Защо слушате музиката,която слушате...:)

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Аватар
Temporary
Пишете, о, братя

Мнение от Temporary »

mushroomhead написа:Защо няколко думи-чувствайте се свободни да пишете колкото искате :)
Хехе, май ще съжаляваш за тез' думи :P

Предполагам, че вече всички знаят че само класика слушам (е ако не знаят, да знаят - ТАКА Е!). То не се сещам какво да кажа, а и ми доста трудно да не обърна словото си на безпрецедентна апология.

Та, какво ми харесва в класиката?
Ми всичко; за мен това е най-съвършената и прекрасна музика. Това е най-истинското изкуство. Всяко едно произведение е като микрокосмос - такова богатсвто на чувства и мисли и какво ли не; то не може да се опише, трябва да се чуе! Да не говорим че класическата музика покрива абсолютно всяка емоция (това особено) и преживяване; може да наподоби всичко в природата или човека и същевременно да изразява чиста музика. Аз живея заради класиката - за мен тя е смисъла на живота и най-висшото нещо създавано от човека, даже бих казал от природата. Обожавам и самите инструменти и техния звук, особено пианото. Мога да си слушам арпежи и акорди по цял ден и пак ще ми е кеф.

Хубава тема, мейду другото :wink:
Аватар
gitty
Драскач

Мнение от gitty »

ами аз слушам няколко вида музика, които нямат много общо помежду си. Има един вид черна музика, която слушам, когато съм в приповдигнато настроение и тя ме забавлява, друга която мога да слушам по всяко време и в чиито текстове се вслушвам и харесвам това, което чувам, защото отговаря на моите мисли, убеждения и чувсвта понякога.. доставя ми удоволствие..
Когато искам да разтоваря или примерно съм малко ядосана или пък просто съм се сетила за този вид музика слушам, както каза един мой познат - нео метъл :shock: това малко ме изненада.. Аз лично не съм сигурна, че е точно това де ама както и да е.. Тва са групи като: Foo fighters, The killers, Alien ant farm, The goo goo dolls.. Също мноооогоо си падам по австралийскоговорящи (незнам дали има такава дума хихи) - Savage garden (те са особено важна част от музиката, която слушам =), Natalie Imbruglia - супер свежарска и оптимистично настройваща музика.. :D
Обожаавам също и английско говорящи изпълнители лоллз като James Blunt, Craig David,а Coldplay са просто уникални!! Тази музика пък ме вдъхновява и зарежда с положителна енергия =)
Понякога пък съм в настроение за Bryan Adams и Sting (това от известно време не съм го слушала..) Идва един момент, в който просто имам нужда да послушам точно такива романтични и успокояващи ритми.. =) Тогава си пускам и един албум на Рики Мартин - Raza des mi colores май беше..
По-рядко рядко ми се слуша Енигма, но и това се случва тайм ту тайм =) Понякога, ако реша да правя сутрин гимнастика си ги пускам..
Ааа да не забравя и ретрото, да, понякога слушам и някои от вечните златни хитове :D Които , ако почна да изреждам ще стане малко страшно.. Обичам мноого и стари български хитове =) (те се слушаха и когато се събирахме класа :( )
П.С. Боожее аз май се олях.. :roll: добре , че няма ограничения относно обема.. хихи :lol:
Изображение --> ИзображениеИзображение
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Той австралийския е един иначе тооолкова интересен езииик...Хахаха! Шегувам се Гити! :D :D :D австралийскоговорящи са само туземците на острова-континент. :wink:

А Севидж Гардън са прекрасна група! :D
Аватар
gitty
Драскач

Мнение от gitty »

уууупс :oops: така де австралийски английски хихихихи
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

А някой не пее ли на австралопитешки? :P :P
Аватар
gitty
Драскач

Мнение от gitty »

:lol: хмм чудя се как ли ще звучи?? някво звуково такова :roll: лоллз
Аватар
post-mortem
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от post-mortem »

Слушам музиката, която ме кара да се замисля за живота си и помията в него... и в това отношение болката е единственият път към познанието...
"Като вълци сме сред стадото овце" Кристиан "Варг" Викернес
Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Циндил-Пиндил написа:А някой не пее ли на австралопитешки? :P :P
Impaled Northern Moonforest :wink:
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

post-mortem написа:Слушам музиката, която ме кара да се замисля за живота си и помията в него... и в това отношение болката е единственият път към познанието...
Надявам се, че няма да те обидя ако ти кажа, че говориш глупости :?
goadelic
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от goadelic »

Слушам Goa/Psychedelic, щото това е музика, която кара съзнанието ти да пътува из непознати земи, да преживяваш разлкични хубави неща. Има прекрасна, цветна и богата култура.
Upwards, upwards into the sky, flying higher and higher, until I feel like I could touch the Sun.
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

ами аз лично слушам условно да кажем два вида музика - "музика за душата", когато ми е кофти например, си пускам нещо което да ми повдигне духа и да ме накара да се чувствам с идея по-добре, парчета които изразяват по някакъв начин състоянието ми в момента. и другия вид е музиката, която ме кара да забравя и захвърля всичко и да стана да танцувам, нито слушам текст, нито нищо, важен е единствено ритъмът... Let's dance 8) !
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
darky
Пишеща машина
Специалност: НУПЧЕ
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от darky »

аз лично слушам рап ... но по-рядко .. защото ми носи спомени от преди 2-3 години с техното по същия начин
но метъла го слушам точно защото винаги съм имал влечение към нещо мрачно и ужасяващо повечето хора.. групи стил Бурзум и Димму ме побъркват от кеф.. вкарват такава яка обстановка сякаш найстина човек е на някоя мрачна гора или според преставите му за мрачно и жестоко място .. и главно слушам тая музика защото ... китарите..барабаните начините по който понякога ги комбинират както и вокалите са неповторими .. :)
преди година бях с доста различно мнение за метъла и самите метъли.. но от както отидох на първата ми група на концерт демек мегадет .. нито ги бях чувал нито ги бях виждал ..главно заради една мацка от класа отидох ... бях ужасен кво ли би ми станало :D но в последствие просто ме грабна ритъма и сеедно ми каза "кефи се копеле кефи се!!!" и след 2 дена видях и великите сабат с ози.. тва бе върха и така :)))))) чувството обеше велико и хората който се запознах и видях на тея концерти ме накефиха максимално и така :) ( май мн се разписах :oops: ) съжалявам :lol:
Изображение
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Слушам я...

Мнение от icaci »

... защото ме мързи да я спра :roll:
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Re: Слушам я...

Мнение от nrggirl »

xpucmo написа:... защото ме мързи да я спра :roll:
тва мързелът е голяма сила :wink: . преди време с един такъв мързелив приятел си говорехме, че от мързел ще чака гаджето си да му предложи да се ожени, щото той иначе въобще няма да се сети 8) ... "накарай мързеливият на работа..." :D
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от icaci »

Човешкият мързел е родил научно-техническия прогрес. Не подценявай силата на мързела. :P
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”