Паган написа:Нека ги променят, аз пак ще ги разбера![]()
А докато ги знам аз, ще ги знаете и вие
ЗА ПРОГРАМАТА ПО ИСТОРИЯ 2006
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- Johana Jotkova
- Драскач
- Обратна връзка:
То май всички сме съгласни да го позлатим, ако каже темите... 
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
http://www.pleven.bg/index.php
-
Assasiyah
- Драскач
- Обратна връзка:
Много се извинявам, ако питам нещо на което вече из форума е отговорено, но не попаднах на подобна информация...
Та, интересува ме дали някой знае и ако знае дали е склонен да сподели с непросветените, дали има промени и в изискванията за структурите на темите?
Аз уча темите, които имам от миналата година и реших да не се набутвам с още 600 лв. за курсове при положение че си имам темите...
По "онова време" се искаше след увода да се сложат извори, ако има такива, след това историография и изложение. Обаче то е ясно че нещо всяка година се променя, както например сменените теми в СУ (да живее Интернет!!!)...
Ако някой знае нещо, което е важно за писането на темите, нека напише, ще бъда благодарна, пък може и биричка да почерпя.
Успех в ученето, трябва желязна воля и самодисциплина, които при мен не се намират по отношение на ученето.

Та, интересува ме дали някой знае и ако знае дали е склонен да сподели с непросветените, дали има промени и в изискванията за структурите на темите?
Аз уча темите, които имам от миналата година и реших да не се набутвам с още 600 лв. за курсове при положение че си имам темите...
По "онова време" се искаше след увода да се сложат извори, ако има такива, след това историография и изложение. Обаче то е ясно че нещо всяка година се променя, както например сменените теми в СУ (да живее Интернет!!!)...
Ако някой знае нещо, което е важно за писането на темите, нека напише, ще бъда благодарна, пък може и биричка да почерпя.
Успех в ученето, трябва желязна воля и самодисциплина, които при мен не се намират по отношение на ученето.
- MIND FIELD
- От дъжд на вятър
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Това е новото - темите и как трябва да се изложи информацията в тях.Паган написа: Възстановяване и развитие на българската държава (1878-1885)
ВРУ.Подготовка на Органическия устав.Учредително събрание и приемане на Търновската конституция.Избор на български княз.Държавно-политическо развитие на Българското княжество до Съединението.
Без противодействията срещу договорите.
Съединението на Източна Румелия с Княжество България (1885)
Съединисткото движение в Източна Румелия.Осъществяване на Съединението.Отношение на Великите сили и на балканските държави към Съединението.Сръбско-булгарска война (1885).Признаване на Съединението.
Отпада уредбата на Източна Румелия.Но това не ни пречи да кажем кой е първият генерал-губернатор!
България в края на XIX век (1887-1899)
Управление на Народнолибералната партия - вътрешна и външна политика.Отстранявне на Стефан Стамболов от власт.Образуване на Народната партия.Вътрешна и външна политика на правителството на Константин Стоилов.
Българският национален въпрос (1878-1903)
Възникване на българския национален въпрос.Националноосвободително движение на македонските и тракийските българи в края на XIX и началото на XX век.Илинденско-Преображенско въстание.
България в навечерието и по време на Балканските войни (1908-1913)
Управление на Демократичната партия.Обявяване на независимостта на България (1908).Изграждане на Балканския съюз.Първа Балканска война (1912-1913).Втора балканска (Междусъюзническа) война (1913).
Държавно-политическо развитие на България (1918-1923)
Следвоенната политическа обстановка в България.Съглашенска окупация.Коалиционни кабинети.Ньойски мирен договор.Самостоятелно управление на БЗНС - реформи и външна политика.Политически борби.Държавният преврат на 9 юни 1923г.
Нова тема!
България в годините на Втората световна война (1939-1944)
Българският неутралитет в началото на войната.Вътрешнополитическо развитие.Присъединяване към Тристранния пакт."Обединена" България.Регентски съвет.Активизиране на опозицията.Външнополитическа преориентация.Държавният преврат на 9 септември 1944г.
Нова тема!
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
- tiha_chest
- В началото бе словото
Отдавна следя форума, но чак сега се решавам да пиша. Аз също ще кандидатствам за втора година, така че Паган не си сам...Във форума срещнах и други хора с подобна участ, така че можем да вземем да си основем клуб
Надявам се обаче тази година всички да сме колеги...Паган, обръщам се към теб, защото искам да ти кажа, че е много мило от твоя страна да споделяш подобен род информация с хора, които са ти един вид конкуренция..Знай обаче, че след като влезем тогава ние ще ти помагаме, ако имаш нужда, разбира се
Така че...насреща сме, само да успеем да влезем тази година
Желая успех на всички и нека тази година слънцето да огрее всички ни и да сме колеги
Дерзайте! 
Не следвай път! Върви, където няма път и остави следа!
-
Голяма Бяла Птица
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
-
Голяма Бяла Птица
- В началото бе словото
- Обратна връзка: