Журналисти 2009, том 2.

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
SeLby
Вазов

Re: Журналисти 2009, том 2.

Мнение от SeLby »

muligan-cho написа:Еййй, видяхте ли каката, която искаше да мине на следващия въпрос по бТВ? (rofl)
:lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
muligan-cho
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Китаистика
Курс: втори

Мнение от muligan-cho »

Тя е сбъркала СУ с НБУ... :bounce:
Аватар
svetleto89
Паисий
Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

raindrop написа:Когато чух темата, си казах : Е***и , как може?! И после и контролните... и много ме хвана яд.
30 минути си мислих .. през главата ми минаха и Георгиеви (все пак и годишнината на СУ) , и всички братя от приказки, филми .. близнаци, братя от секти, исторически и известни личности братя, как разговорно си викаме - брат, батенце, баце и т.н. И какво ли още не! Чак ме заболя главата... но си ми беше ясно,че братя Галеви не може да не останат споменати, все пак са актуални.
В крайна сметка написах разказ - 6 стр. за две братчета циганчета и разни техни премеждия. Едва ли е кой знае колко оригинално, но както си бях казала - ще пиша това, което искам без да се съобразявам сега този проверяващ какво ще си помисли и т.н. Това ми беше на сърце и така го оставих.
Успех на всички ни.
В нашата зала имаше доста забавни ситуации сутринта.. при останалите как мина изпитния ден?
Мен ми харесва идеята ти. Аз също миналата година писах нещо като разказ, получи се добре. Разказът ти ми напомни на филма "Беднякът милионер", обра доста оскари 2008 година.
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Аватар
muligan-cho
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Китаистика

Мнение от muligan-cho »

Като цяло доста оригинални идеи чух аз лично :salute: евала за което, дано сички раоти са оценени по достойнство
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Carmilla »

raindrop написа:Хрумвания разни. Две циганета,братчета се скитат безцелно из малък град в изборен ден. Вече започнах да го забравям, но съм намесила и политика чат-пат.
Оф, незнам има ли смисъл в цялата бъркотия ... ще видим накрая.
Всички ли са писали есета? Някой нещо друго? Не ме оставяйте сама да се побърквам :pale: :bounce:
Няма за какво! :) Даже е по-добре за теб есетата да са повече...така работата ти ще се открои. ;)
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..
ivvv
От дъжд на вятър
Специалност: Социопатия

Мнение от ivvv »

Темата не е зле, но не ми допадна особено. Акцентирах върху оскотяването между хората и загърбването на братсвото между нас. Ползвах насочващи цитати - "насякъл сам брат си, човека"... "как брат, брата продава"... някви такива работи. За изгубената филантропия. За расизъма като противна идеология на братството и любовта между хората, един пример от близкото минало на Америка, разследване на "Ню Йорк Таймс"... насилието... бла-бла... Руските братушки от освободителната война... класовото разделение, което също се противопоставя на братството между хората. Писах и за библейското начало... Каин и Авел...
Общо взето това е... Пак изпускам нещо споменато в есето, ама айде.Получи се 4 стр.
Разликата между мен и другите не е голяма... Просто аз ще съм до теб, дори когато тях ги няма!
Аватар
darika
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от darika »

raindrop написа:Когато чух темата, си казах : Е***и , как може?! И после и контролните... и много ме хвана яд.
30 минути си мислих .. през главата ми минаха и Георгиеви (все пак и годишнината на СУ) , и всички братя от приказки, филми .. близнаци, братя от секти, исторически и известни личности братя, как разговорно си викаме - брат, батенце, баце и т.н. И какво ли още не! Чак ме заболя главата... но си ми беше ясно,че братя Галеви не може да не останат споменати, все пак са актуални.
В крайна сметка написах разказ - 6 стр. за две братчета циганчета и разни техни премеждия. Едва ли е кой знае колко оригинално, но както си бях казала - ще пиша това, което искам без да се съобразявам сега този проверяващ какво ще си помисли и т.н. Това ми беше на сърце и така го оставих.
Успех на всички ни.
В нашата зала имаше доста забавни ситуации сутринта.. при останалите как мина изпитния ден?

Raindrop , напълно съм съгласна с теб , помислих си абсолютно същото и все още ме е яд , че темата не беше някоя от контролните...

И аз писах нещо като разказ , спокойно не си самичка :)
avalanche
В началото бе словото

Мнение от avalanche »

Имам предвид, че всички мислят за известни братя, примери с братя, истории с братя, различни значения на "братя". Едва ли някой е открил нещо ново, така че дано поне е било оригинано написано. На мен темата и се видя абсурдна, но пък предизвикатлството беше добро. И преди всичко, наистна успех, братя ;)
Аватар
brum-brumm
В началото бе словото
Специалност: журналистика
Обратна връзка:

Мнение от brum-brumm »

Малко странни ми идват сякаш общите ви представи за оригиналност и готиност , ама айде. :roll: От това, което сега чета, мога да кажа евала на момчето, което е писало за изборите, хрумката е готина. Иначе се наслушах как масово се писало за кръвни братя, братя по душа и по кво ли още не. И не само детски книжки за брадърхууда има...Много ми допадна и едно друто момче днес по БТВ, което показаха, каза , че е писало за ,,братята, които сме забравили да бъдем`` :cheers: . Прекрасно формулиран кракът отговор, за разлика от оная кифла с маската на заварчик дето се осра масово само като я питаха кво е писала, представят си върху самия лист кво е избълвала.
В черквата на тази роза черен бръмбър е монах...
raindrop
В началото бе словото

Мнение от raindrop »

Carmilla, дано да си права :) Вече се побърках от съмнения и без това.
Darika, ти какво писа? Т.е по-скоро за какво?
Всяка разработка може да е добра.Така си мисля. Представете си една идеална като идеи тема, но с куп правописни и стилистични грешки. Какво ще правят оценяващите?

Пфу, вече поне можем да кажем - едната част мина!!! Дано се видим на втората и на есен - заедно :)
Стойност има само онова познание, което съм натрупал сам, докато съм правил нещата, които съм искал да правя.
Няма на Земята човек, които да ме научи на повече, отколкото искам да знам.
Р.Бах - Илюзии
Аватар
Bastor
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Bastor »

muligan-cho написа:Като цяло доста оригинални идеи чух аз лично :salute: евала за което, дано сички раоти са оценени по достойнство
Шшш! Колега не така, че ще си остана със средното.... :lol:
Аватар
darika
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от darika »

Raindrop , аз писах за скейтър на име Косьо , чиийто брат е скейтборда , за неговата апатия към политиката и за това как философията му за живота се променя, след като е застъпник на изборите... общо взето не очаквам много не мисля , че се получи добре и от сега се готвя за неповече от 3ка :)
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

Е ти ме разби...
MissEnigma
В началото бе словото

Мнение от MissEnigma »

Здравеййййте! И аз реших да си споделя какво съм писала. хаха. Тезата ми беше, че според мен има два вида братство - братство по родствена връзка и братство по родствени интереси. Споменах за деморализирането на самата дума. Брат е този, който днес ти подарява първата доза хероин, а след това дори не би извикал помощ, ако си на прага на смъртта. Брат е този, който с готовност ще ти даде пари, когато си в нужда, но след това редовно ще ти припомня за лихвата. Брат е този, който днес иска да се коалира, а утре те БОЙКОтира. За "Портретът на Дориан Грей" споменах. Банална история. На второ четене имаше какво да се пише по темата, но определено доста ме изненада. :)
Аватар
memento mori
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от memento mori »

Аз писах за Братя Кулинови, за Сокола - юнашка птица, за братята монаси и др. дивотии..4стр. написах. Притеснява ме обаче, да не съм преминал границата между оригиналност и оригиналничене. Иначе темата не ми допадна особено и не очаквам повече, отколкото на предварителния.
http://www.facebook.com/pages/Chris-Cor ... 9825058611

I tried to make everything meaningless but the rain got in and made it a mess.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”