Избори 2009
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Избори 2009
Аз все още се чудя дали за Атака или за Герб. И двете изобилстват от неща, които не одобрявам и не харесвам, но пък останалите, по мое мнение са далеч по-лош вариант. Целият ни проблем е в това, че не избираме между добре и по-добре, а между по-зле и най-зле.
Ми как да избираме между каквото и да било добро при положение, че то не съществува при нас?
Докато ние сами не вземем нещата в свои ръце, нещата ще се влошават повече и повече до размери, за които не смея и да си помисля. 
1968 - 1999 - 2008 - ?
Определено не симпатизирам и на двете партии, но ако трябва да избирам бих избрал ГЕРБ. Всъщност при "Атака" нямам въобще какво да харесам - те са си руско-ченгесарска партия и дори парламентарната им група е пълна с бивши доносници на ДС (седем на брой). ГЕРБ имат още мътни страни и нямат много управленски потенциал, но при "Атака" той е още по-малък, а и смятам, че ГЕРБ с помощта, която искат от "Синята коалиция", която е от взаимна полза, ще се справят с управлението и ще измъкнат страната от кризата - все пак сините са го правили вече и след падането на Тодор Живков, и след падането на Жан Виденов, и след Лукановата зима и имат опит с потягането на фържавата след комунистите.Loli написа:Аз все още се чудя дали за Атака или за Герб. И двете изобилстват от неща, които не одобрявам и не харесвам, но пък останалите, по мое мнение са далеч по-лош вариант. Целият ни проблем е в това, че не избираме между добре и по-добре, а между по-зле и най-зле.
Knights of the Cross
синята коалиция:)
Но странното е, че в интернет в анкетите тип "за коя партия ще гласувате?" Синята коалиция винаги е на първите места, но на изборите не се получава точно така...
Но странното е, че в интернет в анкетите тип "за коя партия ще гласувате?" Синята коалиция винаги е на първите места, но на изборите не се получава точно така...
some people turn to pills and drugs
to chase the blues away
but me i really like to feel
the ups and downs of life so real
to chase the blues away
but me i really like to feel
the ups and downs of life so real
Ако прегледаш темата, ясно ще видиш за коя партия ще гласувамGreen`L.K. написа:Това обаче е яко реклама за Лидер май ...
jolene написа:синята коалиция:)
Това се обяснява с факта, че в интернет гласуват предимно млади от една страна и поне средно образовани хора, от друга. А факт е, че сред по-образованата част от обществото се намира електората на "Синята коалиция". Това се доказва и от високите резултати в по-големите градове и по-ниските, съответно в по-малките и в селата.jolene написа:Но странното е, че в интернет в анкетите тип "за коя партия ще гласувате?" Синята коалиция винаги е на първите места, но на изборите не се получава точно така...
Knights of the Cross
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Томи, има ли тема, в която да не си изтъкнеш политическите убеждения и да не прехвалиш Синята колаиция?
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
На мен ми излезе точно същото!gletcher написа:
Колко жалко, че няма да гласувам за Лидер наистина...
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
И аз няма
Ами не го правя в темите, които не са за политика. В случая предполагам, че мнението ти е предизвикано от коментарите ми за НДСВ, на които знам, че симпатизираш.ники написа:Томи, има ли тема, в която да не си изтъкнеш политическите убеждения и да не прехвалиш Синята колаиция?
Тъжната истина обаче е такава, че те наистина излъгаха за много неща избирателите си, като коалицията с БСП и ДПС беше едно от най-грубите отстъпвания от техните обещания, тъй като именно с тези лозунги те привлякоха много избиратели. Факт е и неправомерното присвояване на земи и пълната некомпетенция на хора от неговата партия като Милен Велчев, Николай Василев и Емил Кошлуков, които израснаха в политиката благодарение именно на инвестициите на БСП и ДПС и жълтите.
Knights of the Cross
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Аз нямам нищо против НДСВ да правят коалции с БСП. Една от най-важните причини да гласувам за тях е, че не се представят акто алтернатива, като нещо качествено ново, а показват приемственост. Има ли друга партия, която да не казва, че ще променя нещата коренно. Съгласен съм, че НДСВ имаше и своите слаби моменти особено с ония 800 дни и другите изцепки, но тогава все още бяха твърде млада партия. Вече израснаха и събраха изключително компетентен екип, към който между другото съм склонен да включа и Милен Вечлев и Ники Василев.
Потвърждавам
Това значи, че нямаш нищо против да престъпват обещанията си. Значи още, че нямаш нищо против комунистите и агентите на ДС във властта, защото във вашата партия имаше и такива кандидати, ако си спомняш.ники написа:Аз нямам нищо против НДСВ да правят коалции с БСП. Една от най-важните причини да гласувам за тях е, че не се представят акто алтернатива, като нещо качествено ново, а показват приемственост. Има ли друга партия, която да не казва, че ще променя нещата коренно. Съгласен съм, че НДСВ имаше и своите слаби моменти особено с ония 800 дни и другите изцепки, но тогава все още бяха твърде млада партия. Вече израснаха и събраха изключително компетентен екип, към който между другото съм склонен да включа и Милен Вечлев и Ники Василев.
Каква приемственост - към комунистите ли? Ако наистина искаш такава приемственост, след всички усилия те да бъдат изтикани и наричаш това алтернатива, то тогава твоите политически виждания са в голяма степен в служба на БСП. И още - ако имаше реална приемственост, то когато ОДС се разцепи, НДСВ нямаше да води тайни преговори с ДПС, докато води явни такива със СДС. Тук става по-скоро въпрос за създаване на удобна партия, която да допълва мнозинството на червените.
Не мисля, че са израснали, мисля, че тотално се сринаха, както сринаха с БСП и държавата ни. И мисля, че Милен Велчев и Николай Василев категорично доказаха, че не са компетентни с това, с което трябваше да се занимават.
Knights of the Cross
Tommy, нима Сините са по-компетентни от НДСВ? Помниш последните 2 години от управлението на Костов? След възходът в периода 1997-99 дойде момента да се краде. Всички са един дол дренки, сега ГЕРБ ще е същата чекия, с извинение...
В лицето на НДСВ, аз лично виждам кадърни хора, които въпреки грешките, които са правили, могат да помогнат на България. Нали това е най-важното...
В лицето на НДСВ, аз лично виждам кадърни хора, които въпреки грешките, които са правили, могат да помогнат на България. Нали това е най-важното...