Китаистика 2

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Публикувай отговор
Ardjet
В началото бе словото

Re: Китаистика 2

Мнение от Ardjet »

Моля и наистина искрено някой добър китаист да ги прати тея мп3йки най-накрая,че голям проблем станаха.
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Няма как да ги метна в пространството и те да дойдат при теб, прати ми скайп на лични.
The Forbidden Lady from the Forbidden floor ;)
Аватар
breakable_`
В началото бе словото
Специалност: Китаистика
Курс: първи

Мнение от breakable_` »

мале мале.. последен пост преди Нова година.. трябваше да изчакам и аз до 31 декември, ама на.. :compress:
aurora boreal
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от aurora boreal »

Здравейте!:)Кандидат- студентка съм и съм раздвоена между японистиката и китаистиката...Доволни ли сте от специалността си?Знам, че е изключително трудно! Но смятате ли, че сте направили правилния избор?Какви са възможностите за реализация?
Аватар
breakable_`
В началото бе словото

Мнение от breakable_` »

Аз като кандидатствах исках повече Японистика, ноооо честно казано съм благодарна, че не съм влязла това :) (нищо лично към колегите японисти). Аз съм човекът в нашата група, който първата седмица като чу китайска реч толкова се отчая, че вече беше направил план как да търси вариант да се мести след първия семестър, в краен случай след годината, и перспективата да издържи цяла година беше като сценарий на horror movie.. пък сега навсякъде си хваля специалността :lol: та, аз без никакво петно по съвестта мога да кажа, че съм много доволна.
Преподавателите са страхотни, надъхват те постоянно да искаш повече и повече от себе си и наистина те третират като колеги (в сравнение с други специалности, където правят студентите на 5 стотинки в 1-ви курс.. то колкото сме наплашени.. :albino: )
За работа ще оставя друг да се изкаже, че ми е рано, но перспективите са в дългосрочен период - не е като немска филология, например, където след 1-вата година веднага можеш да намериш работа с езика - да преподаваш в училище, преводи и т. н. Тук учиш много време с много пот за много пари след много време :P at least in my opinion..
И тъй.. елате повече :mrgreen:
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Нека се изкажа и аз :P Специалността според мен е много добра, с много добри преподаватели и, от както отвориха Институт Конфуций, има доста богата материална база. Че е трудно, трудно е, особено в началото. Стряскащ е и фактът, че съотношението усилия:видими резултати е доста малко, но така е то с езици и култури, нямащи абсолютно нищо общо с нашите на запад. :D
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

breakable_` написа:Аз съм човекът в нашата група, който първата седмица като чу китайска реч толкова се отчая, че вече беше направил план как да търси вариант да се мести след първия семестър, в краен случай след годината, и перспективата да издържи цяла година беше като сценарий на horror movie..
Хаха! Това май се случва почти при всеки студент, влязъл в някоя от екзотичните специалности, поне и при нас си важеше с пълна сила :)
Изображение
Аватар
breakable_`
В началото бе словото

Мнение от breakable_` »

бе не знам.. колегите ми явно имаха по-силна психика от мен в началото :lol: хаха, сега като се сетя ме избива на смях, ама тогава.. още помня как втория ден Колева за малко да ме разреве :oops:
ама да се похваля, една от трите шестици съм на изпита :connie_mini_cool: :connie_mini_dance-2: :roll:
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Честито, 6 на последния изпит не се изкарва лесно!
Изображение
Аватар
breakable_`
В началото бе словото

Мнение от breakable_` »

то е 5,5 ама си е между нас само :P всъщност, като се подават после молбите за стипендии и се смята успеха, със стотните се смята, не се закръгля, нали? :(
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Закръгля се. :wink:
Изображение
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

breakable_` написа:то е 5,5 ама си е между нас само :P всъщност, като се подават после молбите за стипендии и се смята успеха, със стотните се смята, не се закръгля, нали? :(
Хаха, разбира се, че се закръгля. В протокола не се пишат стотни, само цели оценки :) Въпреки че има някои преподаватели, които си предпочитат да си пишат реалната оценка в книжката на студента, един вид той да си знае, че не е за пълна оценка :Alex_02:
Изображение
Аватар
breakable_`
В началото бе словото

Мнение от breakable_` »

е, даммм, стотните са ОК, ама някои слагат и (+) или (–), а това ми е вече прекалено гимназиално :)
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Ако някои от пишещите тук китаистки първи за втори курс (разбрах, че нямало скъсани, браво, браво :Р) са били снощи или по-миналия петък (т.е. Роси, щото само тя не беше снощи, пък беше петъка :D ) в Строежа, значи сме се запознали :Р
Мисълта ми е, че можете да си кажете, та да се изпозапознаем и форумно :wink:
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Or not :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “ФКНФ”