Специалност МО-елитна или пълна пародия?
Модератор: MidwinterSun
- milady
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Специалност МО-елитна или пълна пародия?
Вясвам се по форумите отвреме-навреме, тъй че е възможно да е станало дума, че съм 1 курс МО. Излишно е да разправям, че след всичкия труд, който хвърлих по време на кандидатстудентската кампания, се поразочаровах от реалностите в моята "елитна" специалност-това си е изцяло мой проблем. Но какво ще кажат колегите от по-горните курсове на същата специалност? Наскоро на таблото на ЮФ се запознах с програмите на 1-5 курс МО. Колеги, звучи ли ви нормално 3-4 лекции на седмица?! Защото лично аз имам 5, от които 2 избираеми...
Втори курс пак така-3-4 лекции, в 3-ти малко по-сериозно става, но в 4ти и 5ти отново са между 2 и 5 лекции на седмица, което прави средно 2 учебни дни. За упражнения не става и дума. Срещу това плащаме 200+ лв на семестър. Незнам, но според мен нещо не е съвсем наред...
"Този, който говори на чужд език, би трябвало да е благодарен дори и само за това, че е бил разбран."
Инадзо Нитобе
Инадзо Нитобе
Re: Специалност МО-елитна или пълна пародия?
4akai sega, nesto ne mi e qsno. Kak taka plastate 200 leva taksa, a ne 117.50? Tolkova si e oficialnata, odobrena ot MON. I edna dobavka, parite, koito gi davate, ne sa edinstvenite za Vas, dyrzawata plasta ostanalite 2/3 na uniwersiteta ot taksata Wi. Wie dawate samo 1/3 ot sumata.milady написа:Вясвам се по форумите отвреме-навреме, тъй че е възможно да е станало дума, че съм 1 курс МО. Излишно е да разправям, че след всичкия труд, който хвърлих по време на кандидатстудентската кампания, се поразочаровах от реалностите в моята "елитна" специалност-това си е изцяло мой проблем. Но какво ще кажат колегите от по-горните курсове на същата специалност? Наскоро на таблото на ЮФ се запознах с програмите на 1-5 курс МО. Колеги, звучи ли ви нормално 3-4 лекции на седмица?! Защото лично аз имам 5, от които 2 избираеми...Втори курс пак така-3-4 лекции, в 3-ти малко по-сериозно става, но в 4ти и 5ти отново са между 2 и 5 лекции на седмица, което прави средно 2 учебни дни. За упражнения не става и дума. Срещу това плащаме 200+ лв на семестър. Незнам, но според мен нещо не е съвсем наред...
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
скъпа милейди, разбирам разочарованието ти след като си хвърлила нечовешки труд и извенъж нищо не е отговорило на очакванията ти. но недей да се доверяваш само на впечатленията ти от първи курс! колкото и хаотична да изглежда това е прекрасна специалнст, има толкова много положителни неща в нея- гледай тях, не това че не учим по начин по който другите специалности...всички си имат своите силни и слаби страни .важното е да почувстваш силните и хубавите моменти 
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
- post-mortem
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Политик, посланник, министър, президент, депутат, журналист, бизнесмен-вносител, митничар, шеф на международен отдел, служител в министерството на външните работи, специален пратеник, агент, политически наблюдател...............
ставаш такъв, доккъдето ти стига кръгозора
А по темата защо ли никой от МО няма мнение, а всички останали имат!?! Нека дадем думата на МО. Извинявам се, че се включих - ще си делна поста скоро, просто се почувствах провокиран да изредя няколко професии!
ставаш такъв, доккъдето ти стига кръгозора
А по темата защо ли никой от МО няма мнение, а всички останали имат!?! Нека дадем думата на МО. Извинявам се, че се включих - ще си делна поста скоро, просто се почувствах провокиран да изредя няколко професии!
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
да подкрепя алхимикът ..., мерси за подкрепата
та какъв СТАВАШ ЛИ
АМИ ПЪРВО СТАВАШ ЧОВЕК
ПОСЛЕ СТАВАШ СЪПРУГ/СЪПРУГА НАПРИМЕР ИЛИ ПРОСТО СЕ ВЛЮБВАШ
СТАВАШ БАЩА/МАЙКА, оттам нататък няма никакво значение какъв ще станеш, дали си мо или не си, можеш да станеш каквото ти душа иска и за каквото ти стигне акъла и силите.
та какъв СТАВАШ ЛИ
АМИ ПЪРВО СТАВАШ ЧОВЕК
ПОСЛЕ СТАВАШ СЪПРУГ/СЪПРУГА НАПРИМЕР ИЛИ ПРОСТО СЕ ВЛЮБВАШ
СТАВАШ БАЩА/МАЙКА, оттам нататък няма никакво значение какъв ще станеш, дали си мо или не си, можеш да станеш каквото ти душа иска и за каквото ти стигне акъла и силите.
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
Сори, че се включвам...не съм МО, но познавам хора, учещи това.Те ми споделят, че НИЩО не учат.Тъжен факт.Щом самите те го казват, а би трябвало да си хвалят специалността...
После не знам какъв ще станеш, но като не пипаш нищо едва ли имаш много възможности...
А професиите, които изброи Алхимикът, са супер, но те не се придобиват по линията на това, което си завършил
Тях с всяка специалност можеш да придобиеш ( плюс голяяма доза познанства, където трябва и с повечко шанс;)
Гадно е да се разочароваш от специалност, която си искал...Но нищо не ти пречи да учиш, то си е за теб:)А и има възможност за 2-ра специалност...
А професиите, които изброи Алхимикът, са супер, но те не се придобиват по линията на това, което си завършил
Гадно е да се разочароваш от специалност, която си искал...Но нищо не ти пречи да учиш, то си е за теб:)А и има възможност за 2-ра специалност...
- Berserker
- Легендарен флуудър
- Специалност: MO, Master
- Курс: завършил
Може да не си МО, но си схванала много пълно и точно същността на тази иначе толкова симпатична специалност!got написа:Сори, че се включвам...не съм МО, но познавам хора, учещи това.Те ми споделят, че НИЩО не учат.Тъжен факт.Щом самите те го казват, а би трябвало да си хвалят специалността...После не знам какъв ще станеш, но като не пипаш нищо едва ли имаш много възможности...
![]()
А професиите, които изброи Алхимикът, са супер, но те не се придобиват по линията на това, което си завършилТях с всяка специалност можеш да придобиеш ( плюс голяяма доза познанства, където трябва и с повечко шанс;)
Просто много добре го каза! Нищо не правиме, никакво бъдеще няма ако не се захване човек с нещо различно, или ако няма връзки. Ако МО е елитна, не искам да знам как са "простосмъртните" пециалности.
Аз също не съм МО, но имам доста познати, учещи тази специалност.Та мога да кажа, че техните мнения бяха абсолютно същите, както последните няколко. И мен ми е много чудно какъв професионалист може да стане човек, след като не е усвоил и елементарни познания.Нали това е основното в образованието-ДА ПРОДОБИЕШ ЗНАНИЯ.Не е ли постигнато, всичко останало е губене на време и пилеене на пари през студентските години. Съмнявам се, честно да Ви кажа, моите познати да са и познати на got и да се е оказало, че имаме едни и същи източници на информация. Като чух нещата, които ми бяха разказани, просто останах потресен, но си помислих, че явно нещо е преувеличено, но, след като ми беше потвърдено, без да казвам това, което вече бях чул, и то не от един човек, се убедих, че явно нещата изобщо не са добре и за никакво преувеличаване не може да се говори от страна на първия мой познат, които ми подхвърли нещо подобно.Got наистина е права и за друго-за изброените професии на човек не му е нужно да е тази специалност, а каквато и да била, както и повечко познати.got написа:Сори, че се включвам...не съм МО, но познавам хора, учещи това.Те ми споделят, че НИЩО не учат.Тъжен факт.Щом самите те го казват, а би трябвало да си хвалят специалността...После не знам какъв ще станеш, но като не пипаш нищо едва ли имаш много възможности...
![]()
А професиите, които изброи Алхимикът, са супер, но те не се придобиват по линията на това, което си завършилТях с всяка специалност можеш да придобиеш ( плюс голяяма доза познанства, където трябва и с повечко шанс;)
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
преспективна...ако имаш връзки по министерствата...защото аз познавам човек, завършил МО, който работи в компютърен клуб.
Бях потресена от факта, но той ми разясни,че всъщност местата по стажове и тем подобни за горепосочените професии са много по-малко, от колкото завършващите. А това,че не учат и общо-взето само се размотават, и на мен са ми го казвали
Ама то пък, нас като ни гърчат...също не е много приятно