Кандидатстване с БЕЛ и журналистика

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

ами обикновено ми казаха ако не мога да пресъздам някой цитат точно и дословно да го преразкажа :) каквото запомня - запомня, каквото не ...здраве да е:) въпреки че имам много случаи, в които запомням по-обемни цитати от проза, а такива малки, дребни, уж лесно запомнящи се не мога :oops:
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
fatalno_f
В началото бе словото

Мнение от fatalno_f »

Ха, то моя проблем е същия, именно малките леснозапомнящи се цитати ми направиха кашата в главата
Да се обичате не значи да гледате един в друг а в една и съща посока
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

към кого да се обърна да ме осведоми за коя специалност мога да използвам оценка от национален кръг по литература в СУ? (хипотетично говоря де...едва ли ще стигна до там...но да знам дали ще има ефект, ако евентуално постигна нещо)
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Johana Jotkova »

Ами доколкото знам, отлична оценка на олимпадата ти се признава като 6 на изпита по БЕЛ :)
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

samodiva_yana написа:Знаете ли къде има специалност Журналистика освен в СУ,УНСС и Шуменския?Дали и тази година датите,на които ще се проведат изпитите по литература в първите два университета ще съвпаднат?
в Пловдив, но... абе ПУ си е ПУ, а София си е София...
самата з ще кандидатствам журналистика, :roll: обаче имам все по големи съмнения в успеха на начинанието? сигурно има отговори на тези въпроси, но ще се направя на тъпа и ще попитам - как се оценява есето? задължително ли е да е в по-публицистичен стил или може и да е написано като есе, т.е. малко по-нестандартно, с "лирически отколонения" и пр?

колкото до 120 литературни разработки - те + статиите на никола георгиев, и разни други индивиди ми изкараха 5.5 на олипиадата по БЕЛ тази година, но 2рия кръг много ме притеснява - от бургас миналата година е класран само един човек, а познавам поне 20тина други отрязани с оценки като 5.45, 5.39 и пр... абе като няма да ме пускате поне ми пишете 5 или 4 и нещо да не умирам от яд и злоба :(... знае ли се колко души се приемат чрез олимпиада? учителят ми по история сподели за своя ученичка, изкарала 5.80 на трети кръг, която не е била приета?... :roll: :roll:
Йордан Йовков написа:Колко мъка има по тоя свят, боже!
Аватар
fatalno_f
В началото бе словото

Мнение от fatalno_f »

Е , и аз залагах много на олимпиадата, но надеждите ми умряха още в зародиш, защото Багряна още не сме я взели и следователно никой не остана да пише, а темата съвсем не беше лоша, стига да бях прочела някоя друга критика по въпроса, но какво да се прави сама съм си виновна. Това за пореден път потвърждава факта ,че съм най-големият карък-от 4 възможни автора знаех 3 перфектно, а то се падна това, което дори не бях чела. Дай Боже по-голям късмет на изпита
ZmEiaT
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ZmEiaT »

ей , вземете се в ръце. И аз ще кандидаствам с литература и искам да следвам журналистика , това иска да прави всеки 3ти абитуриент в България или поне това са ми наблюденията.. специално от моя клас сме поне 5 човека ,а местата са малко... не ми се мисли каква конкуренция ще е... аз специално почвам да се отчайвам... :-(
България Над Всичко !
Аватар
fatalno_f
В началото бе словото

Мнение от fatalno_f »

cappuccino написа:хмм, значи при вас се е паднала Багряна? На общинския кръг при нас се падна Йовков, темата беше "Грях и святост в творчеството на Йордан Йовков" - страшно готина тема, изписах 11 страници и имам 5.50, сега се надявам да запазя същата тенденция и на втория кръг!
При нас Йовков не беше вариант. Като възможни автори ни казаха Гео Милев, Далчев, Смирненски и Багряна. Темата беше Жената в творчеството на Багряна. Това също не е лоша тема, ама като нямаше кой да ни предаде Багряна. Иначе направо ти завиждам за готината тема, искам и аз
Аватар
ugly_girl
От дъжд на вятър

Мнение от ugly_girl »

При нас се паднаха Йовков и Вапцаров.Обаче аз още не съм го научила Вапцаров и Йовков много ме зарадва-Белият цвят в разказите на Йовков-символ на човеколюбие и надежда...Страхотна тема,на мен много ми хареса,но още не си знам резултатите,наще нещо по-бавни явно са...Нищо де,надявам се да са дори,защото аз съм доволна от това,което написах..
А това за Багряна... :( Ние я учихме,ама аз изобщо не й обърнах внимание,тъй като не влиза в конспекта...Дано да не се появи и при нас..
Успех в следващите кръгове на всички :wink:
and than she`d say:It`s OK,I got lost on the way...but i`m a supergirl,and supergirls don`t cry!!!
Аватар
hristina_vh
От дъжд на вятър

Мнение от hristina_vh »

Ние извадихме страхотен късмет със Смирненски- Съдбата на "децата на града" в творчеството на Смирненски. Дано и на изпита се падне нещо такова (поне аз си го пожелавам) :lol:
Живей на ръба, но недей да падаш :)
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

и при нас беше Смирненски само, че "Зимни вечери"- погубените духовни опори на човека нещо такова беше...
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

В моя град пък олимпиадата още не е дошла (до събота има време:)), но и аз се надявам да не е Багряна
Аватар
fatalno_f
В началото бе словото

Мнение от fatalno_f »

Ти остави,че се падна Багряна, ами дори не ни дадоха тема за есе. Пълно извращение :evil:
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

:( Наистина много са ви прецакали, а пък и липсата на есе още повече. И аз се надявам да не е Багряна, защото наистина нищо не съм учила за нея. Ами ще видим утре, пък каквото сабя покаже.
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

есе ли? на нас ни дадоха две теми, но за ЛИС...другата тема беше за екзистенциалната самота в разказите на Йовков...но за есе даже и не споменаха....единственото, което казаха, че е ново е това, че вече нямаме право да ползваме произведенията
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”