как върви подготовката ви по история за КСК 2006?

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

JERSY написа:[b]Спокойно не се притеснявайте!Ще видите,че не е толкова стресиращо :D Миналата година аз бях така на предварителният си изпит,направо умирах,защото бях взела на уроците само и единствено Средновековие и се молех това да се падне!Не треска ,а земетресение направо не тресеше.и какво за мой наи-голям късмет-и за ужас на учлите стабилно Възраждане се падна Средновековие.Масово залата се изпразни и останаха мн малко хора.е развих си я всичко ок,но после на редовния изпит се издъних мн. яко,з-то подцених тъпото Възраждане и си казах"Сега защо да уча него като мога да залегна на Новото време и Средновековието"Груба грешка пада се смотаното Априлско въстание :( идваше ми да се гръмна :x За това недейте да подценявате нищо и учете стабилно.а това за празната глава-и мен ме гонеше същото :oops: и продължава,з-то съм решила пак да щурмувам унито :D Така че горе главите и умната :D [/b]
А колко изкара на предварителния, сори за любопитството. :oops:
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
JERSY
В началото бе словото

Мнение от JERSY »

ами Катиунки на предварителния изкарах 5 и бях хипер притеснена,направо умирах от страх :shock: :D
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

JERSY написа:ами Катиунки на предварителния изкарах 5 и бях хипер притеснена,направо умирах от страх :shock: :D
5 е добре! :) Даже много! :) Но 5.50 е по-добре...Мерси за отговора! То треската всички ни е затресла още от сега и ще става все по-лошо...
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

последна взета тема: Борба на българите за национално обединение извън пределите на Княжество България (т.е. Илинденско - Преображенско въстание)

от новото време обаче знам единствено ВРУ, Търновската констируция, преврат и контрапреврарт... нищо друго

на всички пробни изпити досега имам доста ниски оценки (на темата за Симеон през декември - 2, на Антиосманска съпротива през февруари - 4)

готвя се в Образователни технологии междудругото, където ако не друго препитването върху материала е много системно и редовно... дори прекалено понякога :lol: Общо взето съм много доволна... темите наистина са много подробни и понякога изисква ужасни усилия да ги научиш, но на мене наистина ми трябва надзирател, за да седна да уча...

уф, драма, сълзи и трагедия, дами и господа :lol: :lol: :lol:
Жрецът на Болката
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Жрецът на Болката »

Имам един проблем и не знам как да го реша и изобщо дали да го решавам.
Понеже искам да вляза главно в УНСС уча темите по история от двойното зелено сборниче на Саздов и компания, но тъй като чета паралелно и един пакет теми от една приятелка (която влезе миналата година в СУ с 5,62) ми прави впечатление, че първите са по-бедни откъм факти и някак по-слабо написани. Някои събития са по-скоро художествено описани и конкретика липсва. Също така липсва споменаване на източници и хронисти.
Доколкото знам на изпита по история в УНСС темата ти ако не напомня на техния стил ти режат много жестоко от оценката с идеята да принуждават хората да си купуват тяхното "помагало".
Някой беше споменал, че те държат на техните теми, в които се набляга повече на икономическата част. Но ето например в трета тема са изпуснати толкова икономическиважни неща като това, че Трансилвания е богата на сребро и сол, а солта по това време е ценна суровина и т.н.
И се чудя сега какво да правя, да уча само от темите за УНСС, или от другите за СУ (с които същата тази приятелка е изкарала 4,50 на изпита по история в УНСС) или да уча тези от УНСС и за обща култура да чета темите за СУ... направо голяма обърквация.
Аватар
Trisha
Драскач

Мнение от Trisha »

Аз пък на свой ред да попитам в коя тема конкретно от Възраждането влиза частта за формиране на българската нация?

П.П. А пък към Жрецът на Болката щом искаш главно в УНСС не виждам какъв е проблема, залягай над техните теми. В крайна сметка човек не може да учи "универсално", колкото и да му се ще, затова се съобрази с темите там където искаш най-много да учиш. Успех :)
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

Trisha, при мен оформянето на нацията е нещо като заключителна точка в темата за просвета и култура
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
Trisha
Драскач

Мнение от Trisha »

Така ли аз пък си мислех че е като заключителна точка към темата за Църквата през Възраждането?
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Едно време беше към Църквата... :roll: Все пак темата се формулира като Църковно-национално движение на българския народ 8)
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Здравейте;)
Видях, че сте споменали темата за Руско- турската война (1887-1878) и създаването на Бг държава. Доколкото знам не е нужно да се разработва. В смисъл такъв, че не е включена/задължителна в изпитните теми. Вие какво знаете по тоя неприятен въпрос ;)
Изображение
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Не знам дали е включена или не, но трябва да разбера до края на седмицата.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Niki_kn85
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Niki_kn85 »

Здравейте, да ви кажа, аз чух, че миналата година за предварителния изпит по история са отпаднали някои теми от реалния конспект за редовния изпит. Някои има ли представа дали е вярно и ако да кога могат са се разберат новите "отпаднали теми".
Благодаря и ПОЗДРАВИ
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Их, значи...Защо никой не разгледа темите и напианото
до тук и чак тогава да си зададе въпроса :P

За да не отговарям за 3 или 4 път ето къде ще намериш това,
което те интересува:
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?t=2050

Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Паган, добре, все пак мерси. Тогава защо на нас ни казаха, че не е задължително да я развиваме ?
Изображение
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Ами знам ли...Като разбера нещо повече ще кажа. :thumbright:

Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”