В какво се превърна форумът?

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

В какво се превърна форумът?

1.Същият си е.
11
16%
2.Малко се е променил.
4
6%
3.Бая бяга по тъч линията.
17
25%
4.От кавги ми дойде до гуша!
25
37%
5.Аз в тоя форум повече няма да пиша!!!
11
16%

Общо гласове: 68

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: В какво се превърна форумът?

Мнение от Търговецът на кристал »

Хъм... долавям известна неравнопоставеност. ТИ спориш с нечий НИКНЕЙМ - ако беше толкова безлично, както го представяш, не трябваше ли ТВОЯТ НИКНЕЙМ да спори с нечий НИКНЕЙМ? Щото иначе би следвало да усетиш, че както ти стоиш зад твоя ник, така и зад ника на онзи, с който спориш, има някой. Добър, лош - това е. И ако имаш проблем с него, е редно да му кажеш какъв точно ти е проблемът, иначе грешните впечатления са гарантирани.
Не опитвам да се налагам, просто казвам как смятам, че би трябвало да стоят нещата според мен и кое точно ме дразни във форума в настоящото му състояние.
Последно промяна от Търговецът на кристал на 09 Юли 2009, 23:45, променено общо 1 път.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Търговецът на кристал написа:лавям известна неравнопоставеност. ТИ спориш с нечий НИКНЕЙМ - ако беше толкова безлично, както го представяш, не трябваше ли ТВОЯТ НИКНЕЙМ да спори с нечий НИКНЕЙМ?
Ами аз какво казах ?
никнейм-никнейм, това са отношенията тук.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър

Работата е там, че ТИ спориш с нечий никнейм, без да се замислиш, че както ТИ си зад своя (и си даваш сметка за това), така и зад НИКНЕЙМА, с който спориш, има друг ТИ.

Иначе щеше да кажеш "моят никнейм" спори с нечий друг никнейм", вместо "когато споря (1л. = "аз"), споря..." Трябва да решиш - ти ли спориш с някого, или твоят никнейм. По-просто от това не мога да го обясня.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Ти ми говориш глупости в момента, защото спориш за нищо. НА ЕДНО МНЕНИЕ СМЕ ?! Ясно е че зад всеки никнейм стои човек ?! Но също така е ясно, че тук във виртуалното пространство няма хора, а само никове ?!
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър

JudyRamone написа: НА ЕДНО МНЕНИЕ СМЕ ?!
Всъщност, не сме.
Но също така е ясно, че тук във виртуалното пространство няма хора, а само никове ?!
Не, не е. Ако беше вярно (без уговорки) и, още по-лошо - ако беше ясно, че е така - би означавало, че имам проблем. Не мисля, че е така.

Но като погледнеш първия цитат, става ясно, че е излишно да говорим.
В края на ноември
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Обещавам утре да ви прочета мненията с интерес и да им отговоря :drunken:
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Това за "никнейм-никнейм" и аз го подкрепям. Повечето потребители за мен са просто аватар и потребителско име. И животът им отвъд този аватар съвсем малко ме интересува, особено ако общуването ни се изразява предимно в четене на морал от моя страна и в грубости от тяхна. В мнозинството от случаите съвсем откровено предпочитам изобщо да не знам нищо за тях. А и по принцип за съгрешилите срещу мене е добре да знам възможно най-малко за тях. :angel13:
Изображение
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

Хммм, виждам, че на доста места сте повдигнали въпроса за "университетското", че форумът бил далеч от критериите за университетски.
Интересно ми е как си представяте един университетски форум? Какво от това, което по настоящем го има във форума на СУ, не трябва да го има? :D
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Чудя се от къде го намирате това желание да се мъчите да убеждавате хората в своята "вярна позиция", но да туй е форум, всеки може да го прави. Чудя се от къде да почна направо :). Може би от ненужните гонения по различни теми във форума, върху мнения на даден потребител, който се е изказал глупаво. Питам, невъзможно ли е някой във форума да ме дразни комплексно с изказванията си? Да виждам, че мненията му не са стойностни в повечето теми и да изразявам негодувание? Позволено ми е, защото за разлика от много хора тук, на мен кой какво пише в повечето теми ми е интересно. Подчертавам Интересно. Давам пример за себе си, защото доста потребители се възмущават от моите писания, и въпреки че се опитват да прикрият /в тази тема/ към кого са насочени думите им, на повечето им става ясно, защото директно ми е било казвано, че мнението ми не струва. Опитвате се да изкарате, че има онеправдани хора в тоя форум, които никога не обиждат и не "гонят" по темите, а идеята за "хейта" е просто смешна, защото пак казвам - няма човек, който да не си е заслужил по някакъв начин да бъде нападнат дори с една дума, изказана някъде. Още веднъж се обръщам към MidWinterSun с думите, че тук всеки се опитва да защити тезата си, поне тези, които се опитват да водят задълбочен спор, това, че ти не приемаш техните чувства и доказателства не те прави повече от този, който досега си чела. Както ти не приемаш моето, също така аз имам право да не приема твоето мнение. А колкото до "тези които се защитават общо в различни теми", мога само да кажа, че както има опозиция добро- лошо, така има и опозиция - мое мнение- чуждо мнение, така че да мислите, че хората са в някви "групировки" е просто смешно. Ох, имах много неща за изписване, но се сещам за прекалено малко. За мен доста хора от форума не са само никнейм, поне тези, които познавам от тях. За другите нямам мнение. Истина е, че и за тези, които познавам, имам прекалено оскъдно мнение, но в интерес на истината, изпитвам по- голямо уважение към тях и мненията им във форума. С вас е същото. Не може хора в една и съща компания да се псуват и да не се обичат, както е в случая с MidWinterSun и Търговецът, примерно. Просто не става и това си личи по мненията. Както аз не мога да роптая срещу Джуди, тъй като я познавам и малко или много вече имам идея що за човек е. Личният контакт е просто определящ за това какви ще са ти мненията спрямо еди-кой-си. Също така имам и друго наблюдение - доста хора тук, се опитват да пишат колкото се може повече интелигентно, за да им се схване мнението като единствено, разберете, че колкото и да сте ерудирани и прочие, има още незнамсиколко милиарда, айде тука във форума са по- малко хора, които НЕ СА на вашето мнение. Това е нормално, човешко е... да сме различни. Това, че един се изразява така, а друг иначе, говори само за голямо разнообразие от характери и възприемане. Мисля, че вечния студент беше доста кофти пример, защото аз го познавам лично и смятам, че НЕ Е от хората, които биха били способни на каквото и да е мазнене и пр. Търговец, ти познаваш ли го лично, знаеш ли му манталитета и прочие, за да го "солиш", както сама се изразяваш? Нали беше глупаво хората да "се хранят" във форума? Просто е невъзможно да се даде няква обективна преценка за хората. Или ги познаваш и знаеш, че не можеш да напишеш нещо лошо за тях, защото те ти допадат и като мисъл и всички, или ги знаеш само като никнейм и не ти пука да ги напсуваш. Това е положението. Искам да посоча и още нещо - като ни е толкова ерудиран форума и всичко трябва да е официално и да не прилича на тийнпроблем.цом, защо има форум "18+", в който темите са просто :profileright: .
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Аз против вечния студент нямам нищо, мисля, че дори съм го виждала на една от форумните срещи миналата година, но не съм сигурна (т.е. вероятно съм се запознала с него, но не мога да кажа, че го познавам). Той обаче (всъщност, не той, а явно НИКЪТ му, както опитвате да го обясните) имаше едно схващане, което много лесно можеше да се изтълкува като лицемерие и му го казах. Университетски форум... да, проблем? Който иска да си чете нещо за учебния процес - има цял куп подфоруми за целта. Не знам дали той си говори с неговите колеги само за лекции и изпити, но с моите ходехме в кафето на "Врабча" и обсъждахме живота, Вселената, разказвахме си тъпи вицове. Не виждам кое е различното тук и защо трябва конфликтите да се покриват, само защото форумът бил университетски. :shock: Не сме се карали с него (с НИКА му, де), но не можах да не му го кажа, защото това негово виждане ми се видя безкрайно наивно.

И да, аз съм за това конфликтите да не се крият (трудно и безмислено е), но след като не можеш да се разбереш с един човек (ъъъъм, НИКНЕЙМ, сори, забравих), да го гониш по други теми, опитвайки се да предизвикаш нов конфликт... :scratch: Никак дори не се опитвам да скрия, че става дума точно за теб - то е трудно да не се сети човек (НИКНЕЙМ, мда).

Ааа, последно:
allshallperish написа:...човешко е... да сме различни.
Тичай да го напишеш това в темата за гей-парада. :P
В края на ноември
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

:) , не очаквах точно от теб да преминеш в заяждане на дребно, но щом казваш - различни по възгледи, разбира се, мисля, че в изречението даже е споменато :mrgreen: . За Вечния, мога само да кажа, че в повечето си мнения той порицава или форума като цяло, или модераторския екип, за нещо-си. Явно причините пак са лични. Всъщност, много от моето мнение се припокрива с твоето, за личния контакт, за конфликтите и пр, защо тогава още спорим? И какво се опитваш да докажеш, не разбирам :scratch:

ПП: Ако трябва да съм честна, не съм имала истински лошо мнение за хората във форума.

ПП2: Като даваш пример с гей-парадите, явно и ти ме четеш по другите форуми :colors:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Митака
Форумно зомби

Мнение от Митака »

allshallperish написа::) , не очаквах точно от теб да преминеш в заяждане на дребно, но щом казваш - различни по възгледи, разбира се, мисля, че в изречението даже е споменато :mrgreen: . За Вечния, мога само да кажа, че в повечето си мнения той порицава или форума като цяло, или модераторския екип, за нещо-си. Явно причините пак са лични. Всъщност, много от моето мнение се припокрива с твоето, за личния контакт, за конфликтите и пр, защо тогава още спорим? И какво се опитваш да докажеш, не разбирам :scratch:

ПП: Ако трябва да съм честна, не съм имала истински лошо мнение за хората във форума.

ПП2: Като даваш пример с гей-парадите, явно и ти ме четеш по другите форуми :colors:
Без да се заяждам,ама защо си мислиш,че всичко се върти около теб?
Заяждали се с теб и т.н.
Ами и Билбо се заяжда с мен,ама на мен ми дреме на.....
А и не мисля,че Т на К се заяжда с теб,просто момичето се опита да ти обясни нейната гледна точка,ама ти май не я схвана много...и така : )
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

MidwinterSun написа: Напълно различно е да четеш изказване като "Много си ограничен", "Тесногръд си", "Тъп си"...
Личи си на кое от двете е по-вероятно да се обиди човек. И с право, при това.
Е, да, ама ти си коментираш нещата твърде избирателно. Всъщност не само ти де, но цитирам конкретно твоето мнение. Директните квалификации далеч не изчерпват всичко, от което човек може да се обиди във форума. Има един потребител, който твърди в подписа си, че аз се превръщам в шибан идиот ;), има друг, който твърди, че щом аз гласувам за дадена политическа сила, то аз вече съм се превърнал в идиот, трети е сигурен, че ако аз не отида на процес пред НС, то тогава съм най-безпринципното и коравосърдечно същество на тоя свят. Има и други примери де, но идеята е, че хората по принцип не се стараят да бъдат особено коректни в изказванията си и това е нормално. Не мисля, че има голямо нзачение, точно по какъв начин ще кажеш "ти си идиот". Пробелмът идва, когато някой започне да се прави на изключително обиден и наранен.

И все пак имайки предвид факта, че потребителите, които не познавам, са просто аватари с имена, то смятам, че наистина малко прекалявате с превземките.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Тя има предвид мен в поста си, така че аз говоря от мое име, мисля че е редно :roll: . А, че светът не се върти около мен, не се, много ясно, но предпочитам хората да ми кажат, че ги дразня и защо ги дразня, а не да виждам в 23425 теми, че форума се е превърнал в еди- какво- си заради някой си, аз нямам против да чуя "истината" за себе си, както повечето тук ;).

За това е и посл. ми изречение "Защо още спорим, като се вижда, че мненията ни се припокриват?". И да, може и аз да не й разбирам смисъла.

ПП: Точно думата "превземки" е правилната.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

allshallperish написа:ПП2: Като даваш пример с гей-парадите, явно и ти ме четеш по другите форуми :colors:
Не теб конкретно, пу пу пу. Темата ме интересува и направих грешката да я отворя - далеч нямаше нужда да изчитам всички страници, при условие, че още от първите 1-2 става ясно кой какъв е и за какво се бори. Втори път подобна грешка няма да допусна (и това имах предвид в първото си мнение тук, като казах, че потребители спират да четат дори теми, които биха представлявали интерес за тях, заради нападките и злобата, която се лее на страниците. Ако обаче проблемът беше само в гей-темата, нямаше дори да го отбележа като такъв).

А ако можеш да ми обясниш какво разбираш под "заяждане на дребно", ще съм ти много благодарна. Как пък стана така, че Митака - с когото дори не помня да сме се засичали из някоя тема - разбра какво имам предвид (или поне опита), а ти веднага реши, че се заяждам?

* Последно - ако някой от другите "превземащи" се, е навит за сладолед, да мръдне с ухо, като ме види в Скайп. Да си се превземаме дружно, без да дразним народа, който приравнява добрия тон с превземането. Да се чуди човек защо са измислени приборите за хранене. :lol:
В края на ноември
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”