Подготовка за изпита по Английски език
- deny_s
- Вазов
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Re: Подготовка за изпита по Английски език
информация за пресмятането има по-назад в темата,потърси малко 
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
-
roskoooooo
- В началото бе словото
- Специалност: Future student in English Philology
Не мога нещо да я намеря!Защо не ми я кажете направо не ми се занимава в търсеници!
roskoooooo написа:Не мога нещо да я намеря!Защо не ми я кажете направо не ми се занимава в търсеници!
Роско, на тепсия малко неща се поднасят.
Бих искала да помогна, но ще имам повече желание да го направя, знаейки, че ти поне малко си се поровил.
-
roskoooooo
- В началото бе словото
Порових се в последните 15 страници и единственото ,което разбрах е ,че при 40-43 т имаш 3 и някъде към 72-73 - 5 и 6 от 82-90 ,но точно каква е формулата за оценяване не намерих както при УНСС броя точки по (0.06)Brizeida написа:roskoooooo написа:Не мога нещо да я намеря!Защо не ми я кажете направо не ми се занимава в търсеници!
Роско, на тепсия малко неща се поднасят.
Бих искала да помогна, но ще имам повече желание да го направя, знаейки, че ти поне малко си се поровил.
-
roskoooooo
- В началото бе словото
Това трябва да е а!arthaz написа:не е вярно: 90-15=75x6/87= 5.17gogigagagagigo написа:За това не се притеснявай, аз си правя много грешки на диктовките, но ако направиш 15 грешки на диктовката най-високата ти оценка е 4
- shao
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство, Стопанско управление
- Адрес в галерията на СУ: http://www.facebook.com/mdzhokanov
- Обратна връзка:
Здравейте,
Прегледах 52 страници от форума и не успях да открия отговор на въпроса си никъде. Ако все пак някъде сте споменавали нещо по темата, извинете ме.
По същество, притесненията ми са свързани с диктовката и по-точно с размера на 'частите от изреченията', които се диктуват 'в един такт'.
Ще съм благодарен, ако някой от студентите, който е карал този изпит раздели следния абзац на такива части, на каквито предполага, че най-вероятно би бил разделен по време на изпита:
Mobile phones are a uniquely personal form of technology, thanks in large part to their mobility.
Laptop computers are carried by far fewer people, and do not have the same personal
associations. Mobile phones provide scope for self-expression, through the choice of ringtone and screen wallpaper. At the same time, mobile phones' ability to communicate with unseen, distant people using invisible radio waves is almost magical.
Ще съм ви благодарен, ако някой от 'по-опитните' даде отговор на въпроса ми.
Прегледах 52 страници от форума и не успях да открия отговор на въпроса си никъде. Ако все пак някъде сте споменавали нещо по темата, извинете ме.
По същество, притесненията ми са свързани с диктовката и по-точно с размера на 'частите от изреченията', които се диктуват 'в един такт'.
Ще съм благодарен, ако някой от студентите, който е карал този изпит раздели следния абзац на такива части, на каквито предполага, че най-вероятно би бил разделен по време на изпита:
Mobile phones are a uniquely personal form of technology, thanks in large part to their mobility.
Laptop computers are carried by far fewer people, and do not have the same personal
associations. Mobile phones provide scope for self-expression, through the choice of ringtone and screen wallpaper. At the same time, mobile phones' ability to communicate with unseen, distant people using invisible radio waves is almost magical.
Ще съм ви благодарен, ако някой от 'по-опитните' даде отговор на въпроса ми.
И най-дългото пътешествие започва с първата крачка...
Аз не се наемам да разделям текста, но на запетайките 100% правят паузи и може би според смисъла в някое и друго по-дълго изречение, където те липсват.
Като цяло частите не са прекалено дълги, диктува се бавно, така че запомнянето и записването на изречението не е проблем. Е освен ако не се замотаете много над правописа на някоя дума и не изтървете нататък какво е било прочетено.
Като цяло частите не са прекалено дълги, диктува се бавно, така че запомнянето и записването на изречението не е проблем. Е освен ако не се замотаете много над правописа на някоя дума и не изтървете нататък какво е било прочетено.
na 14,v 8 e izpita,nali?
Успехът е заложен не във времето,мястото или обстоятелствата,а в човека !!
За диктовката притесненията ви трябва да са най-малки : ) Няма определен набор от думи, на които да се правят паузи. Преценява се от самата им дължина и сложност, но със сигурност се произнасят бавно и обикновено наблягат на по-сложните. А по-сложните в действителност не са особена трудност. Например миналата година най-голяма спънка представляваха burial, business, Chinese и conscious.. или някое тяхно производно. От 2006 препъни-камък е била necessary. Въпросът за целия изпит е да не се притеснявате. Тогава стават грешките. При мен това се случи с barial и Chineеse
Ако не чувате добре помолете да диктуват на по-висок глас или пък да минат в центъра на залата;р Диктуващите обикновено заемат различни стратегически позиции;р при трите прочита на текста.
Рийдингът тип "Всички отговори са вярни, но кой е най-правилен?" не е особено приятен... Но се случва.
И не - никъде нямате време за чернова, освен ако не пишете и мислите с поне два пъти по-висока скорост от среднотатистическата.
Съветът ми към вас е да запазите ясно съзнание без да се притеснявате излишно и да не гледате много-много в другарчето/тата до вас : )
Ако не чувате добре помолете да диктуват на по-висок глас или пък да минат в центъра на залата;р Диктуващите обикновено заемат различни стратегически позиции;р при трите прочита на текста.
Рийдингът тип "Всички отговори са вярни, но кой е най-правилен?" не е особено приятен... Но се случва.
И не - никъде нямате време за чернова, освен ако не пишете и мислите с поне два пъти по-висока скорост от среднотатистическата.
Съветът ми към вас е да запазите ясно съзнание без да се притеснявате излишно и да не гледате много-много в другарчето/тата до вас : )
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Мен ме притеснява това, че имаме определено време за всеки компонент, а не да си е - имате X време за теста, който свършил, свършил.Принципно ,теста го правя за доста под даденото време, но като си направих сам "изпит" почнах постоянно да се притеснявам, че няма да ми стигне време, да бързам и да се самостресирам....
- DivineReaper
- В началото бе словото
50 минути ли е... вече???deny_s написа: и есето-50 вече![]()
- deny_s
- Вазов
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Мда.Така казаха момичета,които са ходили на курса в СУ.
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
- Piwe bez Zewe
- В началото бе словото
- Специалност: МО
- Курс: първи
Сега ако тази информация е непотвърдена и лъжовна разбивате сърчицето ми на стотици парченцаDivineReaper написа:50 минути ли е... вече???deny_s написа: и есето-50 вече![]()
Макар да ухаят,
капят цветовете.
Преходно е всичко
в нашия свят.
Днес отивам отвъд-
суетни мечти
не ще ме омайват.
капят цветовете.
Преходно е всичко
в нашия свят.
Днес отивам отвъд-
суетни мечти
не ще ме омайват.
-
anna_molly
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Понеже не ходя на курсове,помолих една позната да попита там,където ходи за минитуте за есето...казали са и,че си остават 40.Не знам колко е вярна тази информация,но и аз ще се радвам някой да каже със сигурност.