Специалност МО-елитна или пълна пародия?
Модератор: MidwinterSun
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
абе то и правото уж елитно го водят... общо взето според мен повечето хуманитарни специалности - МО, политология, културология, журналистика и право също ако щеш и други бла-бла са положителни с отва че дават една доста добра обща култура което дава доста възможности след като завършиш да се ориентираш и да си намериш добра работа. не е невъзможно за един юрист например да работи във вестник или в държавната администрация, или даже да е дипломат, в политиката и държавната администрация има куп историци, културолози и политолози, във всякакви неправителствени организации, фирми, агенции, асоциации и тем подобни търсят хора с висше образование без често да има изрично изискване за образованието. така че в крайна сметка важно си е какво учиш, ама по-важно е какъв човек си и как се оправяш с живота, защото всичко си зависи от теб. дипломата по право не гарантира че ще станеш виден юрист с невероятна заплата, нито дипломата по МО е обещание за безработица... зависи си от човека най-вече, така мисля аз поне...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
Изключително си права, да знаеш.
Точно така е...Никоя специалност не е за подценяване...Да не говорим, че в някои " неелитни" специалности се учи много по-здраво...Затова нищо чудно, че навсякъде има хора с какви ли не специалности...Пък и толкова прависти седят без работа...
А като гледам май пада нивото и в правото, колкото и да не ми се иска да го кажа... 
- GFear
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Брех...!!! В каква гадна и непреспективна специалност съм учил. Добре че бяха колегите да ми разяснят,че нямам шанс да се реализирам, че досега съм бил в грешка. Да му се не види, тези три(3) езика дето ги уча всяка седмица за нищо не са ми. А пък за историята, правото и икономиката да не говорим. СТИГА ГОВОРИЛИ ГЛУПОСТИ! Някой се е разочаровал от МО?Ми хубаво, какво е очаквал,да продължат да му наливат мозък както в средното образование ли? Да ти казват всеки ден,домашното за утре е това и това,ако не си го напишеш ще има минусче,при три такива двойка. Айде стига с тия простотии! МО си е супер специалност, вече съм 2ра година в нея и досега не съм срещнал някакво голямо разочарование. Разбира се не живея с химерата,че като завърша веднага ставам президент или министър. Това си зависи най-вече от човека. Не мисля,че другите специалности, каквито и да са те, имат грантирана работа след завършване. Е освен военните де,ама това някак си не ме влече. Да съм учил право, е за чий ми е това право. Прависти под път и над път,а напоследък,ще ме прощавате и те не са цвете за мирисане. Икономика да уча, е мерси,цял живот в банките зад PC-то, всеки ден бичиш платежни и се чудиш къде ти е реализацията(вярно е,че гладен няма да останеш де). Та в този ред на мисли искам да кажа,че никой не е застрахован за бъдещето си. Ако си сериозен, МО може да ти даде много,не се заблуждавайте от програмите ни. МО е богата обща култура, която зависи единствено от теб какво ще я правиш. Това е! Айде,че много се разписах. 
Всичко е позволено! Важното е да не те хванат.
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
подкрепям подкрепям за всичко- МО е прекрасна специалност.
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
ако си държавна поръчка- с къртовски труд .
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
- Berserker
- Легендарен флуудър
- Специалност: MO, Master
- Курс: завършил
ми купуваш си едни документи, пишеш МО в желанията си, след това плащаш 15 лв или колкото са там за изпити,после излизат едни резулатати, ако те приемат ти правят студентска книжка , може и на лекции да ходиш и готово, влязъл си МО ...... макар че каква е идеята скрита зад всичко това още не съм открилЦиндил-Пиндил написа:На мен пък ми е чудно как се влиза в специалност МО
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
еее, колега, никой не обижда специалността ти, аз точно това казах - че в крайна сметка си зависи от човека как най-добре ще си изиграе козовете, за да се реализира в живота. или да го кажем така - няма переспективни и непереспективни специалности, има переспективни и непереспективни хора... уфф, че ми се изкълчи езика от тези переспективи. не знам, за мен страхотен пример на реализирал се човек е познат, завършил богословие, после специализира мисля туризъм и сега работи в манастирите в Света Гора - нещо, което е интересно и го вълнува. а никога не съм включвала богословието към переспективните специалности. та така, до човека си е...GFear написа:Брех...!!! В каква гадна и непреспективна специалност съм учил. Добре че бяха колегите да ми разяснят,че нямам шанс да се реализирам, че досега съм бил в грешка. Да му се не види, тези три(3) езика дето ги уча всяка седмица за нищо не са ми. А пък за историята, правото и икономиката да не говорим. СТИГА ГОВОРИЛИ ГЛУПОСТИ! Някой се е разочаровал от МО?Ми хубаво, какво е очаквал,да продължат да му наливат мозък както в средното образование ли? Да ти казват всеки ден,домашното за утре е това и това,ако не си го напишеш ще има минусче,при три такива двойка. Айде стига с тия простотии! МО си е супер специалност, вече съм 2ра година в нея и досега не съм срещнал някакво голямо разочарование. Разбира се не живея с химерата,че като завърша веднага ставам президент или министър. Това си зависи най-вече от човека. Не мисля,че другите специалности, каквито и да са те, имат грантирана работа след завършване. Е освен военните де,ама това някак си не ме влече. Да съм учил право, е за чий ми е това право. Прависти под път и над път,а напоследък,ще ме прощавате и те не са цвете за мирисане. Икономика да уча, е мерси,цял живот в банките зад PC-то, всеки ден бичиш платежни и се чудиш къде ти е реализацията(вярно е,че гладен няма да останеш де). Та в този ред на мисли искам да кажа,че никой не е застрахован за бъдещето си. Ако си сериозен, МО може да ти даде много,не се заблуждавайте от програмите ни. МО е богата обща култура, която зависи единствено от теб какво ще я правиш. Това е! Айде,че много се разписах.
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
- Berserker
- Легендарен флуудър
Драги ми Смехурко,GFear написа:Брех...!!! В каква гадна и непреспективна специалност съм учил. Добре че бяха колегите да ми разяснят,че нямам шанс да се реализирам, че досега съм бил в грешка. Да му се не види, тези три(3) езика дето ги уча всяка седмица за нищо не са ми. А пък за историята, правото и икономиката да не говорим. СТИГА ГОВОРИЛИ ГЛУПОСТИ! Някой се е разочаровал от МО?Ми хубаво, какво е очаквал,да продължат да му наливат мозък както в средното образование ли? Да ти казват всеки ден,домашното за утре е това и това,ако не си го напишеш ще има минусче,при три такива двойка. Айде стига с тия простотии! МО си е супер специалност, вече съм 2ра година в нея и досега не съм срещнал някакво голямо разочарование. Разбира се не живея с химерата,че като завърша веднага ставам президент или министър. Това си зависи най-вече от човека. Не мисля,че другите специалности, каквито и да са те, имат грантирана работа след завършване. Е освен военните де,ама това някак си не ме влече. Да съм учил право, е за чий ми е това право. Прависти под път и над път,а напоследък,ще ме прощавате и те не са цвете за мирисане. Икономика да уча, е мерси,цял живот в банките зад PC-то, всеки ден бичиш платежни и се чудиш къде ти е реализацията(вярно е,че гладен няма да останеш де). Та в този ред на мисли искам да кажа,че никой не е застрахован за бъдещето си. Ако си сериозен, МО може да ти даде много,не се заблуждавайте от програмите ни. МО е богата обща култура, която зависи единствено от теб какво ще я правиш. Това е! Айде,че много се разписах.
както се казваше в една книжка,
браво, похвално е колко много учиш в тази наша прекрасна специалност. Всъщност като един твой батко ще си те светна, че ако чакаш тия три езика да ги научиш като хората в Су си голям оптимист. Бате, аз говоря и повече от три , но никой не ме пита aко нямам сертификат, или ако не ги владея на суперхиперфлипертрипер високо ниво. Е, в МО това няма да стане. Богата обща култура?
Ама ти в "Стани богат" ли искаш да ходиш после?
Да не говорим че на това ни учат само ако дойдат достопочтените ни преподаватели, все пак, ние сме доведеното дете на Су....
Зависело си от човека, нали, перспективна била. Ехххх....деца мой....
Перспективна батка, означава като завършиш да имаш перспектива ПО специалността. Не живееш с илюзийте, че като завършиш ще станеш министър или дипломат, това е похвално, НО за да станеш баничар МО май не ти е много полезно.
Аз работя, перспективна и добре платена работа, която няма нищо общо с МО. Използвам активно два от езиците който владея и те пак нямат нищо общо с МО. Общата култура може и да има нещо общо с МО, ама аз чета и едни работи дето им се вика книги.... те също те учат на много неща, гарантирам ти, без да се налага да наливаш 120 кинта на унито всеки семестър.
Та каква ми е перспективата от МО:
--да науча основите на някой език /след kоето се налага да го развиваш, т.е. основите може и сам да си ги уча/
--да изкараш второ висше право /и за какво мие???/
--да влезеш в МВнР/МС /това го пиша просто защото ми е богато въображението, не хранете илюзии/
--да следваш нещо друго /егати перспективата/
--да работиш нещо което не ти е по специалността
Ауууу! Да живей! Кефя се на това МО, ша взема да му звънна
Четвътра година го уча, курса ми е 130 човека, и нито един вече не мисли че МО е перспективна. Ориентират се или към правото или към самоусъвършенстване.
Е все пак, както отбелязах ти пък може да искаш да играеш в "Стани богат " цял живот, за което МО е супер.
та така.... как завършваше онази книжка....
поздрав сърдечен,
твой приятел вечен,
весел Патиланец
p.s. / не се засягай, нищо лично няма в това постче, никой не ти казва дали да си харесваш специалността или не, това си е лично мое мнение обаче, и след тези 4 години нищо не може да го промени/
Edit: p.p.s. много ми се иска да чуя как ще ти отговори форумната penka_agova, май и тя е втори курс... пенке, отговори ако ма чуваш!
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Berserker, отивам на курс по английски, да зема сертификат, докато не съм го забравила съвсемBerserker написа:
Всъщност като един твой батко ще си те светна, че ако чакаш тия три езика да ги научиш като хората в Су си голям оптимист. Бате, аз говоря и повече от три , но никой не ме пита aко нямам сертификат, или ако не ги владея на суперхиперфлипертрипер високо ниво.
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
And it's not my last life at all...
And it's not my last life at all...
- don_angelitto
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
-
penka_agova
- В началото бе словото
Стига ревахте де,стига ревахте лелеее имам чувството, че съм на панахида...Berserker написа:Драги ми Смехурко,GFear написа:Брех...!!! В каква гадна и непреспективна специалност съм учил. Добре че бяха колегите да ми разяснят,че нямам шанс да се реализирам, че досега съм бил в грешка. Да му се не види, тези три(3) езика дето ги уча всяка седмица за нищо не са ми. А пък за историята, правото и икономиката да не говорим. СТИГА ГОВОРИЛИ ГЛУПОСТИ! Някой се е разочаровал от МО?Ми хубаво, какво е очаквал,да продължат да му наливат мозък както в средното образование ли? Да ти казват всеки ден,домашното за утре е това и това,ако не си го напишеш ще има минусче,при три такива двойка. Айде стига с тия простотии! МО си е супер специалност, вече съм 2ра година в нея и досега не съм срещнал някакво голямо разочарование. Разбира се не живея с химерата,че като завърша веднага ставам президент или министър. Това си зависи най-вече от човека. Не мисля,че другите специалности, каквито и да са те, имат грантирана работа след завършване. Е освен военните де,ама това някак си не ме влече. Да съм учил право, е за чий ми е това право. Прависти под път и над път,а напоследък,ще ме прощавате и те не са цвете за мирисане. Икономика да уча, е мерси,цял живот в банките зад PC-то, всеки ден бичиш платежни и се чудиш къде ти е реализацията(вярно е,че гладен няма да останеш де). Та в този ред на мисли искам да кажа,че никой не е застрахован за бъдещето си. Ако си сериозен, МО може да ти даде много,не се заблуждавайте от програмите ни. МО е богата обща култура, която зависи единствено от теб какво ще я правиш. Това е! Айде,че много се разписах.
както се казваше в една книжка,
браво, похвално е колко много учиш в тази наша прекрасна специалност. Всъщност като един твой батко ще си те светна, че ако чакаш тия три езика да ги научиш като хората в Су си голям оптимист. Бате, аз говоря и повече от три , но никой не ме пита aко нямам сертификат, или ако не ги владея на суперхиперфлипертрипер високо ниво. Е, в МО това няма да стане. Богата обща култура?
Ама ти в "Стани богат" ли искаш да ходиш после?
Да не говорим че на това ни учат само ако дойдат достопочтените ни преподаватели, все пак, ние сме доведеното дете на Су....
Зависело си от човека, нали, перспективна била. Ехххх....деца мой....
Перспективна батка, означава като завършиш да имаш перспектива ПО специалността. Не живееш с илюзийте, че като завършиш ще станеш министър или дипломат, това е похвално, НО за да станеш баничар МО май не ти е много полезно.
Аз работя, перспективна и добре платена работа, която няма нищо общо с МО. Използвам активно два от езиците който владея и те пак нямат нищо общо с МО. Общата култура може и да има нещо общо с МО, ама аз чета и едни работи дето им се вика книги.... те също те учат на много неща, гарантирам ти, без да се налага да наливаш 120 кинта на унито всеки семестър.
Та каква ми е перспективата от МО:
--да науча основите на някой език /след kоето се налага да го развиваш, т.е. основите може и сам да си ги уча/
--да изкараш второ висше право /и за какво мие???/
--да влезеш в МВнР/МС /това го пиша просто защото ми е богато въображението, не хранете илюзии/
--да следваш нещо друго /егати перспективата/
--да работиш нещо което не ти е по специалността
Ауууу! Да живей! Кефя се на това МО, ша взема да му звънна
Четвътра година го уча, курса ми е 130 човека, и нито един вече не мисли че МО е перспективна. Ориентират се или към правото или към самоусъвършенстване.
Е все пак, както отбелязах ти пък може да искаш да играеш в "Стани богат " цял живот, за което МО е супер.
та така.... как завършваше онази книжка....
поздрав сърдечен,
твой приятел вечен,
весел Патиланец
p.s. / не се засягай, нищо лично няма в това постче, никой не ти казва дали да си харесваш специалността или не, това си е лично мое мнение обаче, и след тези 4 години нищо не може да го промени/
Edit: p.p.s. много ми се иска да чуя как ще ти отговори форумната penka_agova, май и тя е втори курс... пенке, отговори ако ма чуваш!
Нека тръгнем отначало:Коя специалност е елитна?Аз за такава категория специалност във висшето образозвание не съм чувала и ми се струва, че проблемът е изначално грешно поставен, но вече сме се хванали на хорото.
Проблемите са налице:администрацията емудна и инертна, голяма част от преподавателите нехаят или пък раздават 6-ците с лопата,но не мога да разбера защо проблемът да е в МО - администрацията е обща,нали така, а доколкото си спомням,мили колеги прависти,които си противоречите категорично в този форум (тип: е много е кофти да не си харесваш специалността,после:абе то и правото позапада,абе Мо не е чак толкова злехубава ви е специалността-айде уточнете се моля!!!!) та доколкото си спомням половината ни специалност я изнасят ВАШИТЕ преподаватели, както и тези на историческия,философския и тн факултети. Така че внимавайте кого точно вините ,да не излезе така,че оплювате собствената си система!
Berserker, тебе май ще те разочаровам,ама не влизам в отбора Анти-МО,извинявай но мнението ти беше толкова негативно,че се чудя как не си напуснал след 1 курс ако толкова те е разочаровала специалността и аз имам забележки,но това е специалността която искам да уча и не бих записала хидроинженерство само защото знам че там се учи много стабилно и ще ни сбръчкат от упражнения.
колкото до езиците-само оснавата се учила-ами разбира се,че няма да овладееш 3 езика до съвършенство за 3 часа седмично!!!Да не би като завършиш медицина и почваш да вадиш бъбреци и далаци на другия ден(маи прекалявам с цветистите примери...)
Всичко е до практиката,която ще установиш на основата от университета,е всички искаме тая основа университета по-добре да я излива тук сме единодушни!!!Заем,че колкото повече изисква от нас системата,програмата,толкова повече ще даваме,с гол ентусиазъм не се постига резултат в големи мащаби.НО (голямото НО) е че този проблем стои във всяка специалност,затова колеги от МО,моля ви гледайте с повече самочувствие на специалността,защото тя наистина е много богата, това са изкуствени комплекси,които се насаждат (защо не чух един човек от Европеистика да приреве,че учат общи приказки и няма и да помиришат работа в ЕС???)
Основата я имате-оттук натаък Bon Voyage стажове,магистратури-всеки се спасява както може и докъдето му стигат амбициите!!!
(В допълнение само ще кажа,че класацията на най-отявлените картоиграчи от както съществува мензата се оглавява от специалност право-без лош умисъл просто статистика!мисля,че тези тиха престрелка с правото е адски безумна-всеки учи това което му харесва и не се състезаваме на кои му е по-тежка програмата,нали?)
- Berserker
- Легендарен флуудър
пенке, МО не напуснах защото поради някой причини там където искам не мога д авляза, а първите две години все се надявах че ще се оправи МОто..... всеки си има мнение, моето е негативно, но си има и добри страни МО, не отричам.
Въпроса е че наистина не е перспективна в сравнение с други специалности. Не казвам че не е хубава, пародия е , ама има и хубави пародии.... И да, можех да се преместя, но след 2 години беше тъпо, сега просто ще изкарам магистратура. Но показателен е фактът че от 130 човека никой не си прави илюзии че ще работи по специалността, а Правото например, или във ФМИ поне илюзиите си имат ...че и повече
Иначе е симпатична специалност. За обща култура.
/ и не ме разочароваш че не си анти МО, трябва и такива хора да има, ако всички са като мене.... кофти...
/
Успех на всички МО
Въпроса е че наистина не е перспективна в сравнение с други специалности. Не казвам че не е хубава, пародия е , ама има и хубави пародии.... И да, можех да се преместя, но след 2 години беше тъпо, сега просто ще изкарам магистратура. Но показателен е фактът че от 130 човека никой не си прави илюзии че ще работи по специалността, а Правото например, или във ФМИ поне илюзиите си имат ...че и повече
Иначе е симпатична специалност. За обща култура.
Успех на всички МО