ПОЛИТОЛОГИЯ
Модератор: Плазмодий
- sweetcoockie
- В началото бе словото
- Специалност: политология/международни отношения
Re: ПОЛИТОЛОГИЯ
Колеги,
търсят се застъпници за изборите в неделя. Който иска, може да се обади на 0899 888 531. Работата се състои в това да съобщавате резултатите през 3-4 часа през деня и получавате 20 лева.
търсят се застъпници за изборите в неделя. Който иска, може да се обади на 0899 888 531. Работата се състои в това да съобщавате резултатите през 3-4 часа през деня и получавате 20 лева.
- VelinaShine
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Зравейте!
Някой може ли да ми даде информация какво точно ще изучавам евентуално в тази специалност. Интересуват ме езиците и историята най-вече
Някой може ли да ми даде информация какво точно ще изучавам евентуално в тази специалност. Интересуват ме езиците и историята най-вече
- valandin
- Живее, за да пише
- Специалност: Политология
Едно нелошо описание на специалността има тук http://www.phls.uni-sofia.bg/display.ph ... politolozi . От себе си мога да добавя, че Политологията е ``широка`` наука- тъй като политиката на практика е в досег с всяка сфера на обществения живот, политологът трябва да има познания и от правно, и от икономическо, че и от философско естество ако щеш. До каква степен ще има тези познания вече зависи от самия студент и от избираемите предмети, които ще избере
Аз харесвам специалността именно заради този широк спектър на информация- миналия семестър учих освен задължителните предмети и Обща теория на правото, този уча икономика(която, впрочем, нататък е задължителна) и психология. Някои колеги си избраха Публично говорене(или нещо такова), други социологията. Това е хубавото във ФФ-имаш малко повечко свобода на действие. Що се отнася до езиците, обаче, не очаквай много. И тук, както във всички останали специалности освен филологиите, те са по-скоро за парлама
В първи курс наистина имахме доста предмети с историческа насоченост- История на политическите идеи, История на българския политически живот, Модерна българска държавност. В първия се изучават мислители, допринесли за развитието на политическата мисъл- от Платон та до Съвремието. Другите два акцентират най-вече върху Нова българска история, та ако тя ти е интересна...
Ами, това е общо-взето...ако ти изникнат нови въпроси ще отговарям ако мога
Ами, това е общо-взето...ако ти изникнат нови въпроси ще отговарям ако мога
New jorney
- VelinaShine
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Публична администрация
Много благодаря за отговора! Звучи доста добре и се надявам да вляза там.
Всъщност всякаква история ме вълнува и се радвам, че е изпитът именно за тази специалност е такъв.
Всъщност всякаква история ме вълнува и се радвам, че е изпитът именно за тази специалност е такъв.
-
Райков
- От дъжд на вятър
- Специалност: Политология, СУ "СВ. Климент Охридски"
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
@valandin - в трети курс икономиката беше избираема и много хора направиха този грешен избор!
@VelinaShine - в специалността се набляга на теорията. Като цяло няма никаква практика, но за сметка на това си създадохме Студентски клуб на политолога - www.politology.eu
Благодарение на него участваме в най-различни мероприятия в България и чужбина. Ако проявяваш интерес, ще се радваме да те прием в "редиците" си.

@VelinaShine - в специалността се набляга на теорията. Като цяло няма никаква практика, но за сметка на това си създадохме Студентски клуб на политолога - www.politology.eu
Благодарение на него участваме в най-различни мероприятия в България и чужбина. Ако проявяваш интерес, ще се радваме да те прием в "редиците" си.
-
Lora_Lora
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Здравейте на всички!
Бих искала да попитам горе-долу каква оценка трябва за специалност политология?
Вие примерно с какви оценки сте били приети?
Бих искала да попитам горе-долу каква оценка трябва за специалност политология?
Вие примерно с какви оценки сте били приети?
-
Lora_Lora
- В началото бе словото
на изпита по история (за да съм по-точна
)
- wtf
- Драскач
- Специалност: Социология
Виж баловете за всички специалности от миналата КСК -> http://portal.uni-sofia.bg/docs/ucheben/minbal08-09.pdf
I speak sarcasm as a second language.
-
Lora_Lora
- В началото бе словото
аз го видях това,но или съм много неграмотна и не мога да намеря философския факултет,или наистина го няма 
- wtf
- Драскач
- Специалност: Социология
Просто са го объркали и са го кръстили физически #2. Като не го намираш като факултет, потърси специалността директно...
I speak sarcasm as a second language.
-
Райков
- От дъжд на вятър
- Специалност: Политология, СУ "СВ. Климент Охридски"
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Ох, когато аз влязох в специалността минималният бал за момчета беше някъде около 27, а сега 23.60!
За момичетата беше към 28! 
- YOURSFOREVER
- В началото бе словото
- Специалност: Политология
- Обратна връзка:
Здравейте
, искам да попитам дали някой случайно има представа какви са изискванията за прехвърляне в специалност "Политология" от друга специалност. Виждам че за някои специалности има допълнителни изисквания, но не видях нищо за политологията.
Ще бъда много благодарна ако някой ми даде някаква информация
Ще бъда много благодарна ако някой ми даде някаква информация
Ponyakoga sedya i si mislya...a ponyakoga samo si sedya...