Левски или ЦСКА!
Модератори: ники, Methuselah
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: Левски или ЦСКА!
Кристо, нали занеш приказката за формата и класата? Всеки отбор си има и възходи и спадове. Знам, че е много удобно да гледаш ако може само мачовете, от както ни бихте до сега, ама не става така.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Е, именно!ники написа:Кристо, нали занеш приказката за формата и класата? Всеки отбор си има и възходи и спадове. Знам, че е много удобно да гледаш ако може само мачовете, от както ни бихте до сега, ама не става така.
Аз ти говоря за целия сезон - почна с добри игри на ЦСКА, никой не можеше да ги бие, играеха добре. Кво стана, че сдадоха първото място?
И това не е от мача с Левски насам, а целия сезон 2008/2009г.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- ники
- Легендарен флуудър
Еми, салби сме. Това някой отрича ли го? Тоя сезон и вие бяхте слаби, ама не колкото нас. Стига се въртя около това. Признаваме го
Ама не схващам, каква е идеята ти.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Казах го по-горе: не може де се определи кой отбор е по-силен ИЗЦЯЛО в историята, затова се гледа сегашния настоящ момент. Защото само СЕГА има значение, аз не съм бил роден по времето на Гунди и Жеков, и не ми пука кой е бил по-силен тогава.ники написа:Еми, салби сме. Това някой отрича ли го? Тоя сезон и вие бяхте слаби, ама не колкото нас. Стига се въртя около това. Признаваме гоАма не схващам, каква е идеята ти.
За мен е важно моя отбор (дори и да не става дума конкретно за Левски) да е по-добрия сега, когато аз съм му фен и когато следя изявите му.
- ники
- Легендарен флуудър
Ами, явно това е разликата. Ние подкрепяме ЦСКА не просто като сбор от 11 играчи, които играят в дадения момент. Всъщност ние не подкрепяме, ние обичаме ЦСКА не само като отбор, ами като идея, като кауза, като история, като значение.
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Kristo, обясних ти, че не тука ти е силата..пак си пееш третокласническите глупости...
Мн. ясно, че се гледа историята...за какво се пише иначе...
И какво значи моментно състояние или играта СЕГА....
Днес ЦСКА има мач...ако бие..значи сме супер силни...ако падне сме много зле...ама какво значение ще има утре, когато това е само история...така ли...
В смисъл...къде за теб (шото само ти използваш такива понятия) свършва СЕГА и МОМЕНТНОТО СЪСТОЯНИЕ ?!?
И къде започва историята...
Един фен се идентифицира като армеец, левскар и т.н като се запознае с отбора, с идеалите му, с нравите на публиката с играта наиграчите...с ИСТОРИЯТА...какво се е случило преди той да осъзнае принадлежността си към клуба...
Иначе...е..."ми аз съм от Левски шото синьото ме кефи повече"...или "Ми щото в годината дето взе да ми пука от футбол станаха шампиони".....сеш..се...третокласнически...
А ЦСКА има история...славна история...и тя никога не може да бъде засенчена...поне не скоро...
И до голяма степен футболните успехи на БЪЛГАРИЯ като цяло се свързват с ЦСКА, естествено, че и с Левски...не искам да го използвам като някакъв аргумент...Просто ми е смешно как твоя начин на мислене, на пример би трябвало да ликвидира целия кеф, който събужда спомена от Световната 94-та
Мн. ясно, че се гледа историята...за какво се пише иначе...
И какво значи моментно състояние или играта СЕГА....
Днес ЦСКА има мач...ако бие..значи сме супер силни...ако падне сме много зле...ама какво значение ще има утре, когато това е само история...така ли...
В смисъл...къде за теб (шото само ти използваш такива понятия) свършва СЕГА и МОМЕНТНОТО СЪСТОЯНИЕ ?!?
И къде започва историята...
Един фен се идентифицира като армеец, левскар и т.н като се запознае с отбора, с идеалите му, с нравите на публиката с играта наиграчите...с ИСТОРИЯТА...какво се е случило преди той да осъзнае принадлежността си към клуба...
Иначе...е..."ми аз съм от Левски шото синьото ме кефи повече"...или "Ми щото в годината дето взе да ми пука от футбол станаха шампиони".....сеш..се...третокласнически...
А ЦСКА има история...славна история...и тя никога не може да бъде засенчена...поне не скоро...
И до голяма степен футболните успехи на БЪЛГАРИЯ като цяло се свързват с ЦСКА, естествено, че и с Левски...не искам да го използвам като някакъв аргумент...Просто ми е смешно как твоя начин на мислене, на пример би трябвало да ликвидира целия кеф, който събужда спомена от Световната 94-та
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Кристо излага феновете на нашия отбор както тони еди-кво си - вашия...
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Пф, ако всички фенове бяха като тебе и си подкрепяха отборите само в добрите периоди,Kristo написа:Казах го по-горе: не може де се определи кой отбор е по-силен ИЗЦЯЛО в историята, затова се гледа сегашния настоящ момент. Защото само СЕГА има значение, аз не съм бил роден по времето на Гунди и Жеков, и не ми пука кой е бил по-силен тогава.ники написа:Еми, салби сме. Това някой отрича ли го? Тоя сезон и вие бяхте слаби, ама не колкото нас. Стига се въртя около това. Признаваме гоАма не схващам, каква е идеята ти.
За мен е важно моя отбор (дори и да не става дума конкретно за Левски) да е по-добрия сега, когато аз съм му фен и когато следя изявите му.
щеше да е мн зле положението.
ПП: Не съм чела всички постове, нешо няма смисъл.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Желязна логика Кристо.....все едно да кажеш,че няма смисъл от ИСТОРИЯТАKristo написа:Казах го по-горе: не може де се определи кой отбор е по-силен ИЗЦЯЛО в историята, затова се гледа сегашния настоящ момент. Защото само СЕГА има значение, аз не съм бил роден по времето на Гунди и Жеков, и не ми пука кой е бил по-силен тогава.ники написа:Еми, салби сме. Това някой отрича ли го? Тоя сезон и вие бяхте слаби, ама не колкото нас. Стига се въртя около това. Признаваме гоАма не схващам, каква е идеята ти.
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Говорим си за последните няколко сезона - 3-4, не за последния мач. Не ми тълкувайте думите, както ви е удобно, а по-добре питайте, какво съм искал да кажа, явно не съм разбираем...
Историята няма смисъл при футбола - Реал Мадрид от 50те, не е същия тим като сегашния. КЕШ и ШЛ не са равносилни турнири, еднаквопрестижни, но като ниво на отборите, сегашния е звезден в сравнение с тогавашния. Тогава Реал е имал галактически отбор, а сега се опитва само да му подражава, колко ще стане - друг въпрос. Идеята е, не че подкрепям отбора си, когато е силен, а винаги (примерно Челси ги подкрепям, нищо, че ядат бой навсякъде) - но не съм казвал, че са най-великия клуб в Англия, а че последните години са доста добри. И си струват като отбор. За мен футбола като периодика, важи само "последно време" - това е разтегливо понятие. За тези, чийто тим е играл добре "навремето", този термин ги връща чак там - преди 30-40 години...
Историята няма смисъл при футбола - Реал Мадрид от 50те, не е същия тим като сегашния. КЕШ и ШЛ не са равносилни турнири, еднаквопрестижни, но като ниво на отборите, сегашния е звезден в сравнение с тогавашния. Тогава Реал е имал галактически отбор, а сега се опитва само да му подражава, колко ще стане - друг въпрос. Идеята е, не че подкрепям отбора си, когато е силен, а винаги (примерно Челси ги подкрепям, нищо, че ядат бой навсякъде) - но не съм казвал, че са най-великия клуб в Англия, а че последните години са доста добри. И си струват като отбор. За мен футбола като периодика, важи само "последно време" - това е разтегливо понятие. За тези, чийто тим е играл добре "навремето", този термин ги връща чак там - преди 30-40 години...
-
francesco totti
- Пишете, о, братя
Да кажеш, че във футбола не е важна историята... ми то тогава Гърция е по-велика футболна нация от Германия, щото по-скоро е ставала европейски шампион...или пък че Волфсбург е по-голям отбор от Байерн, щото стана шампион през последния сезон...пълни глупости са това, което говориш. За абсолютно всеки ИСТИНСКИ фен историята и харизмата на неговия клуб, а и на футбола като цяло е от ОГРОМНО значение. 
"Да знаеш законите- това не означава да владееш техните думи, но тяхната сила и власт"
Целз
Целз
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Боже, не говорете наизуст - не казах последната 1 година, или последното издадение на даден турнир - Казах последните няколко шампионата. Испания е по-добра от Германия, И заради евро-титлата си. Едно е традиции във футбола, друго е настояща форма, в последните няколко години...
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Kristo всеки търси упора в нещо...всеки търи аргумент с който да каже.."Да, моят отбор е по-добрия, защото..."
Ти просто не търсиш упора в миналото, защото не го познаваш...
Радвам се, че познавам хора от Левски, които не черпят гордостта си само от единия четвъртфинал, а от многото славни мигове на този клуб...
Този четвъртфинал трябва да мине време за да бъде оценен както трябва....още и теб и доста подобни "фенчета" се радват и се подмокрят...Но след години ще се даде оценка...какъв отбор е Херенвееен, какъв отбор е Петржалка и Динамо (Букурещ)...за това ти е историята...
За да може личностите, отборът и феновете да изтърпят теста на времето...и така да останат нещата, които наистина са оставили траен отпечатък върху името на клуба...
И ако днес си говорим...за "Греги мания 2009", Сашо Томов, Борат и всяквите плюнки....то след 20-30 години това ще бледнее...на фона на наистина качествените неща, за които ще се сещаш когато някой каже "Левски" или ЦСКА...
Ти просто не търсиш упора в миналото, защото не го познаваш...
Радвам се, че познавам хора от Левски, които не черпят гордостта си само от единия четвъртфинал, а от многото славни мигове на този клуб...
Този четвъртфинал трябва да мине време за да бъде оценен както трябва....още и теб и доста подобни "фенчета" се радват и се подмокрят...Но след години ще се даде оценка...какъв отбор е Херенвееен, какъв отбор е Петржалка и Динамо (Букурещ)...за това ти е историята...
За да може личностите, отборът и феновете да изтърпят теста на времето...и така да останат нещата, които наистина са оставили траен отпечатък върху името на клуба...
И ако днес си говорим...за "Греги мания 2009", Сашо Томов, Борат и всяквите плюнки....то след 20-30 години това ще бледнее...на фона на наистина качествените неща, за които ще се сещаш когато някой каже "Левски" или ЦСКА...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
- toni spbb
- От дъжд на вятър
JudyRamone написа:Кристо излага феновете на нашия отбор както тони еди-кво си - вашия...
Ти пък къде се буташ бе!
Δεν υπάρχει τίποτα prettier από το ένα μάτι της Σόφιας.
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
ПХХХХХХХХХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАААААААААААААААААААААААААААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААААААААААААХАХАХ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com