Помощ за изпита по Математика

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
qwertyyyy
В началото бе словото

Помощ за изпита по Математика

Мнение от qwertyyyy »

Записах се за изпита по Математика, но не съм учил нищо досега и ми остават няколко дена. Кажете ми как да се подготвя най-бързо, на какво да наблегна или ако може изпити от другите години да прегледам и т.н. Благодаря предварително. :)
gletcher
Постоянно присъствие

Re: Помощ за изпита по Математика

Мнение от gletcher »

Моли се. Сутрин, обед и вечер.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

qwertyyyy написа:Записах се за изпита по Математика, но не съм учил нищо досега и ми остават няколко дена. Кажете ми как да се подготвя най-бързо, на какво да наблегна или ако може изпити от другите години да прегледам и т.н. Благодаря предварително. :)
Не можеш да се подготвиш. За да изкараш добра оценка, математиката трябва да ти идва отвътре, така да се каже, трябва поне в училище да ти върви с математиката и година-две да решаваш задачи сериозно, за да стане... ти искаш за 5 дена! Съжалявам пич, не става...
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

На твое място бих наблегнал на аритметиката - друго за 5 дена трудно ще усвоиш.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
qwertyyyy
В началото бе словото

Мнение от qwertyyyy »

На първия изпит по Математика едва ли имам шанс да изкарам добра оценка, затова да попитам може ли да го пропусна и направо да отида на втория или трябва да се явя и на двата? Аз искам да кандидатствам с Икономика. :?
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

Попринцип освен 30лв друго не губиш, по-добре иди и на двата
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър

Мнение от Etiainen »

qwertyyyy написа:На първия изпит по Математика едва ли имам шанс да изкарам добра оценка, затова да попитам може ли да го пропусна и направо да отида на втория или трябва да се явя и на двата? Аз искам да кандидатствам с Икономика. :?
Единствената разлика между двата е стереометрията.....По принцип не е задължително да се явяваш и на двата. Не мисля, че ще успееш да влезеш.

Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

qwertyyyy написа:Записах се за изпита по Математика, но не съм учил нищо досега и ми остават няколко дена. Кажете ми как да се подготвя най-бързо, на какво да наблегна или ако може изпити от другите години да прегледам и т.н. Благодаря предварително. :)
С много зор може и да хванеш три, като се заровиш в справочника по време на изпита. Не знам какво е положението ти по математика, но се съмнявам да успееш. Досега какво прави, че сега се сещаш. Реши, че и на теб ти се ходи в университет. Дано поне чуждият език да ти е отличен, че иначе нямаш никакви шансове. Пак повтарям, не знам на какво ниво са знанията ти по математика, но такива хора като теб нямат място в нашия университет.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
Jorkataa
Драскач
Специалност: Икономика на френски
Курс: първи

Мнение от Jorkataa »

Не ги слушай ;)

Аз нямах никакви знания по мат (дори не бях учил в гимназията), и за 6 седмици научих знания от 8ми до 12ти клас за 4ка точно. Прегледай минали изпити от годините да видиш най-лесните задачи. Бъди наясно с формулите за триъгълник/трапец/кръг и тн и как се решават най-простите уравнения (там логаритми и тн)
Скайп на група Дилема: grupa-dilema
Facebook: Група Дилема
Аватар
DayDream
От дъжд на вятър
Специалност: Информатика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от DayDream »

shayne написа: Дано поне чуждият език да ти е отличен, че иначе нямаш никакви шансове. Пак повтарям, не знам на какво ниво са знанията ти по математика, но такива хора като теб нямат място в нашия университет.
Грубо...но факт :)
A wise man said, life is a chess board, of days and nights where God plays with men as chess pieces, moves here and there. Gives check mate and kills, and piece by piece puts them back in their box. He has a destiny for the piece, for the player, and for God. Destiny will be fulfilled.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър

Мнение от Etiainen »

DayDream написа:
shayne написа: Дано поне чуждият език да ти е отличен, че иначе нямаш никакви шансове. Пак повтарям, не знам на какво ниво са знанията ти по математика, но такива хора като теб нямат място в нашия университет.
Грубо...но факт :)
Подрекпям. :roll:

Аватар
Eleanor
Летящите Пръсти
Курс: първи

Мнение от Eleanor »

Jorkataa написа:Не ги слушай ;)

Аз нямах никакви знания по мат (дори не бях учил в гимназията), и за 6 седмици научих знания от 8ми до 12ти клас за 4ка точно. Прегледай минали изпити от годините да видиш най-лесните задачи. Бъди наясно с формулите за триъгълник/трапец/кръг и тн и как се решават най-простите уравнения (там логаритми и тн)
подкрепям напълно, ако ти се отдава математиката, ще ги решиш и без да си решавал почти никаквим, аз например 1-во, че уча по друга система и други неща, 2-ро, че завърших 11-и кл. и задачите от миналогодишния изпит- ми реших 8 от 10,т.е. не се сдухвай и преговори ключови неща и може и да стане :>
П.П. А вие като не знаете какви са знанията му по математика, какво го хокате?!
Аватар
Bastor
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Bastor »

Седни и преговори...то и аз съм леко на тази вълна-без уроци само нещата от даскало ...е знам ги перфектно, но без профилирана подготовка е трудничко... до колкото помня системата беше по 0.4 точки на задача +2=оценка....един вид ако решиш три задачи перфектно (първите три са относително леки и няма капани==>с червеното справочниче ще ги решиш) и ще вържеш поне 3.20.... ^^ Късмет....пожелай ми и на мен, че ще ми трябва. :lol:
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”