Е да ама номерът е как сме ги анализирали.А и нали знаеш тука е доста субективно,др е математиката-там или е верно,или не е...а тука ако проверяващия реши,че не го кефи почерка ти...Etiainen написа:Омг анализирали сте 15 приозведения и се борите за 3 и нещо?![]()
Не я разбирам таз литература...
Теми Литература 1990-2007
- Ангелка
- От дъжд на вятър
- Специалност: Психология
- Курс: първи
Re: Теми Литература 1990-2007
Like living dead, we'll never die...
- Anichkaa
- Танцуващия с клавиатури
Аз писах за:
1."Черна песен"
2."Спи градът"
3."Пловдив"
4."Един убит"
5."Да се завърнеш ..."
6."Помниш ли, помниш ли"
7."Аз искам да те помня все така"
8."Миг"
9."Легенда за разблудната царкиня"
10."Тиха победа"
11."Сиротна песен"
Много се чудех и за "Прииждат,връщат се",но изобщо не си го спомнях
Надявам се да си вдигна оценката от 3,88
Аз съм разгледал същите, но без "Черна песен", "Един убит" и "Тиха победа".Първите две не се връзват с темата, а няма по-лошо от това да се откланяш от основната аргументация на съчинението, а третото стихотворение не бях чел.Anichkaa написа:
Аз писах за:
1."Черна песен"
2."Спи градът"
3."Пловдив"
4."Един убит"
5."Да се завърнеш ..."
6."Помниш ли, помниш ли"
7."Аз искам да те помня все така"
8."Миг"
9."Легенда за разблудната царкиня"
10."Тиха победа"
11."Сиротна песен"
Много се чудех и за "Прииждат,връщат се",но изобщо не си го спомнях![]()
Надявам се да си вдигна оценката от 3,88![]()
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- mihaela_a
- Постоянно присъствие
- Специалност: Право-редовно
Извинявай,но да пишеш за града не е отклонение,там Дебеляновият Аз изпитва самота... сам председателят на комисията каза в интервюто,че самотата трябва да се разгледа многоаспектно.
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
- madlight
- В началото бе словото
- Специалност: светещ с фенерче
- Курс: кандидат-студент
аз писах по съпоставката, както си бях намислил и преди. Въпреки че, лис за Дебелянов също щеше да бъде плодотворно. 
Иначе в протофилософския ми спам освен, че повтарях едно и също и откровено си нарекох Вапцаров комунист (
) , вкарах Мартин Лутър Кинг, Чарли Чаплин, Колумб, Кант, Оруел енд ол дат спам. Дано да хвана 4 
Иначе в протофилософския ми спам освен, че повтарях едно и също и откровено си нарекох Вапцаров комунист (
Последно промяна от madlight на 11 Юли 2009, 08:25, променено общо 1 път.
In you I see dirty
In you I count stars
In you I feel so pretty
In you I taste god
In you I feel so hungry
In you I crash cars
We must never be apart...
In you I count stars
In you I feel so pretty
In you I taste god
In you I feel so hungry
In you I crash cars
- Ice_heart
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/displayimag ... fullsize=1
na fona na va6ite temi az sum analizirala
4erna pesen
Plovdiv
Da se zavurne6...
Pomni6 li pomni6 li
Mig
Sirotna pesen
kato za poslednite 2 sum napisala po nqkolko reda samo... tfa mi e temata -4 lista.. mrazq simvolisti.. edvali 6te imam pove4e ot 3 :/
(sry no nqmam kirilica)
4erna pesen
Plovdiv
Da se zavurne6...
Pomni6 li pomni6 li
Mig
Sirotna pesen
kato za poslednite 2 sum napisala po nqkolko reda samo... tfa mi e temata -4 lista.. mrazq simvolisti.. edvali 6te imam pove4e ot 3 :/
(sry no nqmam kirilica)
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Човече, това не е есе... едва ли ще имаш и 3madlight написа:аз писах по съпоставката, както си бях намислил и преди. Въпреки че, лис за Дебелянов също щеше да бъде плодотворно.
Иначе в протофилософския ми спам освен, че повтарях едно и също и откровено си нарекох Вапцаров комунист () , вкарах Мартин Лутър Кинг, Чарли Чаплин, Колумб, Кант, Оруел енд ол дат спам. Дано да хвана 4
- mihaela_a
- Постоянно присъствие
Хора,отваря ли ви персонална информация
На мен нещо не иска 
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
И на мен също не го отваря, но дано тази година направят компромиси относно баловете...., защото все пак много кандидати напуснаха залите..., ако си мислят, че са имали високи оценки от предварителния....дано не вдигнат летвата! И да влезем всички!
Едит: И аз съм анализирал споменатите произведения, но вече съм толкова притеснен, че даже и не помня какво съм писал...не ми се мисли...дано имат милост!
Едит: И аз съм анализирал споменатите произведения, но вече съм толкова притеснен, че даже и не помня какво съм писал...не ми се мисли...дано имат милост!
- mize
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
ее по-гадни теми не можеше да се паднат
иначе сънувах че се пада Елин Пелин и почти съм познала
иначе сънувах че се пада Елин Пелин и почти съм познала
- mihaela_a
- Постоянно присъствие
Четох една статия тази сутрин,че всеки втори е вече студент в СУ.Кандидатите са 10000 и нещо,а местата 5000.Разбира се,повечето нас това не ни бърка,защото си искаме определена специалност,а не някаква измислена,колкото да учиш..дано не се вдигнат наистина кой знае колко,че рискувам ли и чакам трето класиране на право,ще изпусна всички класирания другаде...ама така си е риск и шанс.Представям си баловете на право за първо и второ класиране какви са били
и че щом последното момиче на трето класиране е имало 26.38,30 тази година по-малко колко ли ще имат
най-малко с единица ще се вдигне и от предварителния по литература като броим двойния шанс... абее страшна работа,страшна конкуренция..
- madlight
- В началото бе словото
- Специалност: светещ с фенерче
- Курс: кандидат-студент
Е, защо пък...мисля, че осмислянето на цитатите включва точно това. :> "Спамът" беше вкаран, след като вече обърнах внимание и на Пелин и на Вапцаров, анализирах цитатите внимателно и ги съпоставих, след това подкрепих и двете тези с горните примери и накрая стигнах до извода, че истината е в баланса между двете. Не виждам проблем. :>O|OeHukc написа:Човече, това не е есе... едва ли ще имаш и 3madlight написа:аз писах по съпоставката, както си бях намислил и преди. Въпреки че, лис за Дебелянов също щеше да бъде плодотворно.
Иначе в протофилософския ми спам освен, че повтарях едно и също и откровено си нарекох Вапцаров комунист () , вкарах Мартин Лутър Кинг, Чарли Чаплин, Колумб, Кант, Оруел енд ол дат спам. Дано да хвана 4
In you I see dirty
In you I count stars
In you I feel so pretty
In you I taste god
In you I feel so hungry
In you I crash cars
In you I count stars
In you I feel so pretty
In you I taste god
In you I feel so hungry
In you I crash cars
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Ми не знам, зависи много от проверяващите, ама повечето са доста праволинейни. Преди три години аз имах две на цитатите и дори ми бяха изтъкнали в рецензията, че сравнението с Йовков било неуместно, а си беше доста уместно и съм убедена и до ден днешен като скоро завършващ филолог, а не плаха кандидатстудентка. Ама там не се иска тоя тип разсъждения, трябва да се пише стриктно по темата и всякакви криввания се смятат за неподходящи. Ама дано случиш на проверяващи де
Никога не е изключено.
Последно промяна от Catherine на 11 Юли 2009, 10:07, променено общо 1 път.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

http://predi13.pernik-bg.com/

- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Чакай малко сега...както го казваш, излиза, че СУ определят минималния бал и те 'вдигат летвата' или съответно я свалят - това не е така! Това не са матури, че да променят скалата за оценяване в последния момент. Балът единствено се определя от хората, които се борят за дадена специалност. Да речем някой изпит бил по-лесен - тогава балът ще се вдигне, тъй като ще има повече хора с по-високи оценки. Балът се вдига и когато има по-голям наплив за дадена специалност, тъй като има повече кандидати за нея, и успяват да влязат само тези с най-висок бал.IcebreakerR написа:И на мен също не го отваря, но дано тази година направят компромиси относно баловете...., защото все пак много кандидати напуснаха залите..., ако си мислят, че са имали високи оценки от предварителния....дано не вдигнат летвата! И да влезем всички!![]()
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations