат. Аз обаче искам престижът на университета, в който уча да продължава да съществува, а хора, които мамят, го оронват. Без преписване, качеството на студентите, които завършват ще бъде по-високо.
Още нещо - ако има правила, които спират преписването, никой няма да казва неща от рода "Не е честно, аз имам 4, а те преписаха и имат 5.", просто защото такива ситуации няма да могат да се случат.