ILOVEME написа:Ами мога да кажа на кандидатстудентите, ако искат да учат само и единствено право (или каквото и да било друго)да пишат само него....Ако пък се колебаят,да напишат 2-3 специалности...Няма смисъл да пишат 22 и накрая да ги приемат една от тези по средата в листата им с желания.....Тогава те, искайки на всяка цена да са студенти, записват нея...И какво става ? Учат нещо, което не им е било от най-желаните (да не кажа хич)....Осъзнават се чак като го завършат.....КОФТИ ТРЪПКА е предполагам......Подреждайте само специалностите,които бихте учили с кеф (било то и само една)......
П.с. Лично мнение, не ангажирам никого с него и не бих желала да го натрапвам

Не съм съвсем съгласна, примерно аз искам да уча право, но ако не ме приемат ще запиша нещо друго. Не виждам смисъл да губя цяла една година, в която ще бездейства целодневно и така или иначе няма да седна да науча всичко перфектно. Дори и да не те приемат това, което искаш, пак е по-добре от нищо. След това има начини -записване на втора специалност, прехвърляне и тн.
В раздела за ЮФ четох мнение на една мацка/съжалявам, че не мога да кажа ник, но не си го спомням, а сега не ми се рови/, която е кандидатствала няколко години за право и все е имала слаба оценка по История, накрая записала Културология, на следващата година се прехвърля и готово. Евала и правя за целеустремеността, но според мен е по-добре да свършиш това още първата година.