Teма за КС въпроси от различно естество
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
Avi
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: Тема за КС въпроси от различно естество
А подаването на документи за редовните до събота включително ли е?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Да.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

-
chereshkata
- В началото бе словото
Да,мн ви благодаря!А какви предмети се изучават в отдела Туризъм..??
-
Avi
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Аз искам да попитам още едни неща,които не са ми ясни.
1.Примерно като напиша на първо място в желанията една специалност,а на четвърта друга и като почнат класиранията и не съм приета на първите три желания,a някой друг кандидат е написал на първо място моето четвърто желание кой ще приемат.Този,който има по висок бал или този,който го е писал по-напред.Леле май много тъпо го обясних.
2.Документът за записване пак ли се раздава пред стаите за записване и може ли примерно да си го вземеш да го попълниш вкъщи?
3.Като примерно имам по-висока оценка на матурата по Бел от колкото тази в дипломата трябва ли да го казвам това нещо или те си знаят коя да вземат.И всъщност това веднага го правят жените,които приемат документите за кандидатстване или някой друг после?
1.Примерно като напиша на първо място в желанията една специалност,а на четвърта друга и като почнат класиранията и не съм приета на първите три желания,a някой друг кандидат е написал на първо място моето четвърто желание кой ще приемат.Този,който има по висок бал или този,който го е писал по-напред.Леле май много тъпо го обясних.
2.Документът за записване пак ли се раздава пред стаите за записване и може ли примерно да си го вземеш да го попълниш вкъщи?
3.Като примерно имам по-висока оценка на матурата по Бел от колкото тази в дипломата трябва ли да го казвам това нещо или те си знаят коя да вземат.И всъщност това веднага го правят жените,които приемат документите за кандидатстване или някой друг после?
1. Гледа се балът, не местоположението сред желанията.
2. Документите ги има в книжарниците на СУ. Може да си ги вземеш за вкъщи. И не се раздават - 6лв струват
3. Автоматично се взима по-високата оценка
2. Документите ги има в книжарниците на СУ. Може да си ги вземеш за вкъщи. И не се раздават - 6лв струват
3. Автоматично се взима по-високата оценка
Бе това не е точно въпрос за КСК, но ме гложди от няколко дена
Някой може ли да разкаже горе долу как протичат първите дни от "пребиваването" в СУ
Все пак до сега съм ходила само на у-ще, където имахме класни и класни стаи и всичко си беше подреденичко и лесничко
и въобще не мога да си представя как протичат нещата, когато станеш студент 
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
И аз това се чудех.....ама надявам се няма да разберем по 'трудния' начин в последствие 
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- Mushmul
- Флъдзила
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: завършил
Като цяло е доста лежерничко първите една-две седмици. Обикновено минава време докато се уточни програмата. Моите първи седмици минаха в кафенетата около СУLoli написа:Бе това не е точно въпрос за КСК, но ме гложди от няколко денаНякой може ли да разкаже горе долу как протичат първите дни от "пребиваването" в СУ
Все пак до сега съм ходила само на у-ще, където имахме класни и класни стаи и всичко си беше подреденичко и лесничко
и въобще не мога да си представя как протичат нещата, когато станеш студент
Иначе няма нищо от което да се притеснявате. Имате си програма, кога започва и кога свършва всяка лекция или упражнение, ходите си в различни аудитории за различни предмети, но обикновено се повтарят.
Едиснтвеното малко по-сложно нещо е това свикнете с Ректората(ако там ви е факултета), защото той най-вероятно ще ви се стори лабиринт. Но и това се преодолява...има табелки, може да питате...така че don't worry
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Да, така е. Първите седмица две изследвате неизброимите кафета-сладкарнички-тазове-сандвичи-и-не-знам-си-какви-още-зведения около Ректората. Ако сте в Ректората, де, за другите факултети не знам как стои въпросът.
В началото сигурно ще сте много прилежни на лекциите и упражненията. Всички са така. Много скоро, обаче, повечето се научават колко е лесно да се пропускат тези занятия, след като никой не изисква присъствието им там
Трябва да си намерите компания за дупките между лекциите. Много често се получава така, че имате занятия сутринта, после имате някаква дупка от 2-3-повече часа, която трябва да бъде запълнена все някакси.
Ако сте в по-малка специалност, може да отнеме повече време да ви се уточни програмата. Плюс това, ще ви се наложи да си я препишете от таблото (всяка специалност си има табло, трябва само да го откриете, там се залепя всякаква информация, касаеща студентите). Трябва да се сдобиете и с конспектите на различните изпити.
Ако сте в по-голяма специалност, програмата и конспектите се разпространяват обикновено в книжарници/копирни центрове.
В началото сигурно ще сте много прилежни на лекциите и упражненията. Всички са така. Много скоро, обаче, повечето се научават колко е лесно да се пропускат тези занятия, след като никой не изисква присъствието им там
Трябва да си намерите компания за дупките между лекциите. Много често се получава така, че имате занятия сутринта, после имате някаква дупка от 2-3-повече часа, която трябва да бъде запълнена все някакси.
Ако сте в по-малка специалност, може да отнеме повече време да ви се уточни програмата. Плюс това, ще ви се наложи да си я препишете от таблото (всяка специалност си има табло, трябва само да го откриете, там се залепя всякаква информация, касаеща студентите). Трябва да се сдобиете и с конспектите на различните изпити.
Ако сте в по-голяма специалност, програмата и конспектите се разпространяват обикновено в книжарници/копирни центрове.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

-
worldman
- В началото бе словото
Здравейте, всички!
Интересува ме от къде мога да намеря изпита по английски език от КСК 2008?
Благодаря предварително на отзовалите се!
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Не можеш да го намериш никъде. Минали изпити няма из интернет, но в книжарницата на СУ има книжки с примерни варианти на изпити.worldman написа:Здравейте, всички!
For a moment your eyes open and you know
-
worldman
- В началото бе словото
Благодаря за информацията! Книжки с примерни тестове - бол...Etiainen написа:Не можеш да го намериш никъде. Минали изпити няма из интернет, но в книжарницата на СУ има книжки с примерни варианти на изпити.worldman написа:Здравейте, всички!
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
По-вероятно е да намериш предстоящия изпит, отколкото миналогодишния
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34