Социология има и в ЮЗУ - и редовно, и задочно.happyswift написа:Вие ме убивате....
Никой не говори за лесна реалиация.Просто при правото ще стане УБИЙСТВЕНО трудно.Само СУ приема 300 адвоката на година..Ами Търново, Варна, Бургас, Пловдив и още една камара приемат юристи.За 10 години (ако приемем че СУ не увеличи бройките си), 3000 адвоката ще са в процес на обучение или вече ще си търсят работа.Коя друга специалност има такива числа ?! Къде се учи социология, освен в СУ (аз само за тук знам)
И всички вироглавци, които или откровенно ги мързи да помислят малко или въобще не са наясно - ПРЕДИ 10 ГОДИНИ НЕ СЕ ПРИЕМАХА ТОЛКОВА МНОГО БРОЙКИ АДВОКАТИ както сега.Вие не разбирате ли, че с тия тенденции, след няколко години ЩЕ ИМАМЕ ПОВЕЧЕ АДВОКАТИ ОТ КОЛКОТО АРМИЯ.
Който има поне малко акъл в главата ще се светне за както става дума
Колкото и много хора да приемат за специалност Право...то не всички успяват да завършат...
А и още нещо - който успее да намери призванието си, винаги ще си намери работа. Не всички са на едно ниво или и това ще отречеш. Много от хората, които учат в ЮФ многократно са повтаряли, че част от колегите им, не са за тази специалност. То е ясно, че тези, на които не им се отдава, няма как да бъдат конкуренция на останалите.
Да не останете с впечатлението, че се мисля за сигурен адвокат, не летя в облаците. Мога да осъзная реалността, дори не знам дали ще ме приемат. Но то само времето ще покаже, за сега мисля да следвам мечтите си, а не да изчислявам колко прависти приемат на година и колко ще завършат...