И на мен понякога чуждите доводи ми изглеждат по същия начин, но това е без значение. Просто не можем да използваме лекомислено силни думи като "дискусия" и "форум", докато в други теми правим плитки заключения без защита.
В какво се превърна форумът?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: В какво се превърна форумът?
Не бях насочила изказването към теб, просто харесвам ти-формата 
И на мен понякога чуждите доводи ми изглеждат по същия начин, но това е без значение. Просто не можем да използваме лекомислено силни думи като "дискусия" и "форум", докато в други теми правим плитки заключения без защита.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Къде
? Сещам се само за един два случая, които съм чела и са директно
"Това е това!" и няма др. кво да се каже. Ама чак да осъждаш хората, че не
си защитават идеите е малко... пресилено.
"Това е това!" и няма др. кво да се каже. Ама чак да осъждаш хората, че не
си защитават идеите е малко... пресилено.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
А пък аз се сещам за предостатъчно случаи на изказвания от типа на "Ограничен си", "Тъп си", "Какво друсаш" и т.н. (...ииии, не, не говоря конкретно за сега. За съжаление, винаги е така.)
А точно за мен да кажеш, че осъждам хората...
...чакай малко... къде видя осъждане? Това е констатация, която биха направили почти всички потребители на този форум и без да се налага аз да го пиша.
А точно за мен да кажеш, че осъждам хората...
...чакай малко... къде видя осъждане? Това е констатация, която биха направили почти всички потребители на този форум и без да се налага аз да го пиша.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- allshallperish
- Легендарен флуудър
Казвам осъждане, защото много хора взеха да се изказват колко са тъпи другите,
съдейки по постовете им. Сега ти обясняваш същото на мен
.
съдейки по постовете им. Сега ти обясняваш същото на мен
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Пфффф не мога да разбера какво ви пука какво мислят някакви хора,които въобще не ви познават.
ОК за тези,които се познавате извън форума мога да разбера,ама при положение,че никога не сте се виждали или 1-2 пъти и да се впрягате кой какво говори....нещо не мога да го разбера.
Вземете се стегнете....това е просто един форум в който всеки изказва мнението си зад някаква маска,и наистина не мога да разбера защо толкова се впрягате кой какво ви казал,кой се заяждал с вас и т.н и т.н
ОК за тези,които се познавате извън форума мога да разбера,ама при положение,че никога не сте се виждали или 1-2 пъти и да се впрягате кой какво говори....нещо не мога да го разбера.
Вземете се стегнете....това е просто един форум в който всеки изказва мнението си зад някаква маска,и наистина не мога да разбера защо толкова се впрягате кой какво ви казал,кой се заяждал с вас и т.н и т.н
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Ами и аз тва се опитвам да разбера, защо толкова им пука и защо толкова се засягат като им кажеш,
че мнението им не струва.
че мнението им не струва.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Освен ако нямаш кристална топка, не би могла да отгатнеш какво има в главата ми. Така че, моля те, спри да правиш предположения за това, което евентуално може да съм скрила зад думите си.allshallperish написа:Казвам осъждане, защото много хора взеха да се изказват колко са тъпи другите,
съдейки по постовете им. Сега ти обясняваш същото на мен.
Митак, на повечето не им пука какво мислят останалите. Но повечето са във форума, защото им е приятно. Защото форумът е особена форма на общуване, защото има много предимства. Аз обичам форумите. Регистрирам се и пиша в тях, защото ми е приятно, защото смятам, че това ме обогатява по някакъв начин. И затова не харесвам, когато вместо културни дискусии чета грозни думи. Знаеш ли на колко малко места и с колко малко хора вече човек може да проведе един интелигентен разговор, върху интересна тема, изискваща една идея по-богата обща култура от тази на средния гимназист? Подобни разговори представляват форма на обогатяване, на сдобиване с нови знания. Стимулиране на умствения процес. Или както щеш го наречи.
И тук това в голяма степен се получава. Кажи, че е нещо лошо и не заслужава достойна защита...
Последно промяна от MidwinterSun на 09 Юли 2009, 22:41, променено общо 1 път.

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Хаха, била съм - ама с идиотския ник, още когато тук нямаше и 100 души. Какво ти 100, сега погледнах, в първите 70 съм, а 42-ма от тях нямат и едно мнение дори.Smoking Mirror написа: само пора не е бил нов. и търговецът.
И понеже след няколко дни стават 4 години от "официалната" ми регистрация, се чудя дали да си кажа мнението - при условие, че то не би променило нищо.
Ама айде... Всяка година покрай КСК се появяват нови хора. Някои от тях са спамъри, които обаче скоро забравят за форума и отиват да си спамят другаде (често форумът, в който го правят, е без значение). Други остават.
Регистрират се и някакви хора, които търсят информация и, след като я получат, си отиват по пътя. Някои пък се зачитат и остават. А някаква част се оказват и качествени.
И стигаме до качеството. Кой го определя (да не решите да отговаряте
Ей това ми се вижда качествено ново явление, а не съм отскоро тук. Обикновено има разни хора, които не харесват разни други хора - подрапат се малко, подрапат се, та спрат. И аз съм го правила - ама поумнях. Но това да "хейтваш" всичко и всички (освен онези, които също "хейтват" и ти пригласят, следвайки те във всички теми) - без причина, без аргументи, без да ги познаваш... Не е приятно. Не защото ми пречи персонално или предизвиква особена болка нейде из мене, но комбинацията от безподборна злоба и инат са разочароващи.
Едва ли някой ще го дочете до края - или ще открие нещо ново - но да си кажа, че за себе си решението съм го намерила. Отдавна спрях да чета дадени теми, някои не съм ги и отваряла, макар да имам категорично мнение по тях и да знам, че имам какво да кажа. Да го кажа, ама да има кой да слуша - а не да скача фанатично и да хапе, повтаряйки едно и също (без аргументи към него), след което да ме преследва дори и в спамърските теми, за да ми обяснява каква съм или не съм, без да ме е виждал. Уточнявам, че това не се е случвало с мен - но само и единствено защото опитът ме е научил на оня номер със свинете. Отдавна съм се отказала да се боря с тях. А вече не ми се гледа и сеир - отдавна спря да бъде забавно.
Въпрос на време е или конфликтите да утихнат, или все повече от потребителите, на които вече не им е забавно, да започнат да пишат все по-рядко и накрая да си отидат. Никога досега форумът не е бил толкова разочароващ (поне за мен) - иначе всяка година се пускат подобни теми. Проблеми е имало - нищо страшно, и в живота ги има - но толкова яростна и повсеместна (като присъствие в темите) злоба към хора, които не познаваме/те не помня да имало - поне не и концентрирана в толкова кратък период от време.
А, и последно - дразнят ли ме новите потребители? Мне, никак даже. Датата на регистрация съвсем не е определяща в това отношение. Критериите са други и ги "покриват" далеч не само "нови" потребители. Заслужили артисти - бол.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Съгласен съм с някои неща,но не мислиш ли,че както има добро така трябва да има и лошо...не може все пак всички да се харесвате,да си казвате колко се обичате и т.нMidwinterSun написа:Освен ако нямаш кристална топка, не би могла да отгатнеш какво има в главата ми. Така че, моля те, спри да правиш предположения за това, което евентуално може да съм скрила зад думите си.allshallperish написа:Казвам осъждане, защото много хора взеха да се изказват колко са тъпи другите,
съдейки по постовете им. Сега ти обясняваш същото на мен.
Митак, на повечето не им пука какво мислят останалите. Но повечето са във форума, защото им е приятно. Защото форумът е особена форма на общуване, защото има много предимства. Аз обичам форумите. Регистрирам се и пиша в тях, защото ми е приятно, защото смятам, че това ме обогатява по някакъв начин. И затова не харесвам, когато вместо културни дискусии чета грозни думи. Знаеш ли на колко малко места и с колко малко хора вече човек може да проведе един интелигентен разговор, върху интересна тема, изискваща една идея по-богата обща култура от тази на средния гимназист? Подобни разговори представляват форма на обогатяване, на сдобиване с нови знания. Стимулиране на умствения процес. Или както щеш го наречи.
И тук това в голяма степен се получава. Кажи, че е нещо лошо и не заслужава достойна защита...
А и нали знаеш,че има лесен начин,като видиш едно мнение пълно с мръсни думи (моите повечето са такива)просто не го чети : )
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Само че аз не казвам, че трябва само да си повтаряме, че се обичаме.
Има далеч по-деликатни начини за изразяване на (липса на) симпатии от директните думи. Невъзможно е всички да се харесваме. Просто не смятам, че е нужно определени настроения да се изказват твърде директно, след като не носят никаква полза и реално погледнато не съдържат и смисъл.
Ели преди мен го е казала много добре. А и все пак тя има обективна гледна точка.
Аз нямам какво повече да добавя по темата.
Има далеч по-деликатни начини за изразяване на (липса на) симпатии от директните думи. Невъзможно е всички да се харесваме. Просто не смятам, че е нужно определени настроения да се изказват твърде директно, след като не носят никаква полза и реално погледнато не съдържат и смисъл.
Ели преди мен го е казала много добре. А и все пак тя има обективна гледна точка.
Аз нямам какво повече да добавя по темата.

- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Само да попитам - значи не искате директно да ви се казват нещата? Ами как? "Ъъ, извинявай мила ххх, съжалявам че ще го кажа, извини ме и не се обиждай, просто в конкретния случай мненията ни се разминават съвсем леко, не се обиждай и не се сърди, моля те". Така ли? А не може ли просто да се каже , да се приключи въпросът и да се мине на следващата тема, за мен така е по -лесно.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не, Джуди, не говорим за това...
Или поне аз, де.
Аз говоря за принципната разлика в начините, по които можеш да изкажеш мнението си.
Едно е да кажеш "Не съм съгласен с мнението ти. Отстоявам различна позиция, която е еди-каква-си, поради еди-какви-си причини."
Напълно различно е да четеш изказване като "Много си ограничен", "Тесногръд си", "Тъп си"...
Личи си на кое от двете е по-вероятно да се обиди човек. И с право, при това.
Или поне аз, де.
Аз говоря за принципната разлика в начините, по които можеш да изкажеш мнението си.
Едно е да кажеш "Не съм съгласен с мнението ти. Отстоявам различна позиция, която е еди-каква-си, поради еди-какви-си причини."
Напълно различно е да четеш изказване като "Много си ограничен", "Тесногръд си", "Тъп си"...

- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Принципно не съм съгласен. Казвам принципно, щото не знам кои са тия хора и за кого са се изказали.allshallperish написа:Казвам осъждане, защото много хора взеха да се изказват колко са тъпи другите,
съдейки по постовете им.
Как предполагаш да разбереш, че някой е тъп - като го заведеш на скенер и после на рентгеновата снимка точно до мозъка излезе едно надписче "тъп" ли? Във форум, ако някой се изкаже тъпо 5-10 пъти, го смятам за тъп - пък и понякога това е по-сигурно, отколкото в реалния живот, понеже нали, писмено изразяване, имаш време да си помислиш, преди да пишеш(не че всеки го прави), по-лесно ти се вижда културата и прочее.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Джуди, изобщо не ставаше дума за това.
Някои може и да си спомнят, че бях насолила Вечен студент, защото предлагаше тъкмо това. Лизане на подметки (и не само), защото, видите ли, сме в "университетски форум". Лицемерието ме дразни.
Не са малко хората, с които съм се разправяла из форума по разни въпроси. Но мисля, че само веднъж съм прехвърляла неприязънта си в друга тема (т.е. съм я правила лична, срещу човека, а не срещу негов конкретен възглед, който не споделям). И мисля, че само с този потребител съм си "развалила отношенията" (няма награда за позналия, макар умишлено да не говоря с имена). Всъщност, с малко повече фантазия може да се каже, че са двама. Но съм намерила начин да ги игнорирам. Тая бясна омраза/злоба ("хейт", хаха) ми е непонятна - не са ме възпитавали така, съжалявам.
И Силвето много точно е уловила онова, което ме натъжава. Няма причини, няма аргументи, има само квалификации - "тъп си" и толкова. Последно общувах наживо с такива хора в... знам ли? Втори-трети клас? После и те пораснаха. Избягвам квалификациите и етикетирането, но ако не можеш да пораснеш поне в това отношение, почвам да лепя етикети на ум. И не считам за нужно да занимавам целия форум с тях. Има неща, които са очевидни. Има неща, които опират не само до "порастване", но и до култура и възпитание. И до малко разум, предполагам.
Някои може и да си спомнят, че бях насолила Вечен студент, защото предлагаше тъкмо това. Лизане на подметки (и не само), защото, видите ли, сме в "университетски форум". Лицемерието ме дразни.
Не са малко хората, с които съм се разправяла из форума по разни въпроси. Но мисля, че само веднъж съм прехвърляла неприязънта си в друга тема (т.е. съм я правила лична, срещу човека, а не срещу негов конкретен възглед, който не споделям). И мисля, че само с този потребител съм си "развалила отношенията" (няма награда за позналия, макар умишлено да не говоря с имена). Всъщност, с малко повече фантазия може да се каже, че са двама. Но съм намерила начин да ги игнорирам. Тая бясна омраза/злоба ("хейт", хаха) ми е непонятна - не са ме възпитавали така, съжалявам.
И Силвето много точно е уловила онова, което ме натъжава. Няма причини, няма аргументи, има само квалификации - "тъп си" и толкова. Последно общувах наживо с такива хора в... знам ли? Втори-трети клас? После и те пораснаха. Избягвам квалификациите и етикетирането, но ако не можеш да пораснеш поне в това отношение, почвам да лепя етикети на ум. И не считам за нужно да занимавам целия форум с тях. Има неща, които са очевидни. Има неща, които опират не само до "порастване", но и до култура и възпитание. И до малко разум, предполагам.
Последно промяна от Търговецът на кристал на 09 Юли 2009, 23:39, променено общо 1 път.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Е дам, права си. Въпрос на възприятия , предполагамMidwinterSun написа:Не, Джуди, не говорим за това...
Или поне аз, де.
Ем не знам, аз не мразя никого. Точно защото съм на същото мнение - това е форум , когато споря, споря с нечий никнейм, когато се карам или се радвам го правя с нечий никнейм. никнейм-никнейм, това са отношенията тук. Толкова е просто.Търговецът на кристал написа:Джуди, изобщо не ставаше дума за това.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com