Как подредихте желанията си 2009-2010 ?

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Amberglow
Паисий

Re: Как подредихте желанията си 2009-2010 ?

Мнение от Amberglow »

happyswift написа:1.Право
2.Медицина
3.Финанси
4.Международни отношения
5.Ядрена физика
6.Политология
7.Японистика
8.Фармация
Само че при мен са
1. МО
2. Медицина
3. Право

(:

Недей да подценяваш толкова много хората, ок?
Най-малкото, че все пак няма на първо желание да напишеш нещо, което и с 3 ще те приемат. То не пречи да го напишеш- но само, ако наистина е твоето първо желание.
Така че какво ти пречи хората да имат цели и да се опитват да ги постигнат?

едит: И подреждането не е ирония. Наистина са ми в този ред приоритетите, само че няма да са само в СУ. (:
Take my ego for a ride,
  • 'Cause there's nobody by my side.
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика
Курс: трети

Мнение от iliyana_blg »

ILOVEME написа:Ами мога да кажа на кандидатстудентите, ако искат да учат само и единствено право (или каквото и да било друго)да пишат само него....Ако пък се колебаят,да напишат 2-3 специалности...Няма смисъл да пишат 22 и накрая да ги приемат една от тези по средата в листата им с желания.....Тогава те, искайки на всяка цена да са студенти, записват нея...И какво става ? Учат нещо, което не им е било от най-желаните (да не кажа хич)....Осъзнават се чак като го завършат.....КОФТИ ТРЪПКА е предполагам......Подреждайте само специалностите,които бихте учили с кеф (било то и само една)......

П.с. Лично мнение, не ангажирам никого с него и не бих желала да го натрапвам ;)
Не съм съвсем съгласна, примерно аз искам да уча право, но ако не ме приемат ще запиша нещо друго. Не виждам смисъл да губя цяла една година, в която ще бездейства целодневно и така или иначе няма да седна да науча всичко перфектно. Дори и да не те приемат това, което искаш, пак е по-добре от нищо. След това има начини -записване на втора специалност, прехвърляне и тн.

В раздела за ЮФ четох мнение на една мацка/съжалявам, че не мога да кажа ник, но не си го спомням, а сега не ми се рови/, която е кандидатствала няколко години за право и все е имала слаба оценка по История, накрая записала Културология, на следващата година се прехвърля и готово. Евала и правя за целеустремеността, но според мен е по-добре да свършиш това още първата година.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

A като е имала слаба оценка по история (и то даже няколко пъти), това не би ли могло да означава, че може би евентуално правото не е подходяща специалност за нея?
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Etiainen написа:A като е имала слаба оценка по история (и то даже няколко пъти), това не би ли могло да означава, че може би евентуално правото не е подходяща специалност за нея?
От тия 300, които сме в нашия курс, има немалко, за които правото не е подходяща специалност. Казвам го не защото подценявам колегите, а понеже съм се наслушал на оплаквания колко е досадно това, което учим - някои от тези оплаквания са от хора, които са влезли с висок бал. Двойката по История не означава непременно, че въпросният човек е сбъркал в ориентацията си към правото, но пък е атестат за слаба памет, а през петте години в ЮФ трябва точно обратното - слонска памет.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
tedito_ck
От дъжд на вятър

Мнение от tedito_ck »

Scorpion написа:
Etiainen написа:A като е имала слаба оценка по история (и то даже няколко пъти), това не би ли могло да означава, че може би евентуално правото не е подходяща специалност за нея?
От тия 300, които сме в нашия курс, има немалко, за които правото не е подходяща специалност. Казвам го не защото подценявам колегите, а понеже съм се наслушал на оплаквания колко е досадно това, което учим - някои от тези оплаквания са от хора, които са влезли с висок бал. Двойката по История не означава непременно, че въпросният човек е сбъркал в ориентацията си към правото, но пък е атестат за слаба памет, а през петте години в ЮФ трябва точно обратното - слонска памет.
Или е атестат за силен мързел :mrgreen:
Има много начини човек да бъде прав.
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика

Мнение от iliyana_blg »

tedito_ck написа:
Scorpion написа:
Или е атестат за силен мързел :mrgreen:
Абе не мисля, че човек, който е толкова целеустремен, кандидатства няколко години подред и винаги изкарва висока оценка по БЕЛ е мързелив.
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

Въпрос - с оценка, която съм изкарал тази година мога ли да кандидатствам догодина, но без да губя мястото, в което ще ме приемат сега, с други думи - за втора специалност?
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Това момиче хубаво е било целеустремено, ама човек е добре да осъзнава евентуалното разминаване между цел и потенциал...
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

gletcher написа:Въпрос - с оценка, която съм изкарал тази година мога ли да кандидатствам догодина, но без да губя мястото, в което ще ме приемат сега, с други думи - за втора специалност?
Ако не сте ме разбрали, ще дам прост пример:

Да кажем, че в сегашната КСК изкарам 6,00 на изпита по испански език (де да го бях учил...). Решавам да влезна Испанска филология.

Догодина може ли да ползвам тази оценка и, след успешно издържан изпит по История, да вляза Европейстика, но и да си запазя мястото в ИФ?

Предполагам сте разбрали идеята :roll:
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

На мен лично не ми е известна такава възможност
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

Не може да се използва оценка от минала КСК или не може да се запази мястото в старата специалност?
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Не може да се използва оценката от миналата КСК. :D
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

gletcher написа:Не може да се използва оценка от минала КСК или не може да се запази мястото в старата специалност?
Не ми е известен вариант, при който да ползваш оценка от минала КСК
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

Мерси
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Можеш! :wink:
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”