Подготовка за изпита по Английски език

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Re: Подготовка за изпита по Английски език

Мнение от Etiainen »

macharok написа:
Etiainen написа:
Brizeida написа:
Знааам, знам. МИсля си го за пореден път (сега съм на 5та книжка... :pale: )
Петата е уникално гадна :cyclopsani: . Заради нея се отчаях и си взех и чертвъртата, която още не съм почнала.

Ако искате да знаете пък, петата книжка съдържа реалните изпити от 200 до 2004 година.
Това го знам вече..
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
Megera
От дъжд на вятър

Мнение от Megera »

roskoooooo написа:Абе общо взето този изпит си е тъпня!Ехубаво де не можеха ли да заменят тази диктовка снякакъв Лисънинг както направиха УНСС!
Ти явявал/а ли си се на изпита в УНСС?

Защото ако и тазгодишният е като миналата година, то това не е лисънинг, а си е чиста диктовка. Излезе една жена, прочете ни текста 2 пъти (аз го записах почти целия) и след това чак ни дадоха листите. После какво те те питат, а ти какво точно си записал и дали ще можеш да си отговориш на въпросите е съвсем отделен момент. :roll: Имаше само 100 момичета над мен миналата година, а резултата ми беше 4.41. (И само 2ма с над 5.50 - момчета.) Е, имаше го и момента, че дори не знаех и формата на изпита. :lol: Ако за единия изпит сте готови и с другия ще можете да се справите.

Аз лично си предпочитам варианта на СУ, честно казано. И поне cloze test-a не е някакъв научен текст на тема физика, без да имаш варианти за думите, между които да избираш.

А иначе преди 2000г. мисля и в СУ е имало лисънинг. Но резултатите са били плачевни и затова са го махнали. :roll:

Не че е по-зле от диктовката, но в стая 110 човека не би ми се правил лисънинг. :)
Аватар
deny_s
Вазов
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от deny_s »

Megera,и аз съм така.Ще се явявам на АЕ в УНСС,ама въобще не знам какво включва изпита(освен лисънинг и есе),но не ми пука особено,защото искам в СУ.Майка просто мн настояваше да кандидатствам и в друг университет за всеки случай и така. :mrgreen: Иначе SUATEFL не е толкова труден според мен,стига да си се упражнявал достатъчно. :)
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
Аватар
ethno_girl
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от ethno_girl »

Ох,досега изобщо не се притеснявах за изпита,обаче колкото по-малко време остава,толкова по-притеснена ставам... :( Много се притеснявам за есето,защото на черновата драскам страшно много,а то няма даже да има време за такава...уф,каквото стане :? все за някое от 37-те неща в списъка ще стигне балът...хахах,дано :bom:
Agarwaen
От дъжд на вятър

Мнение от Agarwaen »

Хора, решавам тука поредния тест и ми се струва, че авторите са допуснали грешка. Според вас в изречението "In a New York theatre, a young man from the audience rushed onto the stage to demand that an actress extinguish her cigarette." има ли нещо нередно или е No Error? Защото в отговорите отзад твърдят, че е No Error, а аз все си мисля, че трябва да е demanding.
Изображение
Аватар
arthaz
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

И аз бих писал demanding, но мисля че и двете са възможни- нали знаеш, че в някои случаи можеш да използваш както герундии, така и инфинитив... най-вече зависи от това какво е искал да каже авторът, а ние няма как да знаем това...
Elämää täytyy rakastaa ^^
Аватар
Megera
От дъжд на вятър

Мнение от Megera »

No error си е. Поне на мен така ми се струва. Просто смисълът(или по скоро чувтвото) на изречението малко се променя.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър

Мнение от Etiainen »

Agarwaen написа:Хора, решавам тука поредния тест и ми се струва, че авторите са допуснали грешка. Според вас в изречението "In a New York theatre, a young man from the audience rushed onto the stage to demand that an actress extinguish her cigarette." има ли нещо нередно или е No Error? Защото в отговорите отзад твърдят, че е No Error, а аз все си мисля, че трябва да е demanding.
Искат да кажат че е отишъл за да изиска, а иначе би било отишъл изисквайки, което има малко по-друг смисъл. Така че според мен е no error.

Agarwaen
От дъжд на вятър

Мнение от Agarwaen »

Хмм, изглежда е точно така - изречението придобива различно значение като употребим 'demanding'. Хич не бях обърнал внимание, че се мени смисълът. Обаче и двата варианта би трябвало да са граматически верни, нали?
Изображение
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Agarwaen написа:Хора, решавам тука поредния тест и ми се струва, че авторите са допуснали грешка. Според вас в изречението "In a New York theatre, a young man from the audience rushed onto the stage to demand that an actress extinguish her cigarette." има ли нещо нередно или е No Error? Защото в отговорите отзад твърдят, че е No Error, а аз все си мисля, че трябва да е demanding.
Помня го това :) Работата е там, че този е нахлул и чак след това е настоявал да гаси фаса, а не че е нахлул, настоявайки да изгаси цигарата. Коварно е, защото може и докато е нахлувал да се е обяснявал...
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
ShadowsInBlue
Пишеща машина
Курс: първи

Мнение от ShadowsInBlue »

Оф, помня какъв спор беше с учителката ми по английски по този повод. Не точно същия пример, но нещо подобно. Жената накрая се отчая и вика както искаш :lol: :lol: :lol: После проверих и верно можело... горката, само дето й изпилих нервите... Та, каквото Scorpion каза - Той е отишъл, ЗА ДА направи бла бла, а не е отишъл, правейки... Въпреки, че и аз бих писала това за грешка сигурно.

Най го мразя гадния subjunctive, така и не го научих, а и винаги ми звучи супер тъпо "...to demand that an actress extinguish her cigarette." Просто някак все едно нещо липсва... Тъпи англичани :mrgreen:
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Какво толкова има да му учиш на subjunctive? Един каталог с глаголи, които сработват в тази конструкция. Звучи спънато, но е напълно логично да е extinguish, а не extinguishes.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
ShadowsInBlue
Пишеща машина
Курс: първи

Мнение от ShadowsInBlue »

Звучи ми по-умно да е "to demand that an actress should extinguish her cigarette"... примерно... не? :JC_thinking: Абе се тая, ще се оправим, нали сме умни мишлета :geek:
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
little_man
В началото бе словото
Специалност: Все още нямам
Курс: кандидат-студент

Мнение от little_man »

Привет на всички !
Искам да попитам има ли някъде качен изпита по английски ? - ако да линк :)
Ако не някой може ли да ми каже как се провежда ? Тест ли е или :?
10х :bom:
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър

Мнение от Etiainen »

Има едни книжки SUATEFL с примерни изпити, има ги в книжарниците на ректората. Падалите се изпити ги няма в интернет, но ако се запишеш на курс в СУ, ти ги дават.

Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”