Подготовка за изпита по Английски език
-
durotar
- От дъжд на вятър
- Специалност: Испанска филология
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/displayimag ... =293&pos=0
Re: Подготовка за изпита по Английски език
Е то на английски Subjunctive си е направо елементарен.Вижте на испански тва е едно от най-трудните неща и е много силно изразено в езика.Постоянно трябва да се чудиш тва или другото наклонение,има съюзи ,които го изискват,други не,някои глаголи си променят смисъла в зависимост от наклонението.Въобще много по-шибано е.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Според мен руският си ги слага и двата в джоба, ама това е друга тема 
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- ethno_girl
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: http://absolutely.hit.bg/1-1146164-8081549.jpg
Има ли друг,който на черновата много задрасква
то за белова няма да има време,така че не знам как ще се оправям с многото излишно мастило...само да не ме орежат много проверяващите 
- Avrora_Aur
- В началото бе словото
И така мхм... В продължение на 4 месеца съм влизал но до този момент не съм намерил за необходимо да се регна.Имаше някакви скорпиони, бълхи, "някакви пари" някакви ... ае няма да продължавам нататък
Ама сега нещо ме прихвана и си казвам ае да влизам в матрицата и аз
и т.н.такива ми ти работи.Ама (гледай какво стана пак се разписах)да ви попитам сега да не забравя
относно това пишат ти 3-ка на основа на събраните то4ки въпреки да приемем че нямаш точки от диктовката или ако нямаш на нея макар и 1 точка да кажем те (обичам я тая "думица") "зануляват" т.е. искарваш лебед или не
? Мегера ако имаш тен като мацката от картинката довечера те 4акам на Попската градинка на центъра на Гоце Делчев да ми разкриеш тайната си как го правиш тоя "цвет".Скорпионе идва Sub Zero приготви се за Mortal Combat "ky4e" мое(има нещо в теб чувствам го). Та (ето на пак се разписах) ако някой може да внесе малко светлина в тунела на моята несигурност евала.Да питам също някой който знае колко points трябва да имаш за 4-ка не за пове4е за повече трябва повече от 2 сед подготовка и т.н.
Pc.поради това че пиша от 3 год.+ на български с анг букви по форуми а не исках да ми пишат коментари от сорта на: "научи бг. и ще ти отговоря" моля дамите и господата на отсрещната keyboard да ме извинят за моето невежество.Моята госпожа, при която ходя от 10 дни, ми лафи, че точките които си искарал се умножавали по 0.066 но след като изчетох по-горните коментари ми стана ясно 4е и при нея тунела на съмнението е доста голям и също тъй тъмен като моя.Радвайте се на живота
каквото и да стане след Юли тва беше от Аврората край (не от Автора както ме базикат тук едни гаменчета от виртуалния свят ).
Pc.поради това че пиша от 3 год.+ на български с анг букви по форуми а не исках да ми пишат коментари от сорта на: "научи бг. и ще ти отговоря" моля дамите и господата на отсрещната keyboard да ме извинят за моето невежество.Моята госпожа, при която ходя от 10 дни, ми лафи, че точките които си искарал се умножавали по 0.066 но след като изчетох по-горните коментари ми стана ясно 4е и при нея тунела на съмнението е доста голям и също тъй тъмен като моя.Радвайте се на живота
Последно промяна от Avrora_Aur на 07 Авг 2009, 01:34, променено общо 1 път.
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Искам да попитам относно съчинението
Някои ветеран тука ако може да каже, дали ще има време есето първо да се напише на чернова и след тов ада се препише или не ?
Някои ветеран тука ако може да каже, дали ще има време есето първо да се напише на чернова и след тов ада се препише или не ?
- Etiainen
- Легендарен флуудър
По принцип имаш 50 минути да напишеш съчинение 300-350 думи. Прави си сметката.happyswift написа:Искам да попитам относно съчинението
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Е да....
Сега ще почна с тъпите въпроси, ама ме интересува !
За всеки компонент имаме определено време, след като времето мине, минаваме на следващият и нямаме право да се връщаме на предния?
Сега ще почна с тъпите въпроси, ама ме интересува !
За всеки компонент имаме определено време, след като времето мине, минаваме на следващият и нямаме право да се връщаме на предния?
- deny_s
- Вазов
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Дам.За рийдинга имаш 25 мин,за Клоуз теста-10,откриване на грешките-20,перифразирането-10 и есето-50 вече 
П.С.Диктуването ще е 20-25 мин сигурно.
П.С.Диктуването ще е 20-25 мин сигурно.
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
- ethno_girl
- От дъжд на вятър
Аз примерно пиша есето за около 40 минути,обаче ако трябва да го препиша цялото за 5-10,представям си колко много допълнителни грешки от бързане ще допусна.Като се замисля май е по-добре да предам работа с повече драскано,отколкото чистичка с повече грешкиhappyswift написа:Искам да попитам относно съчинението
И есето по английски ли се оценява от двама проверители (и при необходимост от арбитър) както другите писмени работи?
- Etiainen
- Легендарен флуудър
Би трябвало да е така.
- arthaz
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Не съм ветеран, но пиши направо. По-добре е първо да построиш изречението в главата си и после да го напишеш на листа. Така ще имаш време да обмислиш всичко хубаво и няма да се налага да бързаш. Иначе само ще се притесняваш дали ще имаш време да препишеш черноватаethno_girl написа: Пак да призовем ветераните да ни съветват
Elämää täytyy rakastaa ^^
- ethno_girl
- От дъжд на вятър
arthaz написа:Не съм ветеран, но пиши направо. По-добре е първо да построиш изречението в главата си и после да го напишеш на листа. Така ще имаш време да обмислиш всичко хубаво и няма да се налага да бързаш. Иначе само ще се притесняваш дали ще имаш време да препишеш черноватаethno_girl написа: Пак да призовем ветераните да ни съветват
Това си е ценен съвет - plamena
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
Имам въпрос към тези от вас, които посещавате курсовете по АЕ в СУ... за съчинението... изобщо там как ви готвят, пишите ли есета и на какви теми? Диктовки?? или правите само тестове? И защо постоянно повтаряте че изпитните варианти от предишни години ги дават само на тези курсове... не са ли тези които са публикувани в 5тата книжка (SUATEFL five REAL tests.. и на първата така пише) ???????????????????????

- plamena
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
Avrora_Aur написа: Мегера ако имаш тен като мацката от картинката довечера те 4акам на Попската градинка на центъра на Гоце Делчев да ми разкриеш тайната си как го правиш тоя "цвет".
Абе ти как се казваш ?? От ГД ли си????