Това го знам вече..macharok написа:Etiainen написа:Петата е уникално гаднаBrizeida написа:
Знааам, знам. МИсля си го за пореден път (сега съм на 5та книжка...)
. Заради нея се отчаях и си взех и чертвъртата, която още не съм почнала.
Ако искате да знаете пък, петата книжка съдържа реалните изпити от 200 до 2004 година.
Подготовка за изпита по Английски език
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Re: Подготовка за изпита по Английски език
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
Ти явявал/а ли си се на изпита в УНСС?roskoooooo написа:Абе общо взето този изпит си е тъпня!Ехубаво де не можеха ли да заменят тази диктовка снякакъв Лисънинг както направиха УНСС!
Защото ако и тазгодишният е като миналата година, то това не е лисънинг, а си е чиста диктовка. Излезе една жена, прочете ни текста 2 пъти (аз го записах почти целия) и след това чак ни дадоха листите. После какво те те питат, а ти какво точно си записал и дали ще можеш да си отговориш на въпросите е съвсем отделен момент.
Аз лично си предпочитам варианта на СУ, честно казано. И поне cloze test-a не е някакъв научен текст на тема физика, без да имаш варианти за думите, между които да избираш.
А иначе преди 2000г. мисля и в СУ е имало лисънинг. Но резултатите са били плачевни и затова са го махнали.
Не че е по-зле от диктовката, но в стая 110 човека не би ми се правил лисънинг.
- deny_s
- Вазов
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Megera,и аз съм така.Ще се явявам на АЕ в УНСС,ама въобще не знам какво включва изпита(освен лисънинг и есе),но не ми пука особено,защото искам в СУ.Майка просто мн настояваше да кандидатствам и в друг университет за всеки случай и така.
Иначе SUATEFL не е толкова труден според мен,стига да си се упражнявал достатъчно. 
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
- ethno_girl
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: http://absolutely.hit.bg/1-1146164-8081549.jpg
Ох,досега изобщо не се притеснявах за изпита,обаче колкото по-малко време остава,толкова по-притеснена ставам...
Много се притеснявам за есето,защото на черновата драскам страшно много,а то няма даже да има време за такава...уф,каквото стане
все за някое от 37-те неща в списъка ще стигне балът...хахах,дано 
Хора, решавам тука поредния тест и ми се струва, че авторите са допуснали грешка. Според вас в изречението "In a New York theatre, a young man from the audience rushed onto the stage to demand that an actress extinguish her cigarette." има ли нещо нередно или е No Error? Защото в отговорите отзад твърдят, че е No Error, а аз все си мисля, че трябва да е demanding.

- arthaz
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
И аз бих писал demanding, но мисля че и двете са възможни- нали знаеш, че в някои случаи можеш да използваш както герундии, така и инфинитив... най-вече зависи от това какво е искал да каже авторът, а ние няма как да знаем това...
Elämää täytyy rakastaa ^^
No error си е. Поне на мен така ми се струва. Просто смисълът(или по скоро чувтвото) на изречението малко се променя.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
Искат да кажат че е отишъл за да изиска, а иначе би било отишъл изисквайки, което има малко по-друг смисъл. Така че според мен е no error.Agarwaen написа:Хора, решавам тука поредния тест и ми се струва, че авторите са допуснали грешка. Според вас в изречението "In a New York theatre, a young man from the audience rushed onto the stage to demand that an actress extinguish her cigarette." има ли нещо нередно или е No Error? Защото в отговорите отзад твърдят, че е No Error, а аз все си мисля, че трябва да е demanding.
Хмм, изглежда е точно така - изречението придобива различно значение като употребим 'demanding'. Хич не бях обърнал внимание, че се мени смисълът. Обаче и двата варианта би трябвало да са граматически верни, нали?

- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Помня го товаAgarwaen написа:Хора, решавам тука поредния тест и ми се струва, че авторите са допуснали грешка. Според вас в изречението "In a New York theatre, a young man from the audience rushed onto the stage to demand that an actress extinguish her cigarette." има ли нещо нередно или е No Error? Защото в отговорите отзад твърдят, че е No Error, а аз все си мисля, че трябва да е demanding.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
- Курс: първи
Оф, помня какъв спор беше с учителката ми по английски по този повод. Не точно същия пример, но нещо подобно. Жената накрая се отчая и вика както искаш
После проверих и верно можело... горката, само дето й изпилих нервите... Та, каквото Scorpion каза - Той е отишъл, ЗА ДА направи бла бла, а не е отишъл, правейки... Въпреки, че и аз бих писала това за грешка сигурно.
Най го мразя гадния subjunctive, така и не го научих, а и винаги ми звучи супер тъпо "...to demand that an actress extinguish her cigarette." Просто някак все едно нещо липсва... Тъпи англичани
Най го мразя гадния subjunctive, така и не го научих, а и винаги ми звучи супер тъпо "...to demand that an actress extinguish her cigarette." Просто някак все едно нещо липсва... Тъпи англичани
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Какво толкова има да му учиш на subjunctive? Един каталог с глаголи, които сработват в тази конструкция. Звучи спънато, но е напълно логично да е extinguish, а не extinguishes.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
- Курс: първи
Звучи ми по-умно да е "to demand that an actress should extinguish her cigarette"... примерно... не?
Абе се тая, ще се оправим, нали сме умни мишлета 
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
-
little_man
- В началото бе словото
- Специалност: Все още нямам
- Курс: кандидат-студент
Привет на всички !
Искам да попитам има ли някъде качен изпита по английски ? - ако да линк
Ако не някой може ли да ми каже как се провежда ? Тест ли е или
10х
Искам да попитам има ли някъде качен изпита по английски ? - ако да линк
Ако не някой може ли да ми каже как се провежда ? Тест ли е или
10х
- Etiainen
- Легендарен флуудър
Има едни книжки SUATEFL с примерни изпити, има ги в книжарниците на ректората. Падалите се изпити ги няма в интернет, но ако се запишеш на курс в СУ, ти ги дават.