Опишете стаята си
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Опишете стаята си
Моята ме кефеше, защото нямаше хлебарки. За цяла година сме видяли само 1 в банята.
Иначе беше адски зле, защоти имаше една голяма дупка на мокета, вратата за банята също е в плачевно състояние, леглата са овързани с хиляди сезали, за да са поне малко стабилни, единият стол е с извадени болтчета и на него не може да се седне. Всичко е супер старо и изгнило. Но си свикнах с нея и реших тая година(ако ми стигне бала)да си запазя стаята.
Някой знае ли дали наистина тая година ще ремонтират 42 блок?
Иначе беше адски зле, защоти имаше една голяма дупка на мокета, вратата за банята също е в плачевно състояние, леглата са овързани с хиляди сезали, за да са поне малко стабилни, единият стол е с извадени болтчета и на него не може да се седне. Всичко е супер старо и изгнило. Но си свикнах с нея и реших тая година(ако ми стигне бала)да си запазя стаята.
Някой знае ли дали наистина тая година ще ремонтират 42 блок?
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
e.., щяха да предупредят...
нас миналата година ни предупредиха месец предварително, че на първи юли трябва да сме се изнесли..
нас миналата година ни предупредиха месец предварително, че на първи юли трябва да сме се изнесли..
la douleur exquise
Моята е малко кукленска - с розови стени и перде върху което са пришити рози.
Също и покривката на леглото е розова.
Лошото е че е южна. Лятото е горещо, а зимата студено, защото има външна стена.
Също и покривката на леглото е розова.
Лошото е че е южна. Лятото е горещо, а зимата студено, защото има външна стена.
A smile is free.
ВНИМАНИЕ! Няма резервни части за вашето тяло.
ВНИМАНИЕ! Няма резервни части за вашето тяло.
- kRiss
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: БГ Филология
- Курс: втори
- Обратна връзка:
... обожавам си стаята (:
Едната стена ми е тъмно пинково-розово... (на времето исках да е тъмно-червена, но се получи този цвят... и не го заменям за нищо на света вече (: ), до скоро имаше окачен убийствено жълт герлянд на нея, който висеше там целогодишно... но след 4 години събиране на прах, падна сам ;P имам и лилава пеперуда, залепена на розовата стена... много сладко стои всичко. 2 големи прозореца с много зелена гледка поне през единия от тях. Бюрото е в ъгъла между прозорците - не го харесвам, искам си старото от 3ти клас... :[
Имам и масичка, върху която е синтезатора с всичките ми ноти... стар, бледо-жълт кош за дрехи, в който съм си набутала възможно най-много от любимите плюшковци. Гардероб + малка ракла до него и голяма етажерка с книги и джунджурии. Кутията от синтезатора е между гардероба и едната стена.
Още 1 етажерка с книги на стената. Леглото + раклата за одеала, възглавници и т.н.... мека табуретка + такъв стол и още 1, но тип "офис"-стол.
И пердета на мечо Пух и компания! ;D не съм си ги избирала сама, да подчертая... подарък са
Толкова шарена и свежа ми е стаята... абсолютно детска, много ме радва. И като се изнеса няма да дам да ми я пипат - ще остане така за мойте деца, като идват на гости при баба си и дядо си ;D
Едната стена ми е тъмно пинково-розово... (на времето исках да е тъмно-червена, но се получи този цвят... и не го заменям за нищо на света вече (: ), до скоро имаше окачен убийствено жълт герлянд на нея, който висеше там целогодишно... но след 4 години събиране на прах, падна сам ;P имам и лилава пеперуда, залепена на розовата стена... много сладко стои всичко. 2 големи прозореца с много зелена гледка поне през единия от тях. Бюрото е в ъгъла между прозорците - не го харесвам, искам си старото от 3ти клас... :[
Имам и масичка, върху която е синтезатора с всичките ми ноти... стар, бледо-жълт кош за дрехи, в който съм си набутала възможно най-много от любимите плюшковци. Гардероб + малка ракла до него и голяма етажерка с книги и джунджурии. Кутията от синтезатора е между гардероба и едната стена.
Още 1 етажерка с книги на стената. Леглото + раклата за одеала, възглавници и т.н.... мека табуретка + такъв стол и още 1, но тип "офис"-стол.
И пердета на мечо Пух и компания! ;D не съм си ги избирала сама, да подчертая... подарък са
Толкова шарена и свежа ми е стаята... абсолютно детска, много ме радва. И като се изнеса няма да дам да ми я пипат - ще остане така за мойте деца, като идват на гости при баба си и дядо си ;D
"Before u judge me.. tRy hard to LOVE me!"
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Стерилното не е задължително бялоfak написа:белите стени всъщност напрягат
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Ба, на мен джама ми е разбит. Мн е фешън в момента. С дървено таванче,
сини стени, щот съм агресивна, а у.
сини стени, щот съм агресивна, а у.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Обратна връзка:
Не ми е ясно...ние стаите в общежитието си ли описваме или у дома? Защото крис описа нещо, което е малко нетипично за общежитие. Иначе у дома и моята стая е розова-стените, пердето и кувертюрата на леглата. Само вратите са бели, а на едната съм си закачила нещо много любимо-част от любимите ми стихотворения и снимки с най-добрите ми приятелки.
http://img21.imageshack.us/img21/9846/dscn0482i.jpg
http://img21.imageshack.us/img21/9846/dscn0482i.jpg
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Боже какви са тези розови и сини неща...
моята стая е в кафяво-златната гама, мебелите са от светло дърво , дебелите завеси са златни - приумица на мама
Ако не беше тя щеше да има знамена на "Левски" по стените и снимки на скинове
моята стая е в кафяво-златната гама, мебелите са от светло дърво , дебелите завеси са златни - приумица на мама
Ако не беше тя щеше да има знамена на "Левски" по стените и снимки на скинове
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Моята стая у дома не си я давам за нищо - като бях малка, ме бяха оставили да я обзавеждам сама и беше ужасна, понеже имаше огромна секция от незнамсиколко части, която създаваше впечатление, че всеки момент ще рухне върху мен. Дали не се възползвах от основния ремонт у дома?
В момента е почти празна и обожавам това. Стените са много усмихнато жълто, срещу вратата (под прозорците) е леглото ми, на лявата стена е пианото (върху него имам кукли, подарък от приятел-сценограф), на дясната е нещо, което наподобява на секция, но е по-малко и няма почти нищо по него (а "моделът" е на майка ми, по поръчка е). И точно до вратата е един много готин дървен лампион, много раздвижен. По стените имам общо 3 картини на Теодора Малешкова, детски спомени. Толкова.
А, да - срещу леглото имам и телевизор, ама ще го разкарвам, щото и без това не го пускам. И на прозореца имам една лампичка, каквато имат в скандинавските страни - донесох си я от Финландия и я обожавам. Нещо такова е, само че е светло: http://www.cornyness.com/blog/051224window.jpg
Тая тема ми напомни за стаята, която винаги съм мечтала да имам.
Ама кой знае човек, някога може да се случи наистина. 
В момента е почти празна и обожавам това. Стените са много усмихнато жълто, срещу вратата (под прозорците) е леглото ми, на лявата стена е пианото (върху него имам кукли, подарък от приятел-сценограф), на дясната е нещо, което наподобява на секция, но е по-малко и няма почти нищо по него (а "моделът" е на майка ми, по поръчка е). И точно до вратата е един много готин дървен лампион, много раздвижен. По стените имам общо 3 картини на Теодора Малешкова, детски спомени. Толкова.
А, да - срещу леглото имам и телевизор, ама ще го разкарвам, щото и без това не го пускам. И на прозореца имам една лампичка, каквато имат в скандинавските страни - донесох си я от Финландия и я обожавам. Нещо такова е, само че е светло: http://www.cornyness.com/blog/051224window.jpg
Тая тема ми напомни за стаята, която винаги съм мечтала да имам.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Коя от стаите си? 
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Айде и аз
В Студентски само половината стая е 'моя' и доста ясно си личи коя
Принципно ни е в бежови нюанси всичко в стаята - тапети, килим, пердета, мебели...
Над леглото ми има един самоделен лилав постер със снимки от последния концерт на Пърпъл, шалче на Байерн и много картинки на анимационни геройчета, които с бившата съквартирантка лично оцветявахме с акварел в пристъп на творческо вдъхновение!
Етажерката ми е отрупана с книги и учебници и няма никакво място по нея
Всичките ми купища с лекции и копия са натрупани на купчини върху нея и някой ден ще ми паднат на главата! На шкафчето имам плакат на Оливер Кан, който едно време ми беше в стаята вкъщи и после ме следваше през всички общежития и квартири доста е поокъсан вече
Моята половина от гардероба се различава по двата шала на вратата - на Левски и на Бундестима.
Бюрото с компа ми е до прозореца. На него имам 2 вази с отдавна изсъхнали букети, които ми е жал да хвърля
И костенурката Данчо е тук /кръстена е на един преподавател от 1 курс
/
И навсякъде из стаята имам вещици - много и различни. Колекционирам си
В Студентски само половината стая е 'моя' и доста ясно си личи коя
Над леглото ми има един самоделен лилав постер със снимки от последния концерт на Пърпъл, шалче на Байерн и много картинки на анимационни геройчета, които с бившата съквартирантка лично оцветявахме с акварел в пристъп на творческо вдъхновение!
Етажерката ми е отрупана с книги и учебници и няма никакво място по нея
Моята половина от гардероба се различава по двата шала на вратата - на Левски и на Бундестима.
Бюрото с компа ми е до прозореца. На него имам 2 вази с отдавна изсъхнали букети, които ми е жал да хвърля
И навсякъде из стаята имам вещици - много и различни. Колекционирам си

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Споменах ли, че мразя да си чистя стаята?
Утре като се изнасям ше го правя и ше снимам обилно, и ше качвам...
А догодина ше питам как е положението в 703 в моя блок, да видя има ли напредък?
Утре като се изнасям ше го правя и ше снимам обилно, и ше качвам...
А догодина ше питам как е положението в 703 в моя блок, да видя има ли напредък?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Mushmul
- Флъдзила
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: завършил
Моята стая е с бели стени, има две черни секцийки, пълни с книги и разни други джиджавки, леглото е червено и голяяяямо(много си го обичам). Имам голям прозорец, който гледа на запад и поради високоя етаж, на който живея мога да се наслаждавам на най-божествените залези, които правят стените ми да изглеждат все едно горят
Над бюрото ми имам една голяма карта на България, по чиито краища са закачени/залепени снимки, картички и разни такива висящи неща. Има и едно червено диванче до бюрото, на което обикновено се търкалят дрехи, чанти, зарядни и всякакви боклуци. На тавана над леглото ми има от онези светещи звездички, които бяха много модерни като бях малка и са едно от нещата, които през годините не съм променяла в стаята.
Като цяло много си обичам стаята. Създава иключително уютна атмосфера и мисля че максимално изразява самата мен, тъй като съм вложила много енергия и страст в подреждането й.
Като цяло много си обичам стаята. Създава иключително уютна атмосфера и мисля че максимално изразява самата мен, тъй като съм вложила много енергия и страст в подреждането й.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
В стаята ми докараха таралежче, което сега ръфа буца пилешко месо.
Некви идеи, как да се грижим за него?
Некви идеи, как да се грижим за него?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.