Подготовка за изпита по Английски език
- alekth
- От дъжд на вятър
- Специалност: японистика
- Курс: трети
Re: Подготовка за изпита по Английски език
To имало ли е въобще предварителен изпит, който да важи за японистиката?
и да, беше "afraid for Arthur"
- plamena
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: първи
И аз съм така...примерно Японистика, Индология и блях блях са ми BOLD....странно...може би да ги направят и тях с матури? Хм....с 25 ще да влезна само с матура в този случай....
Именно за това говорим! .. би било мн странно и защо чак сега се разбира това? ако е така трябваше да го пише по справочници или някъде да го дадат на като инфо...
- Bastor
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Е да...няма значение какво точно беше...важното е че не й пука, а това казваше, че и пука ====> Грешно ==> Вярно като отговор....alekth написа:To имало ли е въобще предварителен изпит, който да важи за японистиката?
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
- Специалност: Унгарска филология
не е имало ...обаче тогава защо ми е почернено?!Bastor написа:Е да...няма значение какво точно беше...важното е че не й пука, а това казваше, че и пука ====> Грешно ==> Вярно като отговор....alekth написа:To имало ли е въобще предварителен изпит, който да важи за японистиката?
I'll send you to your maker
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
А пък при мен всичко си е ОК. 
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
- Mr Vatev
- В началото бе словото
- Специалност: Стопанско управление с английски език
- Адрес в галерията на СУ: mrvatev
- Обратна връзка:
Да, сетих се точно за въпроса . Помня , отговори C и D отпадаха веднага , защото бяха ясно написани в текста , т.е. бяха верни . Двоумях се между другите 2 и мисля , че писах А , а така като гледам повечето са писали B - т.е. "Мари се страхува за Артър" НЕ е вярно . Не знам , за мен Е вярно , защото в текста (по моя логика) си личи , че тя малко се притеснява , като споделя това , че баща му не го смятал за част от семейството . А и имаше други неща , които ме осъмниха . Затова се сещам , че писах , че НЕ Е вярно , че Мари е съгласна с мнението на Стан за брат му - за мен тя не е много убедена дали Стан е прав за брат си или не , по-скоро го съжалява . Не знам , мои си логикиЗа невярното беше...хмм...нещо от сорта Marie is mindful of Arthur? Хъх...не звучи логично, но беше нещо подобно като постройка....абе че й пука за него, което естествено не бе вярно...иначе да за работата също е така....оценява доброто, че има тази работа, но нито се гордее с нея, нито нещо-си....
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.
- alekth
- От дъжд на вятър
Според мен уловката се предполагаше да е в това че някой може да обърка "afraid for" с "afraid of", а тя все пак е изтръпвала като го е гледала.
@Master_of_Sin: Майка ми беше споменала нещо от сорта, че дори и за предметите, за които не се кандидатства с матура, ако има свободни места след последното класиране и записване, ще приемат и по матура. Но лично не съм го чела това.
@Mr Vatev: Аз лично в текста не намирам някакви наченки на съжаление у нея. Според мен грижата и е, че сестра и се интересува от него.
@Master_of_Sin: Майка ми беше споменала нещо от сорта, че дори и за предметите, за които не се кандидатства с матура, ако има свободни места след последното класиране и записване, ще приемат и по матура. Но лично не съм го чела това.
@Mr Vatev: Аз лично в текста не намирам някакви наченки на съжаление у нея. Според мен грижата и е, че сестра и се интересува от него.
Последно промяна от alekth на 15 Юли 2009, 14:36, променено общо 1 път.
Мои, твои... Наши... Най-верни са техните логики. We'll see!
- Mr Vatev
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Браво , че сте изнамерили текста за Reading
А случайно някой да откри текста от диктовката или от Cloze - a ? 
- Bastor
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Отговор A беше, че Мари също мисли, че Arthur е леко луд (nutty както се изразява тя) ==> Вярно.Mr Vatev написа:Да, сетих се точно за въпроса . Помня , отговори C и D отпадаха веднага , защото бяха ясно написани в текста , т.е. бяха верни . Двоумях се между другите 2 и мисля , че писах А , а така като гледам повечето са писали B - т.е. "Мари се страхува за Артър" НЕ е вярно . Не знам , за мен Е вярно , защото в текста (по моя логика) си личи , че тя малко се притеснява , като споделя това , че баща му не го смятал за част от семейството . А и имаше други неща , които ме осъмниха . Затова се сещам , че писах , че НЕ Е вярно , че Мари е съгласна с мнението на Стан за брат му - за мен тя не е много убедена дали Стан е прав за брат си или не , по-скоро го съжалява . Не знам , мои си логикиЗа невярното беше...хмм...нещо от сорта Marie is mindful of Arthur? Хъх...не звучи логично, но беше нещо подобно като постройка....абе че й пука за него, което естествено не бе вярно...иначе да за работата също е така....оценява доброто, че има тази работа, но нито се гордее с нея, нито нещо-си....
- Mr Vatev
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Може и така да е , ще разберем
Както каза Maeve , важни са техните логики - понякога като съм решавал книжките направо са ме смайвали ... на някои въпроси от Reading търсят под вола теле 
Опитах да открия диктовката, но за съжаление освен откъслечни фрази, не можах да си спомня смислено цяло изречение... Някой с по-силна памет да помогне, моля. С Cloze Test-a - същата работа... 
- Mr Vatev
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Хахаха , Maeve явно не ставаме за хакери ... а като си помисля , че специалностите от ФМИ са ми следващи в списъка след тези от Стопанския факултет ...Maeve написа:Опитах да открия диктовката, но за съжаление освен откъслечни фрази, не можах да си спомня смислено цяло изречение... Някой с по-силна памет да помогне, моля. С Cloze Test-a - същата работа...
- alekth
- От дъжд на вятър
Диктовката не можах а намеря макар че я помня доста точно. Но там и всъщност знам какво съм объркала.
Ето го cloze test-а (версията за изпита е силно съкратена) http://www.economist.com/world/internat ... d=12483451 (и има промени за нещастие, в думите, които липсваха).
Ето го cloze test-а (версията за изпита е силно съкратена) http://www.economist.com/world/internat ... d=12483451 (и има промени за нещастие, в думите, които липсваха).
- plamena
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
Сега ако някой намери и текста от диктовката ще е супер.. аз порових, но също си спомням само фрази някакви думи..