знае ли човек......kokteil_molotow написа: добре че вас мъжете никъде не ви гледат
Специалност МО-елитна или пълна пародия?
Модератор: MidwinterSun
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
чак пък толкова...kokteil_molotow написа:ами прави впечатление, колега, прави....като всички останали професори докато ти говорят те гледат.........малко по-надолу от очите, този показа положение
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
-
penka_agova
- В началото бе словото
Абе, душа, що го приемаш това лично-говорейки за правото ама въобщеее не визирах твойто мнение,но повярвай ми -чула съм достатъчно негативни,както и да е-нека се върнем на главната идея,че е излишно това напрежение между специалностите и всякакви спорове са безмислени-времето може да оползотвори я за пиене, я за мъжеnrggirl написа:хмм, айде пак ние криви излязохмеpenka_agova написа: Проблемите са налице:администрацията емудна и инертна, голяма част от преподавателите нехаят или пък раздават 6-ците с лопата,но не мога да разбера защо проблемът да е в МО - администрацията е обща,нали така, а доколкото си спомням,мили колеги прависти,които си противоречите категорично в този форум (тип: е много е кофти да не си харесваш специалността,после:абе то и правото позапада,абе Мо не е чак толкова злехубава ви е специалността-айде уточнете се моля!!!!) та доколкото си спомням половината ни специалност я изнасят ВАШИТЕ преподаватели, както и тези на историческия,философския и тн факултети. Така че внимавайте кого точно вините ,да не излезе така,че оплювате собствената си система!ама верно да си имаме уважението - виж ми горните постове и ако намериш някъде да оплювам МО за сметка на правото, тогава ще говорим. навсякъде обяснявам, че няма значение специалността, а човека,и ако сме съвсем конкретни - от самото МО си казаха хората достатъчно неща, не е необходимо да се изказват юристите. второ, преподават ви наши преподаватели друг път - ако два-три предмета от първи курс броиш за половината ви специалност. нали уж половината МО беше езици... и трето, кво ще рече че оплюваме собствената си система - откога системата се прави от студентите?!? и четвърто, никого не сме седнали да "виним" за проблемите на МО, каквито и да са те, ние достатъчно си имаме...
Последно промяна от penka_agova на 21 Мар 2006, 16:03, променено общо 1 път.
-
penka_agova
- В началото бе словото
Berserk-ю, повярвай ми изпаднал си в голяма заблуда относно филологиите(от филология се прехвърлих). Прав си за едно-езиците се изучават много стабилно там, но не можеш да намериш и грам от историята и правото, които се изучават в МО(ако това е нещото което те вълнува) с изключение на по-обща история на държавата или региона на изучавания език. Много уважам труда на всички филолози и лингвисти и литературоведи и специалността им не е лека,но това е нещо коренно различно, към което трябва да имаш специален интерес-забиваш се в едни безкрайни морфлогии, фонетики, лексеми, морфеми,текстеми,семеми, синекдохи, апосиопези, епанортози и всякакви други медицински диагнози, които ако не са ти на сърцето...пак се стига до "Божеее,защо влязох да уча това"Berserker написа:уважавам! Аз затова и планирам скандинавистика да изкарам, само веднъж да стана МАГистър, МАГьосник или каквото там стават 5ти курс.... иначе единствената разлика от филологиите ни е че езиците ни се изучават по-слабо, но историята повечеГост написа:Нищо лично към МО...
Но 3 езика и богата обща култура дава и всяка филология в СУ.
А иначе от МО познавам само един човек, но не съм го разпитвал
за специалността му...има и право. Биг дийл. Но пък има и интересни предмети, веднъж на високосна, но са готини. Всяка специалност си има чара, въпроса е коя перспективна и коя пародйна. Аз лично не съм чул за инфрматик от ФМИ който да не си е намерил работа по специалността, стига да иска, и не съм и чул за човек от МО който да е станал посланик
Тук може да си представите на nrggirl подписа.
![]()
Но пък винаги има пръв път. Аз съм си заплюл едно консулство на Хавайте, а дано....
п.с. пенке, проблема е точно че ни преподават преподаватели от "Правото" /нещо различно от нашия общ факултет по техни думи ?! /и от други факултети, и всеки ни гледа пренебрежително---"А, МО, за*би ги тия, пишете им 6-ците и кучета ги яли"....е как да се чуства елитно човек??? Миналата година една преподавателка по частно право ни казваше " защото ние от ЮФ....а вие от МО......"..... демек, ние какво сме??? Бай Мангау??? Или Йети? Или кръстоска от последните два персонажа?
МО има потенциал да е страхотна специалност, има и още как!!! Въпросът е че не се оползотворява този потенциал! Дано поне сегашните 1/2 курс заварят някакви промени![]()
Ша ви стискам палци! Всичките 4
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
ОК, без лоши чувстваpenka_agova написа: Абе, душа, що го приемаш това лично-говорейки за правото ама въобщеее не визирах твойто мнение,но повярвай ми -чула съм достатъчно негативни,както и да е-нека се върнем на главната идея,че е излишно това напрежение между специалностите и всякакви спорове са безмислени-времето може да оползотвори я за пиене, я за мъже![]()
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
- Berserker
- Легендарен флуудър
- Специалност: MO, Master
- Курс: завършил
на мене това мнение ми допада най-много от всичко изписано дотук! Наздраве!nrggirl написа: ОК, без лоши чувства! Вярно, че има по добри начини да си оползотворим времето - наздраве
![]()
п.с. и не съм анти МО, просто анти МО в сегашната реалност в СУ
п.п.с. кога ще си решим разногласията като истински дипломати--- на маса! Ама сериозно
-
penka_agova
- В началото бе словото
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Леле това ми намирисва на нещо от рода на една вечер в Шипката с моите приятели - пияни до козирката обсъждаме, не, караме се върху Македонския въпрос
Относно това, което изучаваме аз лично съм много доволен - това е сериозна част от дисциплините, които искам да изучавам. Просто си имам интерес към тях, пък дори и да не им намеря практическо приложение. Жажда за знания и самоусъвършенстване го наречете ако искате. Не обичам да правя компромиси със себе си и съответно не ме кефи идеята да се насоча към някаква професия, която не ме влече а само ме храни. Оттук следва естественият извод дупе да ми е яко ако искам да се реализирам по специалността. Не си правя илюзии че МВнР само мене чака. Изпитвам отвращение от работа в държавни учреждения.
По въпроса за езиците - първи език английски - тая година съм влязъл 3 пъти. Мен ако питате смисълът е да се усвои юридическата терминология и изказ, щото предимно с такива текстове се занимаваме. Имах неблагоразумието да запиша втори език испански при една преподавателка, която смята, че целта н аживота ми е да науча експресно езика при нея. Е наложи се да се прехвърля в немски, където имам бая да наваксвам. Там ми се струва, че работите вървят добре като качество на обучението. Абе общо взето това дали ще научиш добре езици в МО си зависи най-вече от теб самия, както и от различните преподаватели - и късметът играе известна роля.
Носят се слухове, че половината ни курс членува в БСМ (Българска социалистическа младеж). Малко пресилено ми се струва, но този факт предизвиква учудването ми в няколко плана:
1 - всички ли са толкова запознати със същността на партията и на работата в мейната младежка организация, всички ли смятат, че това е ракета-носител, която ще ги изстреля до върховете на кариерата? С оглед на практиката на набиране на кадри за министерствата и другите "елитни" държавни органи, смятам че нито дипломата, нито членството в подобна организация може да ти гарантира в каквато и да е степен издигане в кариерата. Шуробаджанашката практика ми се струва, че е неизкоренима като баобаб, пуснал корени в гранитна скала (макар че баобабите не пускат корени в гранитни скали
).
2 - всички ли толкова самоотвержено и решително са "прегърнали червената идея"? - силно се съмнявам, намирисва ми на тренировка за опортюнисти
нека отбележа, ако въпросните колеги искрено и на основа на разума подкрепят "червената идея", смятат че биха могли да допринесат за нейното развитие и приложение, тогава имат моята благословия
Акцентирам толкова върху БСМ, щото почти не съм чувал за колега, членуващ в младежка организация на друга партия. Това пък ме учудва, щото другите партии що се излагат? И на тях им требе млад електорат и млади активисти.
Искам превантивно да призова колегите към толерантност спрямо политическите убеждения на другарчетата. Имам един приятел (вероятно някои от вас го сънуват в кошмарите си
), който чуе ли, че някой е "комунист", го изкарва едва ли не военнопрестъпник, масов убиец и т.н. Нещо, което от където и да го погледнеш противоречи на либералните разбирания за свобода на мнението, издигнати от стожерите на десните идеологии.
ох - егати чаршафа пльоснах, ама нищо, вие сте свикнали да четете много страници с полусмислени брътвежи, тук даже ви предлагам смислени такива
Абе някой знае ли колко хора ще останат в курса, които няма да са заминали на бригади това лято?
Относно това, което изучаваме аз лично съм много доволен - това е сериозна част от дисциплините, които искам да изучавам. Просто си имам интерес към тях, пък дори и да не им намеря практическо приложение. Жажда за знания и самоусъвършенстване го наречете ако искате. Не обичам да правя компромиси със себе си и съответно не ме кефи идеята да се насоча към някаква професия, която не ме влече а само ме храни. Оттук следва естественият извод дупе да ми е яко ако искам да се реализирам по специалността. Не си правя илюзии че МВнР само мене чака. Изпитвам отвращение от работа в държавни учреждения.
По въпроса за езиците - първи език английски - тая година съм влязъл 3 пъти. Мен ако питате смисълът е да се усвои юридическата терминология и изказ, щото предимно с такива текстове се занимаваме. Имах неблагоразумието да запиша втори език испански при една преподавателка, която смята, че целта н аживота ми е да науча експресно езика при нея. Е наложи се да се прехвърля в немски, където имам бая да наваксвам. Там ми се струва, че работите вървят добре като качество на обучението. Абе общо взето това дали ще научиш добре езици в МО си зависи най-вече от теб самия, както и от различните преподаватели - и късметът играе известна роля.
Носят се слухове, че половината ни курс членува в БСМ (Българска социалистическа младеж). Малко пресилено ми се струва, но този факт предизвиква учудването ми в няколко плана:
1 - всички ли са толкова запознати със същността на партията и на работата в мейната младежка организация, всички ли смятат, че това е ракета-носител, която ще ги изстреля до върховете на кариерата? С оглед на практиката на набиране на кадри за министерствата и другите "елитни" държавни органи, смятам че нито дипломата, нито членството в подобна организация може да ти гарантира в каквато и да е степен издигане в кариерата. Шуробаджанашката практика ми се струва, че е неизкоренима като баобаб, пуснал корени в гранитна скала (макар че баобабите не пускат корени в гранитни скали
2 - всички ли толкова самоотвержено и решително са "прегърнали червената идея"? - силно се съмнявам, намирисва ми на тренировка за опортюнисти
нека отбележа, ако въпросните колеги искрено и на основа на разума подкрепят "червената идея", смятат че биха могли да допринесат за нейното развитие и приложение, тогава имат моята благословия
Акцентирам толкова върху БСМ, щото почти не съм чувал за колега, членуващ в младежка организация на друга партия. Това пък ме учудва, щото другите партии що се излагат? И на тях им требе млад електорат и млади активисти.
Искам превантивно да призова колегите към толерантност спрямо политическите убеждения на другарчетата. Имам един приятел (вероятно някои от вас го сънуват в кошмарите си
ох - егати чаршафа пльоснах, ама нищо, вие сте свикнали да четете много страници с полусмислени брътвежи, тук даже ви предлагам смислени такива
Абе някой знае ли колко хора ще останат в курса, които няма да са заминали на бригади това лято?
- John_Coffey
- Драскач
- Обратна връзка:
- John_Coffey
- Драскач
- Обратна връзка: