Журналисти 2009, том 2.
Re: Журналисти 2009, том 2.
Здрасти на всички, За изборите е ясно, че ще питат, това си е събитието на тази година. А какво смятате, че ще попитат за външния свят. Преди мислех, че ще е Обама, но се разубеждавам, колкото до темата за писмения, върти ми се нещо като "Купувай/Продавай" ?
Ганьооо, на тия кашони затова им викат урни, оти си погребваш гласо!
- brum-brumm
- В началото бе словото
- Специалност: журналистика
- Обратна връзка:
Не мисля. Няма да дадат нещо толкова конкретно, още повече че бумът с продаването на гласове не беше на тия, а на миналите избори
В черквата на тази роза черен бръмбър е монах...
-
ivvv
- От дъжд на вятър
- Специалност: Социопатия
- Курс: първи
В предходните страници стана дума, че масово са писали между 3.88-4.00 на предварителния и са порязали доста тези, които са застъпили идеята хората-боклуци. Аз също бях много разочарована от оценката си(4.00), защото се надявах минимум на + една еденица. В есето ми приложих 9 аргумента и познания за Европа и боклуците... Не съм засягала гореспоментата тема, но резултатът явно е един и същ. Едниственото обяснение, което намирам е, че са насолили умишлено всички на предварителната кампания.
Другата седмица ще видим какво ще надробим... не се натоварвам с излишна информация за да не се напрягам. Според мен е ненужно толкова да си вра главата из вестнците. Вече съм уловила топ темите, малко инфо по всяка, повече духовитост и лична интерпетация са достъчни, поне по думите на мои приятели, които са успешно приети. Аз също съм се записала за УНСС - зала 2023. Имам един въпрос. На листчето с входящия номер за УНСС вписан ли ви е и устният изпит? Защото на моето пише само - писмен, а съм заплатила и двата.
Другата седмица ще видим какво ще надробим... не се натоварвам с излишна информация за да не се напрягам. Според мен е ненужно толкова да си вра главата из вестнците. Вече съм уловила топ темите, малко инфо по всяка, повече духовитост и лична интерпетация са достъчни, поне по думите на мои приятели, които са успешно приети. Аз също съм се записала за УНСС - зала 2023. Имам един въпрос. На листчето с входящия номер за УНСС вписан ли ви е и устният изпит? Защото на моето пише само - писмен, а съм заплатила и двата.
Разликата между мен и другите не е голяма... Просто аз ще съм до теб, дори когато тях ги няма!
- Антоний
- Пишете, о, братя
- Специалност: Журналистика
- Курс: кандидат-студент
Аз пък имам 4.25!! Изяжте се
Тези предположения за теми, които се говореха и за предварителния само ме сдухват, защото за всички си мисля, че нищо няма да напиша... И за боклуците си мислих така, но... Писах за политици-боклуци
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
- memento mori
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Моята теза на предварителния беше, че безразборното изхвъляне на боклуци е най-благородното дело, защото развива икономически държавата. 4,63 но очаквах повече, защото темата беше перфектна(поне за мен). Лошото е, че не очаквам по-висока оценка на редовния и предполагам няма да вляза 
http://www.facebook.com/pages/Chris-Cor ... 9825058611
I tried to make everything meaningless but the rain got in and made it a mess.
I tried to make everything meaningless but the rain got in and made it a mess.
- Mimmy
- От дъжд на вятър
memento mori, недей така и аз съм с 4.63, но се надявам да се подобрят нещата. С предния ми пост за "10те минути" имах предвид, че дори с хубава оценка на писмения, от диплома/матура, една по-слаба оценка на устния и си аут
Затова си е притеснително да не ти отиде на кино всичко...
Журналистика - oh yeah! 
- ivoto_la
- От дъжд на вятър
Въпросът ми може да звучи леко глупав,но не се подготвям основно по журналистика и не знам какви точно са изискванията.Трябва ли да се конктретизира на писмения изпит?Прието ли е да има имена в темата или трябва да се пише по-метафорично. 
- brum-brumm
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Няколко дни преди изпита - критерии?
Начи - приказка се пише, ако е възможно с повечко герои, имената им да са трибуквени за улеснение на пишещия и на проверяващия. С големи печатни букви задължително. Желателно е да имитарате Андерсен или Вилхелм Хауф. А за устния изпит подготвяте песен под съпровод на някакъв муз.инструмент, препоръчително акордеон.
Начи - приказка се пише, ако е възможно с повечко герои, имената им да са трибуквени за улеснение на пишещия и на проверяващия. С големи печатни букви задължително. Желателно е да имитарате Андерсен или Вилхелм Хауф. А за устния изпит подготвяте песен под съпровод на някакъв муз.инструмент, препоръчително акордеон.
- proUSA
- Легендарен флуудър
- Курс: втори
слънце, цяла година вятър те вее на бял кон
- brum-brumm
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
И догодина ти гарантирам, че пак ще ме вее
- bvz
- Пишете, о, братя
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
ivoto_la написа:Въпросът ми може да звучи леко глупав,но не се подготвям основно по журналистика и не знам какви точно са изискванията.Трябва ли да се конктретизира на писмения изпит?Прието ли е да има имена в темата или трябва да се пише по-метафорично.
А другите, ей, не психясвайте в размисли за възможната тема, безмислено е, вече писах защо. По-добре си се занимавайте с нещо по-интересно. Да следите какво открива Бойко Борисов или да четете интересна книжка. То темата някой от вас ще я изтегли в деня на изпита.
- NikTa
- Да живей словото
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Прекрасно. Страхотно. Просто много, много окуражаващо за всички идиоти, които четат и се подготвят съвестно...bvz написа:Щом не се подготвяш основно по журналистика, значи имаш големи шансове (не се шегувам, личен опит).
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!
"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
- bvz
- Пишете, о, братя
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Не разбирам защо реакцията е такава. Не мисля, че всички, които пишат тук, се подготвят единствено за изпита по журналистика. Ако има такива - със сигурност не се пробват само в СУ. Идеята е, че когато се подготвяш за няколко изпита, паниката и психясването се разпределят и са по-малко. А иначе не е тайна, че журналистиката не беше първото ми желание в списъка преди 4 годиниNikTa написа:Прекрасно. Страхотно. Просто много, много окуражаващо за всички идиоти, които четат и се подготвят съвестно...
- brum-brumm
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Аз само журналистика кандидатствах и то само в СУ, и то когато бройките за жени бяха само 20. И взеха, че ме взеха.
- NikTa
- Да живей словото
- Курс: трети
- Обратна връзка:
В този смисъл донякъде съм съгласна, макар че това с напрежението пак си е много индивидуално...
Явно погрешно съм те разбрала.
Исках да кажа, че просто много се дразня на тоя тип говорене, който ми рекламира, че дори с не толкова солидна и концентрирана подготовка можеш да влезеш във ФЖМК. Дори да е така (а то сигурно е, което е много жалко), идва въпросът "и после кво?". А отговора го видяхме на пресконференциите в изборната нощ...
Щото неподготвеният кандидат-студент много рядко може само на принципа на добрата воля да се превърне в подготвен журналист...
Явно погрешно съм те разбрала.
Исках да кажа, че просто много се дразня на тоя тип говорене, който ми рекламира, че дори с не толкова солидна и концентрирана подготовка можеш да влезеш във ФЖМК. Дори да е така (а то сигурно е, което е много жалко), идва въпросът "и после кво?". А отговора го видяхме на пресконференциите в изборната нощ...
Щото неподготвеният кандидат-студент много рядко може само на принципа на добрата воля да се превърне в подготвен журналист...
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!
(Г. Г.)
(Г. Г.)