Новото правителство

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

Какъв да бъде съставът на новото правителство?

Само от ГЕРБ
33
42%
ГЕРБ и Синята коалиция
9
12%
ГЕРБ и РЗС
0
Няма гласували
ГЕРБ, Синята коалиция и РЗС
3
4%
ГЕРБ и Атака
14
18%
ГЕРБ и БСП
3
4%
"кво ме..."
16
21%

Общо гласове: 78

Itilon
В началото бе словото
Обратна връзка:

Re: Новото правителство

Мнение от Itilon »

Дичоу написа:Ако не се лъжа...нито Цачева нито Димитров за членове на ПП ГЕРБ...
Кратка справка може да го потвърди...
Цачева е член на Сдружение "Граждани за европейско развитие на България"....
..а Димитров не е член на нищо вече...но пък победи Данчо Ментата, Волен Сидеров...Орешарски и всякаквата паплач в Бургас...поне това му признайте на човека...
И каква според теб е абревиатурата на "Граждани за европейско развитие на България", ако не ГЕРБ? :mrgreen:

Що се отнася до Божидар Димитров, той в чия парламентарна група е?

Накратко, и двамата, разбира се, са членове на партията. Въобще не разбирам какъв е този спор - на сайта на ГЕРБ са споменати все пак.
"Синята коалиция" трябва да подходи много внимателно към това сътрудничество с ГЕРБ, особено след като видяхме кандидати като Цецка Цачева, Божидар Димитров и разни още пъпчиви от пубертет и с жълто около устата рапърчета. Сътрудничеството с бившите комунисти в ГЕРБ трябва да се сведе до минимум, защото то ще подрине рейтинга на "сините".
Сините? Рейтинг? Който може да бъде подринат повече от това? :lol: :lol: :lol:
http://e-lect.net - избирай внимателно!
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Itilon Ако се беше запознал по-обстойно със структурите на ГЕРБ щеше да намериш разликата между политическа партия ГЕРБ и СДРУЖЕНИЕ ГЕРБ...преди да постваш...
....едното е политическа партия, а другото е неправителствена организация....и от второто произлезе първото...
Това не е от голямо значение...същото е и с Орешарски, който не беше член на БСП...но стана министър от кабинета и след това мажоритарен кандидат за Бургас...
Мисля, че дори проф. Пантев не беше член в началото на миналия парламент....
Вярно е...не е от особено значение, но е факт...
...и само последно...Не всеки, който е споменат в сайта на ГЕРБ е негов член...предполагам, че същото е валидно и за е-comedia...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Itilon
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Itilon »

Първо, Сдружение ГЕРБ отдавна не съществува - членовете му станаха членове на партията, когато беше уредено правоприемството между двете.

Второ, няма начин да бъдеш член на парламентарната група на дадена партия и да не си член на партията. По-просто щеше да бъде вместо да се излагаш, да си признаеш, че не знаеш! :)

EDIT: Btw, партиите също са неправителствени организации. Точно бях решил, че поне нещо си познал... :mrgreen:
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Всичко щеше да е ОК...нещо от горепосоченото отговаряше на истината...
С удоволствие, бих искал да ми цитираш частта от Правилника за дневния ред на НС, в който те задължават да си партиен член за да членуваш в парламентарна група...
...нека те улесня...ТАКАВА НЯМА...
И за по-голямо улеснение цитирам:
Глава четвърта
ПАРЛАМЕНТАРНИ ГРУПИ

Чл. 12. (1) Народните представители могат да образуват парламентарни групи според партийната си принадлежност или политическата си ориентация.

(2) Минималният брой народни представители за образуване на парламентарна група е 10.

(3) Когато броят на народните представители в една парламентарна група спадне под определения минимум, тя преустановява своето съществуване.

Чл. 13. (1) Всяка парламентарна група представя на председателя на Народното събрание решение за образуването си и списък на ръководството и на членовете, подписани от всички народни представители от състава на групата.

(2) Председателят на Народното събрание обявява регистрираните парламентарни групи и техните ръководства на пленарно заседание.

(3) Парламентарните групи, техните ръководства, както и промените в тях се вписват в специален регистър на Народното събрание. Всяка промяна в състава на парламентарните групи се съобщава от председателя на Народното събрание на пленарно заседание.

(4) Постоянните сътрудници на парламентарните групи се назначават за служители на Народното събрание. По предложение на парламентарните групи техният брой се утвърждава от председателя съобразно числеността им.

Чл. 14. Името на парламентарна група не може да повтаря име на организация, партия или коалиция, която вече се е регистрирала по съответния ред.

Чл. 15. (1) Всеки народен представител може да членува само в една парламентарна група.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 26 от 2007 г., в сила от 27.03.2007 г.) Условията за възникване, членуване и прекратяване на членството, правата и задълженията на членовете, както и вътрешните правила на парламентарната група за съблюдаване разпоредбата на чл. 53, ал. 5 се определят от самата парламентарна група в съответствие с разпоредбите на този правилник.

(3) Народният представител може да напусне парламентарната група, като подаде писмено заявление до ръководителя на групата и до председателя на Народното събрание, което се съобщава в пленарната зала.

(4) (Изм. - ДВ, бр. 26 от 2007 г., в сила от 27.03.2007 г.) При напускане на парламентарна група или изключване от състава й народният представител губи мястото си в постоянните комисии като представител на съответната парламентарна група, в делегациите на Народното събрание и други изборни длъжности в Народното събрание.

(5) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2007 г., в сила от първото заседание на Европейския парламент, следващо изборите за членове на Европейския парламент от Република България) В работата на парламентарните групи могат да участват с право на съвещателен глас и в съответствие с чл. 12, ал. 1 и членовете на Европейския парламент от Република България.

Чл. 16. Не могат да се образуват парламентарни групи, които защитават частни, корпоративни, регионални, местни или професионални интереси.
Второ... Сдружение ГЕРБ съществува...и именно то осъществява съвместните проекти с фондация "Ханс Зайдел"...и няколко други...а в него членуват немалко хора, които са част от деполитизирани структури...
И те приканвам следващия път когато се обръщаш към мен да цитираш факти...мисля, че така ще е най-коректно...
ПП: И ти обещавам ако греша...да си го призная и да ти се извиня...дано и ти имаш доблестта да го направиш обаче...
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Ама Меркел го привика набързо и сега ще го строява в две редици... :mrgreen:
Itilon
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Itilon »

Напълно си прав за Сдружение ГЕРБ... бях забравил, че то не прекрати дейност, когато се формира партията... :oops:

Грешиш за партийната (не-)принадлежност на Божидар Димитров и Цачева обаче! :)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Гледах днес Пънорама.... Така им се иска власт, че чак лигите им текат на сините... Горките, усещат, че ги отсвирват... :cheers:
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Joker написа:Гледах днес Пънорама.... Така им се иска власт, че чак лигите им текат на сините... Горките, усещат, че ги отсвирват... :cheers:
Кой тва?
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Изненадващо за мен - Мартин. Ама изпадна под доста кофти влияние от 2-3 месеца... :roll:
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Димитров все говори за някакви ключове, че СДС ги държало, ама неисе....
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Itilon написа:
Грешиш за партийната (не-)принадлежност на Божидар Димитров и Цачева обаче! :)
Ми..да...до колкото съм запознат...нито Божидар Димитров нито Цачева са членове на ПП ГЕРБ, като втората е член на сдружението...
За дядо Божо...е сигурно, освен ако не са произвели някаква скорострелна и експресна процедура за приемането му...понеже той напусна БСП...ден-два преди обявяването на листите...
А за Цачева бях чел че е член на сдружението...ще го потърся и ще ти го пратя на лични за да не разводняваме темата...
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Bagatur »

G__ написа: Крайно време е турците да не са под монопола на ДПС. Сега ГЕРБ има възможността чрез активно участие на етнически турци да унищожи доверието на турците към дпс.
Това не променя нищо, ако ще Бойко и петима турци да сложи за министри. Основният електорат на Доган в родопските и лудогорските села е необразован и първосигнален - всичко може да му се внуши с малко по-високопарни изказвания и цветни плакатчета, а пропагандната машина на ДПС в турските райони действа от край време. Именно така на турците се внуши, че от Атака щели да ги колят (за което и боклукът Волен допринесе страшно много), което автоматично ги накара да гласуват масово за ДПС. Това положение ще се запази още години наред и не се усещат, че Доган използва наивността им и живее на техен гръб.
Strength and honor.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

G_: Аз не съм недоволен от представянето и ако беше чел по-внимателно мнението ми, щеше да схванеш идеята, че сините имат малък, но стабилен електорат, което не им позволява да обират много от периферните гласове, но и новопоявящите се партии, след създаването на "Синята коалиция", много по-трудно ще взимат от техните гласове. Тоест те ще си седят с малко, но пък по-сигурни гласове, докато други партии ще се появяват, печелят, илзагат, падат и изчезват. За тях пътят е по-скоро нагоре, защото имат потенциал вбъдеще да разширяват електората си. Това много зависи от това, доколко далновидно ще постъпят в сегашната ситуация.
Joker написа:Гледах днес Пънорама.... Така им се иска власт, че чак лигите им текат на сините... Горките, усещат, че ги отсвирват... :cheers:
По-скоро не.
Knights of the Cross
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Истината е че през 2005 се явихме самостоятелно на изборите и имахме 17 депутата. Сега в коалиция имаме 5. Един от тях е Асен Агов.И това ако не е провал. ДСБ измени на принципите си да е антикомунистическа партия. Ако тези петимата подрепят мутрата от Банкя, напускам ДСБ.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

А не е ли измяна на антикомунистическия принцип да оставиш ГЕРБ да направят мнозинство с други тайно розовеещи партии, които да им допълнят мнозинството?
Иначе и аз съм на мнение, че след като преглътнахме сътрудничество с човек като Бойко Борисов не трябва да продължаваме и да работим с хора като Вежди Рашидов, Божидар Димитров и Цецка Цочева.
Knights of the Cross
Публикувай отговор

Обратно към “България”