КСК 2009 - Математика

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
fashion_girl
В началото бе словото
Специалност: Математика и информатика задочно
Курс: първи

Re: КСК 2009 - Математика

Мнение от fashion_girl »

Etiainen написа:
fashion_girl написа:Здравейте,
надявам се да сме се справили добре всички днес.
Знам, че е много рано да питам, но кога според Вас ще излезнат резултатите?
Благодаря Ви предварително!
"Официално" 10 дена, но брой поне 2 седмици. Ако не и повече :lol:
Най-вероятно ще излязат преди математика II все пак.

Мерси ;)
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Моите са 5/10 с точни отговори, а другите са ми почти до края, но все имам някаква грешчица.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
steamer
Драскач
Специалност: Стопанско управление с английски език
Курс: трети

Мнение от steamer »

Бтв някой реши ли осма?
Аз я реших и получих отговора, даден в примерните решения. Решението ми обаче е съвсем различно от тяхното и подозирам, че отново ще бъда орязан заради записването.
Humanism is death disguised as life.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Тяхното е примерно решение все пак. Ще разбереш като отидеш да си видиш работата след като ги проверят :wink:
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Pastorcheto
В началото бе словото
Специалност: Компютърни науки

Мнение от Pastorcheto »

Здравейте от 1 до 6 съм получил отговорите 7 съм я сгафил макар че става лесно с 2 косинусови и на 8 съм получил тоговора ама решението ми не е като тяхното :D. Успех на всички на следваштия изпит.
Аватар
innamorata
Да живей словото
Специалност: Maтематика и информатика

Мнение от innamorata »

хм... по мои спомени няма значение как е решена задачата, стига да е написано точно и коректно решение и отговора да е верен :)
No face, no name, no number...
ФМИ - 2 курс Математика и информатика
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Специалност: Информатика
Курс: трети

Мнение от Kai »

Абе... важно е и решението. Със сигурност не е един начина на решаване на задачите, но все пак да не забравяме, че до даден отговор, та бил той и верен, може да се стигне и по много грешни пътища. ;]
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Аватар
Mr Vatev
В началото бе словото
Специалност: Стопанско управление с английски език
Обратна връзка:

Мнение от Mr Vatev »

Аз ги реших от 1 до 7 включително и отговорите ми съвпадат . На 7 имам подозрения за един момент в доказателството , че може да ме орежат малко , но оценката ще си покаже :) По 8 и 9 също съм работил и поне това , което съм написал и доказал и те го имаха в решенията си , така че дано и от там дойде нещо ... 10 я оставих за по-висши мозъци :lol:
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.
Аватар
Sinner
В началото бе словото
Специалност: СУ--> ФМИ--> КН

Мнение от Sinner »

steamer написа:
Бтв някой реши ли осма?
Аз я реших и получих отговора, даден в примерните решения. Решението ми обаче е съвсем различно от тяхното и подозирам, че отново ще бъда орязан заради записването.
И аз съм така(изкарваш 2 пред скоби и изваждаш sin2x и sin(45+x) и след това се получава, че произведението на синуса и косинуса от съответните ъгли има максимална стойност 0. От там лесно се док., че а< -2). Не е истина, как се надявам да ми дадат стабилни точки, но бая се съмнявам, чувал съм, че режат яко за измислени нестандартни решения :(. Въпреки това мисля, че нашето решение е много по- добро от тяхното, но те са шефовете...
Иначе съм изкарал отговорите на 9 задачи, за последната яко се прее...цаках... вместо да пиша, че f(1)= f(-1)= f(0), писах f '(1)= f '(-1)= f '(0) и изкарах отговор 3 :( . Дал Господ поне 1 точка...
Whatever... УспеК на вс. x e (- обърнато 8; обърнато 8 ) ;)
Играчка :shaking2: - плачка :cry: ; задачка :scratch: - пачка :faroah:
delyan
В началото бе словото

Мнение от delyan »

Sinner написа: И аз съм така(изкарваш 2 пред скоби и изваждаш sin2x и sin(45+x) и след това се получава, че произведението на синуса и косинуса от съответните ъгли има максимална стойност 0. От там лесно се док., че а< -2). Не е истина, как се надявам да ми дадат стабилни точки, но бая се съмнявам, чувал съм, че режат яко за измислени нестандартни решения :(. Въпреки това мисля, че нашето решение е много по- добро от тяхното, но те са шефовете...
Иначе съм изкарал отговорите на 9 задачи, за последната яко се прее...цаках... вместо да пиша, че f(1)= f(-1)= f(0), писах f '(1)= f '(-1)= f '(0) и изкарах отговор 3 :( . Дал Господ поне 1 точка...
Whatever... УспеК на вс. x e (- обърнато 8; обърнато 8 ) ;)
Не знам какво разбирате под "измислени нестандартни решения". Има правилни и грешни решения. Ако е правилно, то се съмнявам да те отрежат, защото не си получил отговора след милиони сметки. Даже напротив - определено всеки би предпочел да проверява решения без да се налага да проследява дълги изрази и сметки. Разбира се няма да приемат решения от сорта - "очевидно отговорът е ..." или "от общи съображения ... еди какво си".

Навярно повечето т.нар. "нестандартни" решения и хората подхождащи към тях са склонни към грешки, за това получават лоши резултати.
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

delyan написа: Навярно повечето т.нар. "нестандартни" решения и хората подхождащи към тях са склонни към грешки, за това получават лоши резултати.
Няма "нестандарти" решения. Няма и такова нещо като "използващите нестандартни решения са склонни към грешки". Аз може да съм решавала 5 години задачи по един и същ начин, а хора в Пловдивска гимназия да са правили същото, но с различен подход. Ти като варненски преподавател как аджеба ще оцениш кое е "стандартно" и кое - "нестандартно"?

Има примерни решения, но не се притеснявайте - оценяващите отдавна са излезли от гимназиалните среди и ще оценят задачите на базата на това дали са верни или не, а не дали така ги преподават в гимназията или не. Ако ги решите с университетски знания също няма да имате проблем. Важното е задачата да е вярно решена.

Винаги ще има "алтернативни" на изкараните решения, аз самата някога използвах такова за решаване на една задача и не са ми взели нито стотна за това.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
delyan
В началото бе словото

Мнение от delyan »

leia_loves_cats написа:
delyan написа: Навярно повечето т.нар. "нестандартни" решения и хората подхождащи към тях са склонни към грешки, за това получават лоши резултати.
Няма "нестандарти" решения. Няма и такова нещо като "използващите нестандартни решения са склонни към грешки". Аз може да съм решавала 5 години задачи по един и същ начин, а хора в Пловдивска гимназия да са правили същото, но с различен подход. Ти като варненски преподавател как аджеба ще оцениш кое е "стандартно" и кое - "нестандартно"?

Има примерни решения, но не се притеснявайте - оценяващите отдавна са излезли от гимназиалните среди и ще оценят задачите на базата на това дали са верни или не, а не дали така ги преподават в гимназията или не. Ако ги решите с университетски знания също няма да имате проблем. Важното е задачата да е вярно решена.

Винаги ще има "алтернативни" на изкараните решения, аз самата някога използвах такова за решаване на една задача и не са ми взели нито стотна за това.
По начало ли сте като радио - да излъчвате без да приемате?
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

delyan написа:
leia_loves_cats написа:

По начало ли сте като радио - да излъчвате без да приемате?
Остроумието сигурно си го пишете в автобиографията. Това е тема за кандидат-студенти, ако продължавате да пишете глупсоти, които могат да се интерпретират по всевъзможни начини, ще продължават да се появяват и отговори като моя. Ако нещо, което съм написала е излишно или невярно - моля. Но сега хайде да си прочетете отговора без да имате наум "ама аз това исках да напиша, не другото" и да си представите, уважаеми колега, дали с неясните начини, по които пишете не хвърляте в недоумение някой, който е дошъл в тоя форум, не на раздумка, а за да се поинтересува как стоят нещата.

Със здраве.
Радиото.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
delyan
В началото бе словото

Мнение от delyan »

leia_loves_cats написа:Остроумието сигурно си го пишете в автобиографията. Това е тема за кандидат-студенти, ако продължавате да пишете глупсоти, които могат да се интерпретират по всевъзможни начини, ще продължават да се появяват и отговори като моя. Ако нещо, което съм написала е излишно или невярно - моля. Но сега хайде да си прочетете отговора без да имате наум "ама аз това исках да напиша, не другото" и да си представите, уважаеми колега, дали с неясните начини, по които пишете не хвърляте в недоумение някой, който е дошъл в тоя форум, не на раздумка, а за да се поинтересува как стоят нещата.

Със здраве.
Радиото.
Възможно е и да е така. Ако за Вас не е било ясно, навярно и друг ще обърка. За което се извинявам на потърпевшите.

Здраве и на Вас.
bobatumba
В началото бе словото

Мнение от bobatumba »

ще се напьлни ли ФМИ тая година ;
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”