КСК 2009 - География

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Специалност: Туризъм
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: КСК 2009 - География

Мнение от KRSOne »

Вземете си една съвременна карта и ги пребройте, да видим. :P
little_man
В началото бе словото
Специалност: Все още нямам
Курс: кандидат-студент

Мнение от little_man »

Здравейте !
Искам да ви попитам как се готвите за изпитите ?
От кои помагала/учебници учите темите ?
Аз лично имам Гeoгрaфия нa Бългaрия 2009/2010
прoф. д-р Христo Кaрaкaшeв, прoф.д-р Дoнчo Дoнчeв
Дали е достатъчен ? Споделете :)
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

Този учебник не е много подходящ за СУ. :) Но съм чувал за хора, които са влизали готвейки се по него. :D
Аватар
mishoni_
Драскач
Специалност: Логопедия
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от mishoni_ »

този учебник нали си беше уж за унсс :clown:
Женското сърце е дълбок океан, пълен с тайни
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

Беше и още си е. :wink:
little_man
В началото бе словото
Специалност: Все още нямам
Курс: кандидат-студент

Мнение от little_man »

А вие с кой се подготвяте :compress:
Аватар
kirrara
Драскач

Мнение от kirrara »

little_man написа:А вие с кой се подготвяте :compress:
Учебника на Славейков, ти чак сега ли започваш да се подготвяш за изпита ? :shock:
" Има много хора, които са постигнали съвършенството да четат, без всъщност да четат. Преминават през книгите подобно на водолази, без да поемат и капка вода."
Аватар
mishoni_
Драскач
Специалност: Логопедия
Обратна връзка:

Мнение от mishoni_ »

аз съм по Пенин :)
Женското сърце е дълбок океан, пълен с тайни
Аватар
Spondaic
Да живей словото

Мнение от Spondaic »

Аз пък не се подготвям по учебници разни 8) , за това не знам дали са добри сам си преценявай !
"Изпуснал съм наg 9000 стрелби в кариерата си. Изгубил съм почти 300 мача. 26 пъти, на мен бяха поверили да направя решителния изстрел и аз пропуснах. Провалях се отново и отново в живота си. И точно затова успях." Майкъл Джордан
Аватар
Dilleddon
В началото бе словото
Специалност: АМГ

Мнение от Dilleddon »

Хора я кажете на Бургаският район на ХП колко процента се падат от общото производство? Трябва ми за 2006 година, иначе в учебника на Пенин за 2005 пише 28% ... :shock:
Аватар
kirrara
Драскач

Мнение от kirrara »

Dilleddon написа:Хора я кажете на Бургаският район на ХП колко процента се падат от общото производство? Трябва ми за 2006 година, иначе в учебника на Пенин за 2005 пише 28% ... :shock:
Няма Бургаски регион, има Черноморски и там се произвеждат над 40 % от химическата продукция :)
" Има много хора, които са постигнали съвършенството да четат, без всъщност да четат. Преминават през книгите подобно на водолази, без да поемат и капка вода."
Аватар
Spondaic
Да живей словото

Мнение от Spondaic »

kirrara написа:
Dilleddon написа:Хора я кажете на Бургаският район на ХП колко процента се падат от общото производство? Трябва ми за 2006 година, иначе в учебника на Пенин за 2005 пише 28% ... :shock:
Няма Бургаски регион, има Черноморски и там се произвеждат над 40 % от химическата продукция :)
Недей обърква човека, точно си има, но се води бургаски комплекс,не район.Не знам какво се чудиш за процентите за 2006 са там някъде също. Все пак е най-големия комплекс на територията на страната.
"Изпуснал съм наg 9000 стрелби в кариерата си. Изгубил съм почти 300 мача. 26 пъти, на мен бяха поверили да направя решителния изстрел и аз пропуснах. Провалях се отново и отново в живота си. И точно затова успях." Майкъл Джордан
Аватар
Dilleddon
В началото бе словото
Специалност: АМГ

Мнение от Dilleddon »

Spondaic написа:
kirrara написа:
Недей обърква човека, точно си има, но се води бургаски комплекс,не район.Не знам какво се чудиш за процентите за 2006 са там някъде също. Все пак е най-големия комплекс на територията на страната.
Ако можеше copy/paste от учебника... пише: 'С най-голям относителен дял в отрасловото производство е Бургаският район. На него се падат 28% от продукцията на химическата и нефтопреработвателната...' ако може някой да ми каже точно проценти за 2006, че иначе ще пиша 1/3 :colors:
Аватар
kirrara
Драскач

Мнение от kirrara »

40 % пише в моя учебник :roll:, но това е за 2007 год.
Аватар
Spondaic
Да живей словото

Мнение от Spondaic »

kirrara включваш и девненския за това ти пише 40%, а тука става въпрос за бурскаския комплекс.

Аз по учебници не уча, за това няма как да ти пейстна,но ще ти кажа нещо. Към този комплекс спада и хим комбината в Ямбол,но той не е особенно активен мисля точно от 2006 насам. Според мен каквото и да пишеш в рамките на 25-30 % няма да ти го сметнат за грешка. Тъй като и те няма да го знаят точно, съсредоточи се върху възловата информация, с тези проценти винаги има разминавания,за това ако е леко проверяшащия няма да ти го сметне за грешно. Be cool 8)
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”