СУ ще приема с матура в 18 специалности

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Acho
В началото бе словото
Специалност: Френска филология
Курс: първи

Re: СУ ще приема с матура в 18 специалности

Мнение от Acho »

ами май няма такова нещо, защото директно са ми сложили бал от матури, и би трябвало да участвам и в първо класиране с тоя бал. Иначе трябваше да ми сложат бал за първо и второ класиране образуван от оценката ми от изпита по български и чак на трето бала от матурите... Поне такава е мойта логика...
Аватар
Verry
В началото бе словото

Мнение от Verry »

Имам два много важни въпроса свързани с кандидатстването Журналистика в СУ.Оценката по БЕЛ и чужд език/история са от матури или диплома и чуждият език може ли да е втори в обучението до 12 клас.Извинявам се в случай че въпросите ми не са на правилното място :oops: ,но все към някого и някъде трябваше да се обърна.Ако има някой мераклия да пише на ЛС,защото имам още доста въпроси :roll:
Ut sentio, ita dico!
lavidaloca
В началото бе словото
Курс: трети

Мнение от lavidaloca »

Ще се признават резултатите от матурите по история (например), но конкретно при тези специалности ??? Правилно ли го разбирам ?
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: завършил

Мнение от Mushmul »

lavidaloca написа:Ще се признават резултатите от матурите по история (например), но конкретно при тези специалности ??? Правилно ли го разбирам ?
Да :)
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
black_wolf_f
В началото бе словото

Мнение от black_wolf_f »

е добре де,ясно че ще се приемат матурите нищо че специалностите не са от най-желаните...но дали се приемат и миналогодишните оценки с еднаква сила като тазгодишните? :roll:
angeloff
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Re: СУ ще приема с матура в 18 специалности след 3-то класиране

Мнение от angeloff »

alhimikat написа:
ralitsam написа:Значи в последствие се оказва, че оценката от матурата няма да е балообразуваща за журналистиката, така ли? :?
Да, за съжаление :(
Е вие кви журналисти ще ставате, ако ще се скатавате от едно есе и ще гледате набързо да свършите работата още май месец !?
Журналистика /редовно/ 1. курс
Аватар
z_lapa
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от z_lapa »

Много трудно се влиза, колеги, много трудно! Грозна смърт! Междудругото пропуснали сте една специалност - Социология. Вчера СУ обяви, че в специалност Социология се влиза с матура по Физкултура. Кандидат - студентите обаче трябва да имат и лиценз за "НЕ в изправност", както и удостоверение за завършен 13ти клас в нетрезво състояние! Желателно е и да имате едногодишен стаж в сферата на наркотичните науки, т.е. ако вземате бонбонки или пудра захар ще се брои като бонус на кандидат - студентските изпити! Носят се слухове, че и в Плитологията ще може да се влиза по толкова лесен и забавен начин - с матура по Изобразително изкуство! Кандидатите единствено трябва да могат да нарисуват картина, която да включва: бутилки от алкохол(мин 10 марки), преса за коса, Иван(трудно е да се нарисува това създание), котлон(ако има в наличност) и най - важното - ХЛЕБАРКИ! Ще се проведе и тест по суахили, който е на ниво B2.
Накрая, към всички, които четейки това, вече се двуомят дали да влезнат при нас.....Всеизвестното мото на СУ е ССТ или Салам Стой си Там.
Лека вечер и извинявайте ако има нещо!
От ръководството.
Pak gluposti.....
Аватар
p_e_t_i_a
Форумозавър Рекс

Мнение от p_e_t_i_a »

с оценката от матурата само по философия ли се влиза или ипо БЕЛ?
Успехът е заложен не във времето,мястото или обстоятелствата,а в човека !!
vizikomp
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от vizikomp »

аз се обърках малко :roll: тези 18 специалности се кандидатсва с оценки от матурите още от 1-во класиране, а ако при други специалности,кандидастващи се с оценка от изпит, останат места след 3-то класиране , ще се кандидатства и с оценки от матурите?!Нали така? Или аз нещо не съм разбрала? :compress:
Аватар
p_e_t_i_a
Форумозавър Рекс

Мнение от p_e_t_i_a »

p_e_t_i_a написа:с оценката от матурата само по философия ли се влиза или ипо БЕЛ?
Успехът е заложен не във времето,мястото или обстоятелствата,а в човека !!
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

Само по философия
Аватар
N_I_K_I_T_A_
В началото бе словото

Мнение от N_I_K_I_T_A_ »

Здравейте ! Извинявам се предварително за въпросът !
Искам да ви попитам т.к сте много повече запознати от мен дали с бал 25.78 мога да влезна СИ (момиче съм) ? Благодаря ви!!!!!
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

Според мен със сигурност влизаш ;) Дано не греша :D
matix
В началото бе словото

Мнение от matix »

Имам един въпрос .. дали мога да влезна с оценката от дипломата (4.73 е) и оценката от матурите (4.90 по БЕЛ и 5.58 по английски). Също така имам диплома от "Cambridge" (FCE). Някои хора ми казват, че не мога, а други казват, че мога. Имам справочник и някви листчета със специалностите в университета където пише, че има специалности в които може да се влезе с оценката от матурите. Моля ви дайте ми повече информация по този въпрос и ако може да се влезне така ми кажете някакви дати, които трябва да спазя и какво точно трябва да направя.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

matix написа:Имам един въпрос .. дали мога да влезна с оценката от дипломата (4.73 е) и оценката от матурите (4.90 по БЕЛ и 5.58 по английски). Също така имам диплома от "Cambridge" (FCE). Някои хора ми казват, че не мога, а други казват, че мога. Имам справочник и някви листчета със специалностите в университета където пише, че има специалности в които може да се влезе с оценката от матурите. Моля ви дайте ми повече информация по този въпрос и ако може да се влезне така ми кажете някакви дати, които трябва да спазя и какво точно трябва да направя.
Коя специалност искаш?

П.П казах вече че със сертификат не може. Прочети правилника за кандидатстване ако искаш (на сайта е).
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”