Журналисти 2009, том 2.

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
Artois
В началото бе словото

Re: Журналисти 2009, том 2.

Мнение от Artois »

Здрасти на всички, За изборите е ясно, че ще питат, това си е събитието на тази година. А какво смятате, че ще попитат за външния свят. Преди мислех, че ще е Обама, но се разубеждавам, колкото до темата за писмения, върти ми се нещо като "Купувай/Продавай" ?
Ганьооо, на тия кашони затова им викат урни, оти си погребваш гласо!
Аватар
brum-brumm
В началото бе словото
Специалност: журналистика
Обратна връзка:

Мнение от brum-brumm »

Не мисля. Няма да дадат нещо толкова конкретно, още повече че бумът с продаването на гласове не беше на тия, а на миналите избори
В черквата на тази роза черен бръмбър е монах...
ivvv
От дъжд на вятър
Специалност: Социопатия
Курс: първи

Мнение от ivvv »

В предходните страници стана дума, че масово са писали между 3.88-4.00 на предварителния и са порязали доста тези, които са застъпили идеята хората-боклуци. Аз също бях много разочарована от оценката си(4.00), защото се надявах минимум на + една еденица. В есето ми приложих 9 аргумента и познания за Европа и боклуците... Не съм засягала гореспоментата тема, но резултатът явно е един и същ. Едниственото обяснение, което намирам е, че са насолили умишлено всички на предварителната кампания.
Другата седмица ще видим какво ще надробим... не се натоварвам с излишна информация за да не се напрягам. Според мен е ненужно толкова да си вра главата из вестнците. Вече съм уловила топ темите, малко инфо по всяка, повече духовитост и лична интерпетация са достъчни, поне по думите на мои приятели, които са успешно приети. Аз също съм се записала за УНСС - зала 2023. Имам един въпрос. На листчето с входящия номер за УНСС вписан ли ви е и устният изпит? Защото на моето пише само - писмен, а съм заплатила и двата.
Разликата между мен и другите не е голяма... Просто аз ще съм до теб, дори когато тях ги няма!
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: кандидат-студент

Мнение от Антоний »

Аз пък имам 4.25!! Изяжте се :pirate: Тези предположения за теми, които се говореха и за предварителния само ме сдухват, защото за всички си мисля, че нищо няма да напиша... И за боклуците си мислих така, но... Писах за политици-боклуци
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
Аватар
memento mori
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от memento mori »

Моята теза на предварителния беше, че безразборното изхвъляне на боклуци е най-благородното дело, защото развива икономически държавата. 4,63 но очаквах повече, защото темата беше перфектна(поне за мен). Лошото е, че не очаквам по-висока оценка на редовния и предполагам няма да вляза :lol:
http://www.facebook.com/pages/Chris-Cor ... 9825058611

I tried to make everything meaningless but the rain got in and made it a mess.
Аватар
Mimmy
От дъжд на вятър

Мнение от Mimmy »

memento mori, недей така и аз съм с 4.63, но се надявам да се подобрят нещата. С предния ми пост за "10те минути" имах предвид, че дори с хубава оценка на писмения, от диплома/матура, една по-слаба оценка на устния и си аут :) Затова си е притеснително да не ти отиде на кино всичко... :roll:
Журналистика - oh yeah! :)
Аватар
ivoto_la
От дъжд на вятър

Мнение от ivoto_la »

Въпросът ми може да звучи леко глупав,но не се подготвям основно по журналистика и не знам какви точно са изискванията.Трябва ли да се конктретизира на писмения изпит?Прието ли е да има имена в темата или трябва да се пише по-метафорично. :salute:
Аватар
brum-brumm
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от brum-brumm »

Няколко дни преди изпита - критерии?
Начи - приказка се пише, ако е възможно с повечко герои, имената им да са трибуквени за улеснение на пишещия и на проверяващия. С големи печатни букви задължително. Желателно е да имитарате Андерсен или Вилхелм Хауф. А за устния изпит подготвяте песен под съпровод на някакъв муз.инструмент, препоръчително акордеон.
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от proUSA »

слънце, цяла година вятър те вее на бял кон
Аватар
brum-brumm
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от brum-brumm »

И догодина ти гарантирам, че пак ще ме вее
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

ivoto_la написа:Въпросът ми може да звучи леко глупав,но не се подготвям основно по журналистика и не знам какви точно са изискванията.Трябва ли да се конктретизира на писмения изпит?Прието ли е да има имена в темата или трябва да се пише по-метафорично. :salute:
:arrow: А сега, де, сложна работа. Щом не се подготвяш основно по журналистика, значи имаш големи шансове (не се шегувам, личен опит). Изискания май няма. Кое дали трябва да се конкретизира? Зависи от темата и от подхода ти към нея. Ако искаш да има имена, значи трябва да има. Ако искаш да е по-метафорично, пишеш го по-метафорично. Всичко си зависи от теб самия. Изобщо - сложна работа е това свободата.

А другите, ей, не психясвайте в размисли за възможната тема, безмислено е, вече писах защо. По-добре си се занимавайте с нещо по-интересно. Да следите какво открива Бойко Борисов или да четете интересна книжка. То темата някой от вас ще я изтегли в деня на изпита. :lol:
Аватар
NikTa
Да живей словото
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

bvz написа:Щом не се подготвяш основно по журналистика, значи имаш големи шансове (не се шегувам, личен опит).
Прекрасно. Страхотно. Просто много, много окуражаващо за всички идиоти, които четат и се подготвят съвестно...
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

NikTa написа:Прекрасно. Страхотно. Просто много, много окуражаващо за всички идиоти, които четат и се подготвят съвестно...
Не разбирам защо реакцията е такава. Не мисля, че всички, които пишат тук, се подготвят единствено за изпита по журналистика. Ако има такива - със сигурност не се пробват само в СУ. Идеята е, че когато се подготвяш за няколко изпита, паниката и психясването се разпределят и са по-малко. А иначе не е тайна, че журналистиката не беше първото ми желание в списъка преди 4 години :shock: Подготвях се за изпитите единствено гледайки, четейки, слушайки - не мисля, че има нещо друго, което би могло да се приеме като съвестна подготовка (може и да не съм прав, но ще трябва да ме убедите). Другото си е лично мнение и свобода на изказа. А по мое време имаше и изпит по литература, така че имаше какво да ме "разсейва" :)
Аватар
brum-brumm
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от brum-brumm »

Аз само журналистика кандидатствах и то само в СУ, и то когато бройките за жени бяха само 20. И взеха, че ме взеха.
Аватар
NikTa
Да живей словото
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

В този смисъл донякъде съм съгласна, макар че това с напрежението пак си е много индивидуално...

Явно погрешно съм те разбрала.

Исках да кажа, че просто много се дразня на тоя тип говорене, който ми рекламира, че дори с не толкова солидна и концентрирана подготовка можеш да влезеш във ФЖМК. Дори да е така (а то сигурно е, което е много жалко), идва въпросът "и после кво?". А отговора го видяхме на пресконференциите в изборната нощ...

Щото неподготвеният кандидат-студент много рядко може само на принципа на добрата воля да се превърне в подготвен журналист...
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”