Синята коалиция - предизборна тема

Архив на всички останали категории.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Re: Синята коалиция - предизборна тема

Мнение от Дичоу »

Baggins написа:Напротив, направих си труда да изгледам всички пресконференции. Най-голям акцент Бойко сложи върху трагичната съдба на дядо си. Няма лошо де, в правото си е да говори каквото си иска. Мисълта ми беше, че сините казаха най-смислени неща, свързани с управлението.
Спомена за дядо си само в началото...
Прекалено тенденциозно гледаш на нещата...
Сега на пресконференции ли ще си ги мерим...или...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Norwegian wood и Ники от 4-та страница: Съжалявам, че чак сега ще ви отговоря. Значи не е пазарлъка за едно, или две министерства, а за съмвестна работа по много въпроси - все пак имаме стабилен експертен потенциал, който до този момент не съм виждал в друга партия/коалиция. Поне на този етап ГЕРБ имат сериозна нужда от "сините", ако искат да запазят доверието, което спечелиха.
Колкото до това да изчакаме, за да вземем по-голяма власт - в случая целта на "Синята коалиция" не е лакомия за повече власт, а участие в управлението, за да се стегне страната. Веднъж изтикаме ли комунистите и ДПС, можем да започнем да си правим сметките поотделно. Заега е неизбежно, ако не искаме да си предадем страната отново на БСП, да стоим заедно.
Knights of the Cross
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Tommy написа:Поне на този етап ГЕРБ имат сериозна нужда от "сините", ако искат да запазят доверието, което спечелиха.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Веднъж изтикаме ли комунистите и ДПС, можем да започнем да си правим сметките поотделно. Заега е неизбежно, ако не искаме да си предадем страната отново на БСП, да стоим заедно.
Хайде, почна се !!!
Наистина недоумявам подобно изказване...
Tommy...при цялото уважение, което изпитвам към теб..... WTF :shock: :shock: :shock: ???
Хайде в първото изречение размени местата на ГЕРБ и "сините"...прочети го и ми кажи, че не е абсолютно вярно...
Не отричам нуждата от "Синята коалиция" в управлението...особено при положение, че съм наясно какви хора се оказаха в парламента след големия вот...При нас влязоха хора, които са били "отписани"...тези...трети, четвърти в листите от малките мандатни райони, които нямат никакъв експертен потенциал и умствен багаж...ОК...Но когато желаеш позиции в парламента, в управлението, първо се огледай...къде са 17...къде са 117...
И да си говорим такива неща...е неуместно при положение, че на 99% ще вървим заедно...и ако "Синята коалиция" ще иска позиции в това управление, ще трябва да ги иска спрямо възможностите си от една страна...и от капацитета на отговорност, която може да поеме, от друга... Сиреч...не може 17 човека да управляват държавата, а други 117 да носят отговорността за това...
А относно последното изречение...
Продължаваш да делиш Ние и Вие...а в крайна сметка целите са ни едни... и като ще говорим така...НИЕ, а не ВИЕ...извадихме комунистите от управлението, че сега да си "правим сметките поотделно"...
И за да не ти обяснявам, колко лесно се набавят 4-5 ренегата от РЗС, АТАКА та и от "Сините" за да мине и самостоятелното правителство на ГЕРБ...ще ти кажа само:
Участието на ГЕРБ в следващото управление е НЕИЗБЕЖНО, докато това на "Синята коалиция" е ОПЦИЯ...за това си мерете приказките, моля...
Лек ден !!!
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Първо, комунистите още не са достатъчно вън, не бързай толкова. Второ, заслугите на различните партии ще ги видим, има време. Трето, доверието в ГЕРБ е високо, но не ги надценявай все пак. Четвърто, като казвам после да си се делим, явно не си разбрал какво точно имам предвид. Искам да кажа, че един светъл ден, когато БСП и ДПС вече ги няма (надявам се такъв да има) може спокойно да се получи изборен модел със западноевропейски вид. Тоест изтикалите комунистите да сформират новото ляво, дясно и център. На този етап е много далечно, но не невъзможно. А и не се превъзнасяй в тази победа, защото нали знаеш, че едно от най-неустойчивите неща е подкрепата на хората. :)
Колкото до това, дали е опция - да, опция е, но е задължително, ако иска да получава доверие и подкрепа и в европейски план.
Knights of the Cross
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Norwegian Wood написа:Поздравления, ама само аз ли съм притеснен от факта, че никoй от вашите лидери не изрази загриженост от следното:
На парламентарните избори през 1997 г. Обединените демократични сили (ОДС) печелят 2 223 714 гласа. През 2001 г. ОДС взимат 830 059. През 2005 г. ОДС имат 280 323, Демократи за силна България (ДСБ) - 234 788 гласа, или общо - 515 111. 2009 г. - Синята коалиция - 284 044 гласа.
Ей така, отговорност да поеме някой, нещо...
Огромна част от потенциалния "син" вот отиде за ГЕРБ, защото хората знаеха, че двете партии вероятно ще са заедно в управлението. Лично мои познати гласуваха така, а и много хора интервюирани в медиите казват същото.
Изображение
Митака
Форумно зомби

Мнение от Митака »

Огромна част от потенциалния "син" вот отиде за ГЕРБ, защото хората знаеха, че двете партии вероятно ще са заедно в управлението. Лично мои познати гласуваха така, а и много хора интервюирани в медиите казват същото.
Ходи се прегледай,бе момче!!!
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Къде видя проблем?
Изображение
Митака
Форумно зомби

Мнение от Митака »

Ако беше така,както ти го казваш разликата между двете партии нямаше да е 30%,сещаш ли се?
Истината е,че хората искат ново начало,а в лицето на Синята коалиция те не го виждат....нито в БСП,РЗС,Лидер и т.н
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Не казвам, че всичките 40% за Бойко са предишни "сини" гласове, но със сигурност една част са. За това не ги смятам за "изгубени", просто хората гласуват с ясното съзнание, че ГЕРБ ще потърси сините след изборите. Казах, познавам много такива хора, виждах и такива мнения в интернет и т.н. А иначе това беше в отговор на Norwegian Wood, по въпроса, че гласовете за Синята коалиция са паднали с 200 000 от предишните избори.
Изображение
Митака
Форумно зомби

Мнение от Митака »

Не мисля така....със или без тях Бойко ще управлява.
А и да потърси тяхната помощ....най-много 1 министерство да бъде отпуснато за Синята коалиция.
Доколкото четох може би това ще е на Правосъдието,а министър ще бъде класната Екатерина Михайлова....тежко му на ББ при това положение...
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Не, аз ти говоря за настроенията преди изборите. А те бяха, че ГЕРБ няма как да управлява без друга партия и за най-вероятна се спрягаше синята. Какво ще стане сега е друг въпрос.
Все пак... Изображение :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Baggins и аз познавам доста такива хора...до известна степен и аз съм един от тях...просто при мен се случи преди повечко години...на едни друууги избори....
Но мисля, че отливът на гласове към ГЕРБ е много повече от това, което описваш ти...
Мисля, че това просто е прелома от старото към новото дясно...защото старите политици по-трудно ще донесат новите идеи...
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Изборите свършИ'а, заключвам темата. :)
Заключено

Обратно към “Други”