И то най- добрият - Дебелянов
Теми Литература 1990-2007
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Re: Теми Литература 1990-2007
Знаех си, че ще е символист единият.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
ти пък кво написа за един час?lacuna_coil написа:Писах по Дебелянов, разтягах локуми, ще видим какво ще излезе накрая.
Контролната тема е "Делникът и празникът в творчеството на Елин Пелин".
Дебелянов ми е прекалено нежен, деликатен...
Дано са се справили..
la douleur exquise
- Kochanie
- В началото бе словото
- Специалност: Право-първи курс (7 група) ;)
Колега,съгласна съм с теб!Бяхме късметлии с Дядо Вазов,макар че всяка година има над 50 % двойки!nikinho написа:"Самотата в поезията на Димчо Дебелянов". Това е темата, изтеглена за кандидатстудентския изпит по български език и литература в Софийския университет „Св. Климент Охридски".
Вторият вариант е да се направи сравнение на цитатите: „Как ще живеем, ако не гоним измамата" - „Мечтатели" на Елин Пелин и "Да знаеш ти живота как обичам и колко мразя празните химери" - от „Писмо" на Никола Вапцаров.
Лелеле добре че съм 89 набор и ми се падна Вазов, че ако бях сега кандидат-студент просто щях да си излезна от залата .... за мен и темата и есето са ужасно трудниСлавейков, Дебелянов и Вапцаров са най-сложните автори (лично мнение) Иначе успех на пишещите в момента - от много голяма нужда ще ви е
Heaven is not a place,it's a feeling!
-
lacuna_coil
- Писаружяк
Не съм писала 1 час, а час и половина.
Едно момиче за това време изписа почти всички листа, а една от квесторките каза, че няма да ни дават допълнителни.
Имам усещането, че този път ще има повече двойки отколкото на предварителния.
Едно момиче за това време изписа почти всички листа, а една от квесторките каза, че няма да ни дават допълнителни.
- Kochanie
- В началото бе словото
- Специалност: Право-първи курс (7 група) ;)
Няма значение колко време си писал,а какво си написал! В това се убедих лично миналата година!lacuna_coil написа:Не съм писала 1 час, а час и половина.![]()
Heaven is not a place,it's a feeling!
- mihaela_a
- Постоянно присъствие
- Специалност: Право-редовно
- Курс: първи
Нещата не може да са по-хубави! Любимата ми тема!
Написах си я,изписах 8 листа и не се притеснявам.Само че с тези момичета,които ходим на курс с едната предадохме една след друга,т.е аз първа и тя след мен,та дано не ни пишат еднакви оценки,като темите примерно почват по един и същ начин,но се е разсъждавало по малко по-различен начин в самия ход на темата.. Дано ни изчетат
Аз всичко писах и цитати,и тезата ми стана хубава,дано просто не ни ощетят като сме писали почти едни и същи теми,макар че моята е 8 листа,а нейната 7..и ако тя е пропуснала примерно,да не санкционират мен..Вие как мислите?Писахме си съвсем самостоятелно..но то източника като е един и същ 
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Споко, след около две седмици ще се разбере 
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
Хм, днес както си бях недоспал и бях чел Дебелянов едва тая сутрин направо си беше убийствена тема.
Но се за 7 страници имах какво да кажа.Поне е логично, свързано и без правописни грешки.Само не съм разглеждам подробно произведения и има само един цитат.По едно време имах чувството, че някой друг пише вместо мен - толкова го давах на заспало.Ма стана интересен текст де.Ще видим какво ще излезе.На мен 4.5 ме устройват мн. добре...
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Скууука!
Не, сериозно, тъкмо се зарадвах на цитатите и осъзнах, че единият е по Елин Пелин. МРАЗИМ Елин Пелин.
Дебелянов не е лош, но ми е ужааааааааасно скучен, ама ужаааааасно за писане. Писах там 3 часа, щракнах 7 страници и по едно време ми писна да пиша, врътнах едно бързо заключение и адиос. То ми дотегна по едно време прекалено, баси :д
Тоя път с 30 минути учене, ахах
Не, сериозно, тъкмо се зарадвах на цитатите и осъзнах, че единият е по Елин Пелин. МРАЗИМ Елин Пелин.
Дебелянов не е лош, но ми е ужааааааааасно скучен, ама ужаааааасно за писане. Писах там 3 часа, щракнах 7 страници и по едно време ми писна да пиша, врътнах едно бързо заключение и адиос. То ми дотегна по едно време прекалено, баси :д
Тоя път с 30 минути учене, ахах
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

...let the Lord of Chaos reign.
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Лично аз много харесвам Дебелянов, Елин Пелин не, ама Вапцаров ми е любим също, ако е като индивидуален автор
Надявам се над 3 хах, щото са мой мисли
Въпреки това съм разгледал цялото творчество на Дебелянов по темата, която ни я дадоха днеска ... имам си цитати този път не като предишния, теза също, заключение....абе, дано вляза....много ще се радвам....
(
Личните мисли са най-ценни, защото, доколкото знам, смъкват оценки ако усетят назубрено. 
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- iliyana_blg
- Да живей словото
- Специалност: Балканистика
- Курс: трети
Преди изпита само повтарях: "Да не са Дебелянов, Славейков и Яворов!"
Ужас, като видях темата, шок абсолютен. Но нормално да е така, не може все да се падат тези, които аз искам.
След първоначалната паника - около 1 минута асбсолютен шок
реших да гледам позитивно. Викам си: "Илияно, поне не е Пенчо и поне знаеш страшно много цитати и то перфектно! Започвай да пишеш!" И писах, писха, около 9 странички написах, със значителен брой цитати и мисля, че приличен анализ. Естествено не бях очарована. Сега като се прибрах прегледах в литературата, не съм писала глупости, пообнадеждих се малко. А и сега гледах новини и председателя на комисията каза, че темата е интересна, дрън-дрън и че и самият живот на Дебелянов е бил изпълнен със самота, а на мен точно за живота на Дебелянов ми беше заключението. Абе имам надежда, но ще видим. Не искам предварително да си правя сметки и каквито и да било илюзии.
По новините казаха, че резултатите ще излязат до една седмица. Ако е вярно, ще бъда много щастлива!
След първоначалната паника - около 1 минута асбсолютен шок
По новините казаха, че резултатите ще излязат до една седмица. Ако е вярно, ще бъда много щастлива!
- iliyana_blg
- Да живей словото
- Специалност: Балканистика
- Курс: трети
На мен ли говориш?O|OeHukc написа:Ъ, 9стр,на мен ми се видяха повече!![]()
![]()