Подготовка за изпита по Английски език
- deny_s
- Вазов
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Re: Подготовка за изпита по Английски език
Ами то именно малкото време,което се дава за есето, е проблемът.За 40 минути нз колко качествено есе от 300-350 думи очакват да напишем..
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Вече са 50.deny_s написа:Ами то именно малкото време,което се дава за есето, е проблемът.За 40 минути нз колко качествено есе от 300-350 думи очакват да напишем..
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Че то времето е еднакво за всички.
Пет минути да е - пет минути за Пешо, пет минути за Гошо, пет минути за Гинка...
Всеки (добре де, почти всеки) знае предварително колко е и се подготвя.
А с тия 50 минути много са отпуснали края, голяма слободия значи.
Пет минути да е - пет минути за Пешо, пет минути за Гошо, пет минути за Гинка...
Всеки (добре де, почти всеки) знае предварително колко е и се подготвя.
А с тия 50 минути много са отпуснали края, голяма слободия значи.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
-
asdjashfkjascj
- В началото бе словото
Хора, при мен ситуацията е такава, че ми трябва 3.00 по английски и ще съм в международни отношения на есен :] сега въпроса е как да хвана тройката 
Мисля че 43 точки са необходими за 3.00. Приемам, че на диктовката ще изкарам 0 точки(винаги ми е била слабост), на тестовете, които правя изкарвам между 33-38 точки, като се има в предвид, че на изпита евентуално мога да погледна нещо от съседите, когато не знам
Та въпроса е как да хвана 10-15 точки на есето, та да ми е сигурна работата. Можете ли да ми покажете някакви примерни есета за да видя каква трябва да е структурата? Дали става моделът, които се пише за сертификатите на Кеймбридж? Дали да пиша по-късо есе за да намаля максимално грешките и безсмислиците или да гледам да спазя обема, дори и да съм го запълнил тук там с глупости?
Пък ако ми кажете, че и по малко точки ми стигат за 3 ще си ударя г*за в тавана
Мисля че 43 точки са необходими за 3.00. Приемам, че на диктовката ще изкарам 0 точки(винаги ми е била слабост), на тестовете, които правя изкарвам между 33-38 точки, като се има в предвид, че на изпита евентуално мога да погледна нещо от съседите, когато не знам
Мисля,че тези 43 точки /не знам колко са точно/ трябва да ги имаш на диктовката и теста, иначе няма да четат есето и пишат направо двойка. Това не го знам със сигурност, но четейки тук из темите, си направих този извод.
Не стряскай така човека!
Когато общият брой точки от теста и диктовката е 17 или по-малко, съчинението не се проверява и оценява.
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Не знам за какъв 'модел' на съчинение говориш, тъй като за кеймбридж изискват няколко типа съчинения и ти е предварително зададено по кой тип трябва да пишеш. Тук според темата сам трябва да прецениш, но като размер е толкова. А ако си минал успешно някой изпит за сертификат, би трябвало да изкараш поне 4 на изпита, той не е толкова труден (Advanced някъде)asdjashfkjascj написа:Хора, при мен ситуацията е такава, че ми трябва 3.00 по английски и ще съм в международни отношения на есен :] сега въпроса е как да хвана тройката
Мисля че 43 точки са необходими за 3.00. Приемам, че на диктовката ще изкарам 0 точки(винаги ми е била слабост), на тестовете, които правя изкарвам между 33-38 точки, като се има в предвид, че на изпита евентуално мога да погледна нещо от съседите, когато не знамТа въпроса е как да хвана 10-15 точки на есето, та да ми е сигурна работата. Можете ли да ми покажете някакви примерни есета за да видя каква трябва да е структурата? Дали става моделът, които се пише за сертификатите на Кеймбридж? Дали да пиша по-късо есе за да намаля максимално грешките и безсмислиците или да гледам да спазя обема, дори и да съм го запълнил тук там с глупости?
For a moment your eyes open and you know
- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
- Специалност: Право
- Курс: първи
Добре де, как протича изпита? Подочух някъде, че ти е строго разграфено времето, т.е. еди-колко си минути за рийдинг, еди-колко си за грешки и т.н...? Така ли е? И после не можеш да се връщаш да ги поправяш... А и друго - и тук ли е като при УНСС, като излезеш от кръгчето и не ти го броят? Тва е мн гадна система, макия им трън 
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Че, колко имаш на историята и момче или момиче си ?asdjashfkjascj написа:Хора, при мен ситуацията е такава, че ми трябва 3.00 по английски и ще съм в международни отношения на есен :] сега въпроса е как да хвана тройката
Мисля че 43 точки са необходими за 3.00. Приемам, че на диктовката ще изкарам 0 точки(винаги ми е била слабост), на тестовете, които правя изкарвам между 33-38 точки, като се има в предвид, че на изпита евентуално мога да погледна нещо от съседите, когато не знамТа въпроса е как да хвана 10-15 точки на есето, та да ми е сигурна работата. Можете ли да ми покажете някакви примерни есета за да видя каква трябва да е структурата? Дали става моделът, които се пише за сертификатите на Кеймбридж? Дали да пиша по-късо есе за да намаля максимално грешките и безсмислиците или да гледам да спазя обема, дори и да съм го запълнил тук там с глупости?
Да, след като свърши времето за даден компонент, не можеш да се връщаш на него. Отваря се следващата страница и това е.ShadowsInBlue написа:Добре де, как протича изпита? Подочух някъде, че ти е строго разграфено времето, т.е. еди-колко си минути за рийдинг, еди-колко си за грешки и т.н...? Така ли е? И после не можеш да се връщаш да ги поправяш... А и друго - и тук ли е като при УНСС, като излезеш от кръгчето и не ти го броят? Тва е мн гадна система, макия им трън
За кръгчето не се притеснявай. (Освен ако СУ не са решили и те да стават модерни от тази година, но много ме съмнява.) Попълва си се с нормален син химикал и след това го проверяват на ръка, а не със скенер. Също така спокойно можеш да си задраскаш един път посочения отговор и след това ако отново решиш, че е верен да се върнеш пак на него. Кофтито е, че нямате време да си отбелязвате отговори на чернова, а също и по книжките не се пише, така че решавате кой е верния отговор и директно го нанасяте.
Относно броя на точките, които режат на есето... знам че между 200-300 думи режеха 4т. а за по-малко думи вече не помня. Но не разчитайте на това, че всичко ще ви е вярно, само защото думите са ви по-малък брой.
Типа есе - най-лесният вариант (поне за мен) е едно просто аргументативно есе. Нахвърляш си 3-4 аргумента за 5 минути (два за и два против), правиш си един увод да въведеш в темата (40-50 думи), от там по още 50-60 думи на аргумент да ги развиеш. Накрая например едно лично мнение по въпроса за заключение и то от порядъка на 40 думи и ето ти ги над 300. И спокойно можеш да си се вмъкнеш не в 50 ами и в 40 минути.
Миналата година даже ми остана време да си го проверя и да блея по чуждите листове. xD
asdjashfkjascj, ето ти и приблизително за какво гледат преподавателите по мои наблюдения.
Megera написа:
По принцип ти искат добра структура, не прекалено прост език, добра аргументация (без да повтаряш едно и също с различни думи и да се въртиш в кръг) и да си по темата. Вече освен тези неща, се режат повече точки за граматични грешки, които се делят на 2 вида (груби и не чак толкова - като за първите режат бая, но това са грешки от типа на 3то л. ед. ч. и да нямаш s на края на глагола.), също така режат и за лексикални грешки. Правописа и пунктуацията не ги гледат толкова, (все пак диктовката е за това), но ако имаш грешки на всяка втора дума и там може да ти смъкнат 1-2 т.
Но до някаква система нещата са субективни. Има преподаватели, които режат доста, заради съдържание и стил. Има и такива, които държат особено много на граматиката. Аз имах към 6-7 граматични грешки, от които 1 или 2 от тежките, и доста пунктуационни, но не ме бяха одрязали много.
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
- Специалност: Унгарска филология
А ако на съчинението се изложиш... ама се изложиш яко, демек, ако не напишеш почти нищо- тогава какво?

I'll send you to your maker
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
- arthaz
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
получаваш почти нищо от точките за есето
Elämää täytyy rakastaa ^^
-
asdjashfkjascj
- В началото бе словото
Ми момче съм и имам 5.75 на историятаhappyswift написа:Че, колко имаш на историята и момче или момиче си ?asdjashfkjascj написа:
А иначе багодаря за информацията Мegera. Издържал съм First Certificate с B и Advanced със C. Сега попреговарям по малко, но уча и по литература за 3-ка, та ще видим дано поне по едното да се получи
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
Щом ти е С адвансда си дай малко зор :п
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

...let the Lord of Chaos reign.
- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
- Специалност: Право
Megera, благодаря много за разяснението
Тогава не схващам смисъла дето пише, че изпита ти е 4 часа, а реалното време за решаване на всичко е 2 часа и 30 мин.. Все тая де.. А нали имаш право на чернова за есето?
Тогава не схващам смисъла дето пише, че изпита ти е 4 часа, а реалното време за решаване на всичко е 2 часа и 30 мин.. Все тая де.. А нали имаш право на чернова за есето?
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.