как върви подготовката ви по история за КСК 2006?

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
fatalno_f
В началото бе словото

Мнение от fatalno_f »

Абе то и нашата учителка от профила смяташе, че темата за църквата не е важна, но един съученик изнесе информация от "кухнята", че имало вероятност тя да се падне
Да се обичате не значи да гледате един в друг а в една и съща посока
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Хора, ще се побъркаме с този изпит. Сега всеки ще изнася информация от "кухнята", че има вероятност да се падне еди какво си, друг ще казва друго и хептен ще луднем. На мен пък ми казаха, че ще се теглят две теми и можем да си избираме. :shock: Или пък да не учим славяните и прабългарите, тя няма да се падне... :angryfire: :scratch: :banghead:
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
Nazi
В началото бе словото

Мнение от Nazi »

flyhouse написа:Не се шашкайте хора! Аз от 5 дена насам съм седнал да уча по история :) Имам учебници и теми, цялото свободно време и желание. Да ви питам, записах се на ускорените курсове които Историческия Факултет организира от 1-9 Април, има ли някой записал се на тях и дали на тези курсове ще могат да ни предадат всичко необходимо което трябва да знаеме за всички теми и т.н?
Бъди спокоен,всичко ще ви предадат,някои неща може да ги претупат,но ще ги предадат :) Приготви се обаче, за жестоко писане,ще ти отмалее ръчичката :wink:
И още нещо-този курс изобщо не е достатъчен за подготовката,така че съчетай някак свободното време и желанието :wink: А иначе е интересен,когато лекциите ги водят готини преподаватели,защото казват неща,които ги няма в учебниците(някои не ти трябват и за темите,но все пак-разширяваш си общата култура:)) Като цяло-курса е да си свериш часовника,да видиш дали си развиваш темите по критериите на СУ и т.н. Хубаво е,интересно е-но може и без него :)
Аватар
Nazi
В началото бе словото

Мнение от Nazi »

И още нещо (което всъщност е най-хубавото от цялата работа)- след като свърши курса трябва да предадеш 18 теми,които ти връщат проверени и оценени :) Много държат да са написани на ръка и въпреки че на курса ,на който бях аз казаха,че в краен случай може и напечатани, три от моите теми не бяха проверени :) Съвета ми е - ако нямаш теми,написани на ръка-ЗАПОЧВАЙ да пишеш .
Хайде чао и успех :wink:
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

:)

Мнение от Johana Jotkova »

По повод на това до коя тема сме стигнали... е аз съм до Руско-турската война и сега почвам преговор. А между другото честито за историята на 19 юли... доста време има до тогава. :)
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
hristina_vh
От дъжд на вятър

Мнение от hristina_vh »

Nazi, би ли ми обеснила какво означава това, че накрая предаваш 18 теми за проверка- тези теми там ли се пишат или ти предварително трябва да ги имаш :?:
Живей на ръба, но недей да падаш :)
Аватар
Nazi
В началото бе словото

Мнение от Nazi »

hristina_vh написа:Nazi, би ли ми обеснила какво означава това, че накрая предаваш 18 теми за проверка- тези теми там ли се пишат или ти предварително трябва да ги имаш :?:
Аз не поясних...след курса ще имате около месец време(може и по-малко,не помня),за да си подготвите темите. Но препоръчвам на тези,които ще ходят да започнат да пишат,защото е много трудно за това време да напишеш всичко. По-добре да си ги имаш и след това евентуално да добавиш нещо ново,което си чул на курса.

P.S. Между другото не знам как ще процедират с априлския курс от гледна точка на това,че ви остава доста малко време. Информацията,която давам е от зимния курс,но едва ли ще има големи промени. Аз да си се застраховам :wink:
Аватар
hristina_vh
От дъжд на вятър

Мнение от hristina_vh »

Благодаря ти за пояснението! :lol:
Аватар
hristina_vh
От дъжд на вятър

Мнение от hristina_vh »

Между другото, някои от вас, които подготвяте история, ще кандидатства ли и с литература?
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

katiunki написа:Хора, ще се побъркаме с този изпит. Сега всеки ще изнася информация от "кухнята", че има вероятност да се падне еди какво си, друг ще казва друго и хептен ще луднем. На мен пък ми казаха, че ще се теглят две теми и можем да си избираме. :shock: Или пък да не учим славяните и прабългарите, тя няма да се падне... :angryfire: :scratch: :banghead:
Не вярвайте на такива щуротии. Учете си всичко и обръщайте еднакво внимание на всичко. Разбира се, ще има теми, които ще знаете по-добре или по-зле, но важното е тези разлики да са минимални и най-важното- да не са продиктувани от разни слухове. Ако можете въобще се абстрахирайте от това кой какво казва- важното казано е в учебниците :) Успех!
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Trisha
Драскач

Мнение от Trisha »

Някой може ли да каже каква му е структурата на темата за Антиосманска съпротива- първо с причини и етапи ли се започва, с хайдутството или пък с въстанието на Константин и Фружин. Мерси предварително :)
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

при мен поне структурата върви в следната последователност:
1. Причини за антиосманската съпротива
2. Периодизация и обща характеристика (и тук в първия етап е въстанието на Константин и Фружин)
3. Първо търновско въстание
4. Политическа дейност на българското католическо духовенство в БГ и представителите му
5. Второ търновско въстание
6. Хайдушко движение

дано ти свърши работа (ако искаш може и по подбробна структура да ти дам)
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
Trisha
Драскач

Мнение от Trisha »

Много ти благодаря everyday златна си :)
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

радвам се, че бях полезна... :D
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
JERSY
В началото бе словото

Мнение от JERSY »

[b]Спокойно не се притеснявайте!Ще видите,че не е толкова стресиращо :D Миналата година аз бях така на предварителният си изпит,направо умирах,защото бях взела на уроците само и единствено Средновековие и се молех това да се падне!Не треска ,а земетресение направо не тресеше.и какво за мой наи-голям късмет-и за ужас на учлите стабилно Възраждане се падна Средновековие.Масово залата се изпразни и останаха мн малко хора.е развих си я всичко ок,но после на редовния изпит се издъних мн. яко,з-то подцених тъпото Възраждане и си казах"Сега защо да уча него като мога да залегна на Новото време и Средновековието"Груба грешка пада се смотаното Априлско въстание :( идваше ми да се гръмна :x За това недейте да подценявате нищо и учете стабилно.а това за празната глава-и мен ме гонеше същото :oops: и продължава,з-то съм решила пак да щурмувам унито :D Така че горе главите и умната :D [/b]
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”