Теми Литература 1990-2007

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Re: Теми Литература 1990-2007

Мнение от Batbayan »

Ще ми се тази новина да е вярна и утре да си знаем оценките по БЕЛ, но предвид това, което беше изказано след тегленето на темите от преподаватели, участващи в провеждането на изпита, ми се струва малко сензационно и съмнително това твърдение. :scratch: Дано все пак да се окаже вярно. :D :wink: Според мен единствения шанс за такова свткавично проверяване е да има много празни работи, както и много двойки.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
kaloyand
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от kaloyand »

Batbayan написа:Ще ми се тази новина да е вярна и утре да си знаем оценките по БЕЛ, но предвид това, което беше изказано след тегленето на темите от преподаватели, участващи в провеждането на изпита, ми се струва малко сензационно и съмнително това твърдение. :scratch: Дано все пак да се окаже вярно. :D :wink: Според мен единствения шанс за такова свткавично проверяване е да има много празни работи, както и много двойки.
от твоите уста в божийте уши :)
Право,3 курс,13гр
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика

Мнение от iliyana_blg »

Оле, ако е вярно :shock:
Иначе много зле се почувствах от последното изречение... Не знам, ама ако имам някоя 3ка, просто ще се скъсам да плача. Вярно, че на пердварителния имам прилична оценка, но една слаба оценка ще ми се отрази супер зле след цялата подготовка по БЕЛ. Ох, ама и аз какви ги мисля, трябва по-оптимистично може да съм от онези 1 на 200, които имат смислени работи. :P

Мацка, само дано не се шегуваш с нас, защото такива неща не са за майтап при положение, че всички сме с опънати нерви покрай цялата суматоха около кандидатстването.
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Статистиката и за предварителния не е много добра.62% двойки и сегашното положение на основния изпит ще смъкне много сериозно бала според мен.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото

Мнение от iliyana_blg »

Batbayan написа:Статистиката и за предварителния не е много добра.62% двойки и сегашното положение на основния изпит ще смъкне много сериозно бала според мен.
Абе то това за бала, добре, но все пак сега като помислих, инфото не може да е достоверно. 1 на 200 смислени, от 2500 кандидати би значело 12.5 души да имат хубави оценки :P Това просто не е възможно, представяте ли над 90% двойки :lol:
Аватар
надето
В началото бе словото
Специалност: право
Курс: първи

Мнение от надето »

Хубава оценка визирам над 5.50, а не 3-ка. В петък ще разберете.
Право 2 курс 12 група

Изображение
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото

Мнение от iliyana_blg »

надето написа:Хубава оценка визирам над 5.50, а не 3-ка. В петък ще разберете.
Ами ти си написала, че 1 на 200 работи са смислени, а не че 1 на 200 са отлични. Няма значение, не сме се доразбрали нещо. Ще видим в петък /дано/.
Аватар
надето
В началото бе словото
Специалност: право

Мнение от надето »

Е, успехът ще е същият горе - долу като на предварителния.
Право 2 курс 12 група

Изображение
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения

Мнение от xRainx »

вие пък какво си опъвате нервите, каквото е станало - станало е, няма нужда от излишъци сега..
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс
Специалност: Право

Мнение от WickedWitch »

+ 1 за Александър. Мога и да се панирам преди изпити, но едно винаги правя - НИКОГА не поглеждам след изпит какво съм написала, какво не съм, пък и чак да чакам с нетърпениен оценките, защото, видиш ли, има толкова голяма разлика дали ще излезнат на 24-ти или на 26-ти или...на 4-ти август..Колкото по-късно, толкова по-добре е моето жизнено кредо. : )

Едно искам - да дойде 5-ти август и да заминавам на море!
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Аватар
Spursy
От дъжд на вятър

Мнение от Spursy »

Стандарт: Оценките по литература за СУ в петък

понеделник, 13 юли 2009

София

Оценките по литература от изпита в СУ "Св. Климент Охридски" ще бъдат готови до края на седмицата. Това прогнозира шефът на проверителите в Алма матер доц. Николай Чернокожев. Той обаче не пожела да коментира колко ще са двойките през тази година.
Въпреки че тази година темата за самотата в творчеството на Димчо Дебелянов беше стандартна, веднага след обявяването й изпитните зали масово се опразниха. На зрелостниците не помогна и "спасителният пояс" - сравнителен анализ между цитати от произведения на Вапцаров и Елин Пелин.

Поживьом , повидим... :)
Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милиони и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив. Мислиш си : “ Моето цвете е там някъде
Аватар
La_Contessa
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
Курс: четвърти

Мнение от La_Contessa »

Ами нека този огромен процент двойки (сигурно повече и от предварителния) накара отговорните хора поне малко да се замислят. :|
Моето лично мнение, е че има милион произведения, които един кандидат-студент трябва да подготви. Това е страшно много!!! И накрая защо има толкова много двойки?!
Те какво очакват?! Защо не отидат в училищата да видят как се взима материала по л-ра... ПОВЪРХНОСТНО, БЕЗ АНАЛИЗИ, просто да мине номера... :x :x
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
Аватар
Spursy
От дъжд на вятър

Мнение от Spursy »

Ние Дебелянов даже го прескочихме най-тактично ... :lol: Все пак да не забравяме ,че живеем в България.. Тука нищо не е както трябва :lol:
Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милиони и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив. Мислиш си : “ Моето цвете е там някъде
Аватар
pacho_r
От дъжд на вятър

Мнение от pacho_r »

Надявам се да има много двойки и баловете да паднат!
И аз се пооаках на редовния, но пък се надявам 4ката от предварителния да свърши някаква работа :pirate:
Borislavaaa
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Borislavaaa »

И ние отделихме скромния един час за Дебелянов!

Ако излязат в петък, ще бъде добре!
Kim Wilde - You keep me hangin' on
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”