Теми Литература 1990-2007
-
lacuna_coil
- Писаружяк
Re: Теми Литература 1990-2007
Наполовина позна - беше контролна тема. 
-
RA[sgB]
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Крайно време според мен е да се падне тема за разказите на Елин Пелин,не за повестта "Гераците"...например Битът и душевността на българина в разказите на Елин Пелин
Ще бъда много щастлив,това е невероятно благодатна тема!
Това е прекалено голяма тема за четиричасов изпит и мисля, че няма да бъде формулирана точно така.RA[sgB] написа:Крайно време според мен е да се падне тема за разказите на Елин Пелин,не за повестта "Гераците"...например Битът и душевността на българина в разказите на Елин ПелинЩе бъда много щастлив,това е невероятно благодатна тема!
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
- Специалност: Унгарска филология
- Курс: първи
А за Яворов примерно... как мислите възможно ли е да дадат няква обща тема която да е върху цялото творчество? щото то наистина е много ама знам ли вече... възможно ли е примерно нещо от сорта на "светът и човекът в поезията на Яворов"?
Или по-скоро дават по-конкретни теми като "страданието в поезията на..." или "Любовта в поезията на .." в случая на яворов?...
същия въпрос мога да го задам и за Славейков... за цяло творчесто или конкретно за Книгата Епически песни, или стихосбирката Сън за щастие или На острова на блажените?...
Тоя въпрос много ме измъчва.. ако има някви отговоори ще съм благодарна да ги чуя.
Или по-скоро дават по-конкретни теми като "страданието в поезията на..." или "Любовта в поезията на .." в случая на яворов?...
същия въпрос мога да го задам и за Славейков... за цяло творчесто или конкретно за Книгата Епически песни, или стихосбирката Сън за щастие или На острова на блажените?...
Тоя въпрос много ме измъчва.. ако има някви отговоори ще съм благодарна да ги чуя.
I'll send you to your maker
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
-
RA[sgB]
- Да живей словото
Според мен СУ бая почнаха да съкращават обхвата,който дават на темите,което е гадно за нас самите...ако бяха дали обща тема за Смирненски 1200 процента щеше да има по-висои оценки!
- deny_s
- Вазов
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Е,тя темата си беше бая обширна-общо взето почти цялото му творчество трябваше да се разгледа 
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
- tedito_ck
- От дъжд на вятър
Изпитът не е ли 5 часа?Batbayan написа:Това е прекалено голяма тема за четиричасов изпит и мисля, че няма да бъде формулирана точно така.RA[sgB] написа:Крайно време според мен е да се падне тема за разказите на Елин Пелин,не за повестта "Гераците"...например Битът и душевността на българина в разказите на Елин ПелинЩе бъда много щастлив,това е невероятно благодатна тема!
Има много начини човек да бъде прав.
- Green`L.K.
- Форумозавър Рекс
- Курс: кандидат-студент
По литература все още е 5 часа
По история го съкратиха до 4... Явно някой не е стоял до края като мен
Non scholae sed vitae discimus!
Любовта е, когато останалите престанат да съществуват ...
Любовта е, когато останалите престанат да съществуват ...
- tedito_ck
- От дъжд на вятър
И аз така знамGreen`L.K. написа:По литература все още е 5 часа![]()
А аз на историята исках да избягам колкото може по-бързо от залата и завиждах на тези, които излизат като пичове, ама бях обещала, че ще стоя все пак....
Но ефекта от стоенето беше нулев...
...тъжен смях....
Има много начини човек да бъде прав.
Това пък откъде ти хрумна?Колкото повече има да се пише , толкова по-трудно става.По този начин и проверяващите се объркват.При по-малка тема по-ясно си личат реалните знания и умения да се разсъждава, а не заучените наизуст общи твърдения от частни учители или литературни анализи.RA[sgB] написа:Според мен СУ бая почнаха да съкращават обхвата,който дават на темите,което е гадно за нас самите...ако бяха дали обща тема за Смирненски 1200 процента щеше да има по-висои оценки!
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
-
RA[sgB]
- Да живей словото
Не съм особено съгласен,един познат е разгледал точно 3 стихотворения и има по-висока оценка от мен,дето писах за 7-8...А той никога не е бил по-добър от мен по л-ра,напротив,в училище винаги той имаше 5, а аз 6 ...deny_s написа:Е,тя темата си беше бая обширна-общо взето почти цялото му творчество трябваше да се разгледа
-
RA[sgB]
- Да живей словото
И за това не съм съгласен,образът на града беше елементарна тема и проблемите,които бяха заложени в темата бяха очевидни...Цялото творчество на Смирненски е много по-проблематично и истинските знания именно в такава тема биха се познали!Batbayan написа:Това пък откъде ти хрумна?Колкото повече има да се пише , толкова по-трудно става.По този начин и проверяващите се объркват.При по-малка тема по-ясно си личат реалните знания и умения да се разсъждава, а не заучените наизуст общи твърдения от частни учители или литературни анализи.RA[sgB] написа:Според мен СУ бая почнаха да съкращават обхвата,който дават на темите,което е гадно за нас самите...ако бяха дали обща тема за Смирненски 1200 процента щеше да има по-висои оценки!
Истински способният човек може да се справи и с малка и с голяма тема.В друг слуай има една поговорка "На кривата ракета и космоса и е виновен..."RA[sgB] написа:И за това не съм съгласен,образът на града беше елементарна тема и проблемите,които бяха заложени в темата бяха очевидни...Цялото творчество на Смирненски е много по-проблематично и истинските знания именно в такава тема биха се познали!Batbayan написа:Това пък откъде ти хрумна?Колкото повече има да се пише , толкова по-трудно става.По този начин и проверяващите се объркват.При по-малка тема по-ясно си личат реалните знания и умения да се разсъждава, а не заучените наизуст общи твърдения от частни учители или литературни анализи.RA[sgB] написа:Според мен СУ бая почнаха да съкращават обхвата,който дават на темите,което е гадно за нас самите...ако бяха дали обща тема за Смирненски 1200 процента щеше да има по-висои оценки!
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
-
Borislavaaa
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
По история аз стоях до самия край и исках изпитът да беше 5 часа, така щях да успея да напиша всичко, което знам.
Не знаех, че изпитът по БЕЛ е 5 часа все още. Това е супер!
Не знаех, че изпитът по БЕЛ е 5 часа все още. Това е супер!
Kim Wilde - You keep me hangin' on