Журналисти 2009, том 2.

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
memento mori
Драскач
Специалност: Журналистика
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: Журналисти 2009, том 2.

Мнение от memento mori »

Не че има особено значение, ама цялата тая работа с балообразуването е егати ташака. Едва тази година разбрах, че се взима диплома История, а преди това две години не ме интересуваше, колко имам, и изкарах слаби годишни оценки. Същото стана с матурата, въобще не ми пукаше, колко ще изкарам, защото мислех, че не ми трябва и подходих г/д сериозно само за лично удовлетворение. Сега се оказва, че може и да се взима...Ако живот и здраве успея да вляза, ще им завра и диплома, и всичко..(сещате се къде)
http://www.facebook.com/pages/Chris-Cor ... 9825058611

I tried to make everything meaningless but the rain got in and made it a mess.
Аватар
Антоний
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент

Мнение от Антоний »

Сериозни заплахи отправяш ;) Предлагам ти да започнеш с Нейкова :D
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
Аватар
memento mori
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от memento mori »

Еее не ги знам поименно, така че ще е кой падне. А в крайна сметка сигурно няма да вляза, така че тази година ще им се размине :wink:

Аватар
Антоний
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент

Мнение от Антоний »

Братле, като си поговориш малко с Нейкова веднага ще се сетиш, че е тя! Няма такъв цербер ;)
Поръчах веднага една бутилка "Селект" за мен, а за Евдокия една голяма ракия и започнахме да се забавляваме. Мятахме салфетки, носни кърпички, тоалетна хартия на всеки чалга хит!
raindrop
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от raindrop »

Монова рулзз :cheers:
Хах :)
По-високата оценка!!! Хиляда пъти се спори, хиляда пъти питах по телефони и лелки, и чичковци..това е.

manichety За УНСС , много вероятно да е свързано с избори. Хубавото е,че са две теми. Само да ми дадат за пари пък, ще им напиша доста неща :cyclopsani:
Дали е по-лесно,за всеки е относително.
Едно е ясно - навсякъде се търси оригиналното, добро доказано и подредено.
Не бях съгласна да обсъждаме УНСС тук, но тъй като техния форум е леко 'позаспал' , в коя зала сте разпределени?

Стойност има само онова познание, което съм натрупал сам, докато съм правил нещата, които съм искал да правя.
Няма на Земята човек, които да ме научи на повече, отколкото искам да знам.
Р.Бах - Илюзии
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Carmilla »

Антоний написа:Братле, като си поговориш малко с Нейкова веднага ще се сетиш, че е тя! Няма такъв цербер ;)

Хахаха, че какво и е на жената??? Ние с NikTa даже много й се радваме.. :) :)
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..
Аватар
NikTa
Да живей словото
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Много! Ама много! Много, много, много!
Толкова много, че ще й купя подарък, ако не ми се падне проверяващ или в комисията на устния :king:
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Само не мога да разбера откъде идва объркването ви за това коя оценка участва във формирането на състезателния бал - от ЗП или от ДЗИ. Ако бяхте се постарали да прочетете Правилника за прием на кандиадт-студенти, чл. 24 (5), щяхте да знаете, че "Състезателният бал се формира с по-високата оценка по съответния предмет от държавния зрелостен изпит или от задължителната подготовка. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.". Точно и ясно си е написано (и качено на сайта на СУ, даже на видно място). Това, че от администрацията в повечето случаи не знаят отговора, не ви освобождава от правото ви да прочетете правата и задълженията си и да сте информирани, вместо да чакате някой да ви информира.

А за тези, които чак сега са разбрали какво участва във формирането на състезателния бал - никой не ви е виновен, най-малкото пък доц. Нейкова :lol: Той се формира по този начин от поне 2 години, така че сте имали достатъчно време да се амбицирате и да изкарате високи оценки или да повишите предишните си лоши. А и в крайна сметка 60% него са от двата изпита, така че пак само от вас зависи всичко. :)

Успех на всички!
Аватар
NikTa
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Уважаеми bvz,

нищо странно няма в недоумението на кандидатите за ФЖМК, при положение че от всеки възможен източник на информация (то не бяха сайтове, справочници, курсове и какво ли още не) научаваме различни неща...

А този иначе толкова 'свещен' правилник...няма да го коментирам изобщо, имайки предвид архаическата или светкааааавииииииичнааааатааа актуалност на СУфийското интернет пространство.

Това е. ;)

ПП. Колкото до Нейкова... тя не е виновна за нищо. Просто е зла и следователно - антипатична.
ППП. Свери си часовника... Балообразуването се формира с тези предмети от тази година. :) Доказателство - фактът, че на въпроса "История или език?" на отворените врати ми казаха "Следете сайта". ВЪПРЕКИ че вече имаше справочник... Нищо объркавщо, не, не... :compress:

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Единственият адекватен източник на информация би трябвало да бъде писмен документ, урреждащ приема на кандидат-студент. Такъв документ е Правилникът, който съм цитирал. Той се актуализира всяка ггодина и се публикува и в справочниците, които най-вероятно повечето от вас са си купили. Той не е "свещен", а е документ, урждащ правилата. Вероятно "лелките", които приемат документите ви не са го чели, а информацията отвсякъде е различно, защото малко хора си правят труда да се запознаят с документите, които ги засягат.

На този етап информацията в сайта на СУ е доста по свеоевременна и обширна от преди 2 години.

Не знам защо ви се струва зла и изпитвате антипатия към доц. Нейкова, но тя един от най-добрите преподаватели във факултета и от малкото, които си вършат работатат качествено. А повечето такива обикновено са антипатични на студентите :)
Аватар
NikTa
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Дано си прав. Това би било плюс за хората с по-ниски матури (може би).

А за Нейкова... Само едно ще кажа: качествено - ок (ще влезем, ще видим), но въпросът е не какво изисква, а как го изисква... Иначе, че е ерудирана, й личи от самолет. За отношение си говорим...и за лични впечатления, разбира се. :wink:

(Г. Г.)
raindrop
В началото бе словото

Мнение от raindrop »

Репликата от курса,която няма да забравя : "Политика е всичко.Колкото и да не ви се иска. Дори когато си купувате хляб." - М.Нейкова.Не че и - всичко е книга, всичко е медия ...(според останалите) Именно тя (М.Н) беше тази,която каза : Замисляли ли сте се,че вие сте ..аа..как да го кажа - Връстниците на прехода.? (кой ли е измислял темички за предварителен :compress: )

Споровете около балообразуването не би ли трябвало вече трябва да приключат? :monkey: Записахме се, а още да не знаем с какви оценки влизаме? Ихааа :scratch: :roll:

Стойност има само онова познание, което съм натрупал сам, докато съм правил нещата, които съм искал да правя.
Р.Бах - Илюзии
Аватар
Mimmy
От дъжд на вятър

Мнение от Mimmy »

Аз също ще се присъединя към антинастроенията към Нейкова. На мен ми направи много,много лошо впечатление с отношението си към нас-доста пренебрежително. И постоянно изтъкваше колко тя знае и така нататък. И върхът беше, когато каза на едно момче: "На мен не може да се говори така, аз съм доцент" :shock: Дано не бъде в комисията, в която ще бъда на устен, както и дано писмената ми работа не попада в неините ръце :salute:
И все пак нещо позитивно...най-добро впечатление ми направиха Вълканова и Дееничева :)
Журналистика - oh yeah! :)
Аватар
memento mori
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от memento mori »

Не я познавам тази Нейкова, но ако е наистина такава, и ако на устния ми се случи тя, правейки се на много умна, усещам, как ще изкарам 2ка, защото ще се изпокараме с нея :)

raindrop
В началото бе словото

Мнение от raindrop »

Да, Вълканова беше забавна дори. С акцента си и някои фрази. А даже има и блог жената.
Ех..не беше зле на курса, почувствах се като студентка :)

Въпросът при мен сега е на есето какво ще измайсторя,защото след предварителния ми потънаха гемиите,така да се каже. А си мислех,че съм го написала както трябва.Друг път! Не мога и не мога да им разбера оценяването. Една позната,която пише страашни есета, признали са я и наши учители и на конкурси извън България, на редовен журналистика имаше 2ка миналата година. Никой не може да ме убеди,че си я е заслужила.
Както и да е..
Р.Бах - Илюзии
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”