предварителен изпит по история 2006

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Beringer
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Beringer »

Вместо да се чудите коя тема ще се падне, най добре сядайте да учите, защото 21 май идва :) Е тогава ще е най-голямото весело :) :oops:
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Някой попита за конспекта - той излиза чак май месец. :) Успех на всички.
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Ох, колеги, грешка - април, април имах предвид. :D
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Assasiyah
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Assasiyah »

Когато - тогава! Наистина няма какво да се чудим, но да ви кажа при всички положения за всеобщото благо е най-добре да се падне Средновековие - темите са най-леки и най-много хора ще се справят с тях. Друг е въпросът дали искате това.. :wink: В противен случай се молете за някоя гадна и трудна тема, която вие знаете добре, а масата народ - не.
Успех и се молете да не е Нова история, че... мазало!!! :P
Изображение
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

аууу Нова история... :evil: бляк...както обичах да казвам като малка на нещо неприятно и гадно :lol: по-добре Възраждане
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

everyday_ написа:аууу Нова история... :evil: бляк...както обичах да казвам като малка на нещо неприятно и гадно :lol: по-добре Възраждане
Eeee, няма да се разберем. :) Възраждането е кофти период...:)Темите са си труднички, докато Новата история - и аз си мислех, че е гадна, но започнах да намирам и някои положителни страни у нея. :)
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

fatalno_f написа:Да разбирам ли ,че Възраждането е предпочитаният период от форумците :D
анатема:)
само средновековие!...
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Новото време е твърде политическо и с военна насоченост. На някой хора (като мен) това не ни харесва... Пък и информацията става все повече :cry:
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Средновековие, средновековие и пак средновековие! 8)
Изображение
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

значи, това с годишнините при СУ не важи особено, повече важи в УНСС - спомням си, че преди три години на годишнината на Илинденско-Преображенското въстание, точно това се падна там. в СУ не мисля, че има зависимост. Лично мнение - учете си Възраждането, то се пада най-често. И добре прегледайте славяни и прабългари, защото те не са се падали твърде много време вече... но това си е мое мнение...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

nrggirl написа:значи, това с годишнините при СУ не важи особено, повече важи в УНСС - спомням си, че преди три години на годишнината на Илинденско-Преображенското въстание, точно това се падна там.
дам...брат ми влезе с този изпит...аз затова и предпоалагм, че тази година ще се падне в УНСС Априлското въстание...но това са си само мой предположения
Аватар
poison_b
В началото бе словото

Мнение от poison_b »

Аз имам някакви странни предчувствия за Съединението, Априлско и политиеско развитие през втората половина на IXв. Като цяло не знам какво ще стане, но се притеснявам за нещо глупаво. Ако да кажем сбъркам някъде, как да си поправмя грешката така, че да не анулират темата ми и разни такива подробности. Надявам се, че в началото на изпита ще може да попитаме. А...доколото разбирам има хора,който не са започнали даже да учат, само аз ли се притеснявам, че няма да успея да науча всичко???
Аватар
poison_b
В началото бе словото

Мнение от poison_b »

Чух нещо по въпроса за създаването на българската държава. В темата ви прабългари или славяни са на първо място?
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

poison_b написа:Чух нещо по въпроса за създаването на българската държава. В темата ви прабългари или славяни са на първо място?
Славяните в моята са на първо място, но формулировката вече май е обърната. Така че, зависи как ни го дадат, ако се падне на изпита (а дано не, имам предчувствия за Нова история :twisted: ). ;) Ако кажат "славяни и прабългари", пишем славяни и прабългари, ако ни дадат "прабългари и славяни", пишем първо за прабългарите. :) Тази тема за миналата беше контролна на предварителния заедно с Ранно Българско Възраждане...
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

poison_b написа:Чух нещо по въпроса за създаването на българската държава. В темата ви прабългари или славяни са на първо място?
когато питах този, при който ходя на уроци по история по повод същото ( което всъщност бях чела и в един вестник още при обявяването на новината, че тази година СУ ще има промени в конспекта по история), той ми каза да си го пиша така както си ми е в темата, а именно първо славяни и после прабългари, тъй като славяните независимо от всичко първи се заселват на Блаканите (в смисъл преди прабългарите)....дано не се санкционира...а в крайкна сметка като се замисли човек дали първо прабългари или славяни няма особено значение :roll:
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”