Като набиеш даките накъде смяташ да се експандваш? Към Балканите? Мислиш ли да пренасяш войните отвъд морето?
Rome Total War
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Re: Rome Total War
За първи път чувам за този моуд - звучи яко
Жалко само, че няма да ми тръгне.
Като набиеш даките накъде смяташ да се експандваш? Към Балканите? Мислиш ли да пренасяш войните отвъд морето?
Аз сега играя на "Александър" и се смазвам от кеф. Тази кампания е истинско предизвикателство. Пък и ако имаш "Алекснадър" с пач 1.6 можеш да си инсталираш мода "Lord of the Rings: Total War", което е НЯМА ТАКЪВ КЕФ!!!

- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
ОМГ, Н, трябва да ми ги дадеш тия нещаBoromir написа:Аз сега играя на "Александър" и се смазвам от кеф. Тази кампания е истинско предизвикателство. Пък и ако имаш "Алекснадър" с пач 1.6 можеш да си инсталираш мода "Lord of the Rings: Total War", което е НЯМА ТАКЪВ КЕФ!!!
Ми, поре, мислех да елиминирам тотално британската заплаха като направя десант на осторова и после да се захващам с брутиите, че тия копелета цяла гърция и анталия са превзели. Сципоните нещо затънаха като направиха египетска кампания та засега не са ми на дневен ред. С тях само се шпионираме из италия.
но проблемът е, че армията ми стана много голяма и много тежка, а галските градове наистина са малки и недоразвити и де факто се издържам от плячкосването на испания в момента. Ама скоро испания ще свърши
О, и си преместих столицата в марсилия. Някво яко е. А лидера на фракцията ми е бахти изрода. Първо името му беше някво нормално, после стана Marcus Victor, после Marcus the Brave, после Marcus the Mighty, сега е Marcus the Mean щото одърте и се заседя в един град в северна франция
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ти, като си се заседял в Медиоланиум, какъв ли прякор си си спечелил?
На твое място бих оставил британците на острова и бих се ориентирал към средиземноморските крайбрежни градове - примерно в Северна Африка, ако сципиите не са овършали всичко. Ако можеш да вземеш безнаказано нещо в Гърция, или по' на север на Балканите, също е готино
Аз прогоних британците от континента и завладях почти целия Иберийски полуостров, без Галисия. На картагенците им беше останала само Кордоба, ама народът се разбунтува и ги свали. После се намесих аз с големия лош гладиус и им гепих града, само че за беда заробих половината население, а трябваше да го избия. Сега имам 5000 гневни картагенци в края на империята си. Столицата ми е Сегеста. Пробвах да я преместя в Марсилия, ама италийските градове възнегодуваха остро. Испанците държат Мароко. Мисля да им го гепя
Колебая се дали да завладея Коринт от гърците и да се уредя със статуята на Зевс, която дава супер много лоялти, или да оставя брутите да се мъчат и да не им помагам много, щото после ще трябва да се бия с тях. Те бяха на кантар с гърците в продължение на много ходове. Сега им взеха Лариса, но все още силите са горе-долу изравнени. Ако взема Коринт, ще прецакам гърчолята много, а брутите ще си развеят байряка мощно, което не е съвсем в мой интерес. От друга страна по-добре аз първи да взема Коринт, че току виж брутите ме изпреварили.
Почвам да строя флот, че като почне гражданската война, ще трябва да се блокират пристанища и да се потопяват чужди кораби. Ама до въпросната война има още доста време.
На твое място бих оставил британците на острова и бих се ориентирал към средиземноморските крайбрежни градове - примерно в Северна Африка, ако сципиите не са овършали всичко. Ако можеш да вземеш безнаказано нещо в Гърция, или по' на север на Балканите, също е готино
Аз прогоних британците от континента и завладях почти целия Иберийски полуостров, без Галисия. На картагенците им беше останала само Кордоба, ама народът се разбунтува и ги свали. После се намесих аз с големия лош гладиус и им гепих града, само че за беда заробих половината население, а трябваше да го избия. Сега имам 5000 гневни картагенци в края на империята си. Столицата ми е Сегеста. Пробвах да я преместя в Марсилия, ама италийските градове възнегодуваха остро. Испанците държат Мароко. Мисля да им го гепя
Колебая се дали да завладея Коринт от гърците и да се уредя със статуята на Зевс, която дава супер много лоялти, или да оставя брутите да се мъчат и да не им помагам много, щото после ще трябва да се бия с тях. Те бяха на кантар с гърците в продължение на много ходове. Сега им взеха Лариса, но все още силите са горе-долу изравнени. Ако взема Коринт, ще прецакам гърчолята много, а брутите ще си развеят байряка мощно, което не е съвсем в мой интерес. От друга страна по-добре аз първи да взема Коринт, че току виж брутите ме изпреварили.
Почвам да строя флот, че като почне гражданската война, ще трябва да се блокират пристанища и да се потопяват чужди кораби. Ама до въпросната война има още доста време.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Понтийците са се развили доста добре. По принцип са слаби, ама ако ги оставиш да натрупат пари, почват да вадят наемници - сарматска тежка кавалерия, и стават болезнени, особено ако са в мир с Египет.

- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Мда, лошото е, че май са в мир. Абе мисля тактично да ги заобиколя. Току вижж съм успял да ги насъскам срещу египтяните. Стига ми да си взема Родоския колос, Балканите, Италия, Сицилия и Северна Африка заедно с Египет. Скромен съм, знам :Р
- Reaver
- Да живей словото
- Специалност: История (СУ)
- Курс: втори
После що ника ти е Пора е приятел!pora_e_priqtel написа:Хъхъхъ! Мушнах се под носа на брутите и обсадих Атина, после ще им отмъкна и Спарта. Изпреварих и сципиите и ще взема от испанците Мароко
S.D.M.F.
Бавария написа:Абе т'ва Тери Пратчет е егаси тъпата книга
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Това голямото светлосиньо нещо, дето Боромир го мисли за понтийците не са ли всъщност траките 
бтв поре, съвсем скоро ще дойдат реформите на мариус, което може да се окаже неприятна новина за гръцкия ти експедиционен корпус
бтв поре, съвсем скоро ще дойдат реформите на мариус, което може да се окаже неприятна новина за гръцкия ти експедиционен корпус
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Не ми тръгна пустия Ром и т'ва си е! (няма да е зле най-накрая да си взема компютър, на който вървят и игри по-нови от 2003-а
) Ама Медийвъл Тотал Уор кърти!
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Сега забелязвам - да, явно е имал предвид траките. Иначе, понеже съм гледал статистиките, и понтийците са се развили добре, но общо взето са встрани от посоката на моята експанзия, а за траките ще се погрижат брутите, тъй като аз ще секна тяхната експанзия на юг и те щат-не щат, ще трябва да воюват с траките.Smoking Mirror написа:Това голямото светлосиньо нещо, дето Боромир го мисли за понтийците не са ли всъщност траките
Абе кога идваха реформите на Марий? Знам, че не са в определена година, а трябва да имам нещо определено - няколко от най-яките казарми ли беше, нек'ви храмове ли беше. В книжката към играта пише "няма да ви кажем, пък!" :Р
Аз ги чакам тъпите реформи вече сума ти време. Сега се чудя къде да си потроша безбройните хастати и принципи. Първите отдавна не ги правя. Искам кохортиии!!!
Не е имал предвид траките. Траките за нищо не стават и нямат никакъв шанс срещу модерните легиони или легионерската кавалерия. Иначе тежката тракийска пехота има потенциал, ама всичките са голи, пък то без броня...
Точно за Понт говорех, щот като гледам са взели и Родос, и Халикарнас, и Пергам, а селевкидите, ако изобщо още ги има, едва ли ще ги спрат, още по-малко арменците. От калпавите култури Понт са най-бодливи точно защото са на майната си, нямат силни врагове да ги тормозят, и от Кападокия и нататък се появяват сарматските конници като наемници, а те са танкове.
Точно за Понт говорех, щот като гледам са взели и Родос, и Халикарнас, и Пергам, а селевкидите, ако изобщо още ги има, едва ли ще ги спрат, още по-малко арменците. От калпавите култури Понт са най-бодливи точно защото са на майната си, нямат силни врагове да ги тормозят, и от Кападокия и нататък се появяват сарматските конници като наемници, а те са танкове.

- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Мда, всъщност картата на Изток ми е морално остаряла. Селевкидите ги няма отдавна, понтийците владеят Мала Азия, но Родос си е на гърците. Иначе нека брутите се занимават с траките, Ако се затруднят - още по-добре за мен. Не ми се ще обаче да започвам гражданска война, докато зад гърба ми има силни германци.
Споменах ли, че искам кохорти?
Споменах ли, че искам кохорти?
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
ба ли го, аз мислех, че са фиксирана година. Пък то не били наистина...