Турнир по елементарна математика за купата на Декана на ФМИ
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- J`E`K`O
- Да живей словото
- Обратна връзка:
nightwish, днес беше и олимпиадата тук, в Нова Загора, сливенски окръг. Задачите бяха същите като вашите в Бургас, само 3-та задача беше друга
Я кажи на 2-ра, с тоя триъгълник..отношението на лицата 12:5 ли е ?
Първа задача е х Е (2; +безкрайност). А за обема на пирамидата..едно сложно изразче с tg и cotg. Я кажи и ти ли получи това
Мерси много.
П.С. Малко по-късно ще пусна каква беше 3-тата задача тук.
П.С. Малко по-късно ще пусна каква беше 3-тата задача тук.
- J`E`K`O
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Цък - ето това получих на 4-та, за обема на пирамидата.
Ето и Зад.3, или поне Б) подточка:
C=4^x + 4^-x
47=16^x + 16^-x
Да се намери C!
Легенда: 4^х е 4 на х-та степен.
CoHka, ок, сигурен съм че сте се справили отлично. Те не бяха много трудни, питам просто за да сверя, че нещо никой ученик не можа да ги реши тази с пирамидата и триъгълника, а с учител още не съм говорил
Ето и Зад.3, или поне Б) подточка:
C=4^x + 4^-x
47=16^x + 16^-x
Да се намери C!
Легенда: 4^х е 4 на х-та степен.
CoHka, ок, сигурен съм че сте се справили отлично. Те не бяха много трудни, питам просто за да сверя, че нещо никой ученик не можа да ги реши тази с пирамидата и триъгълника, а с учител още не съм говорил
Re: Турнир по елементарна математика за купата на Декана на
Първият кръг наистина ще е добра тренировка, ама вторият не го препоръчвам на хора със слаби сърца
Като се вземе и впредвид, че
, за хора на изкуството
. Там и учителите няма да идат. 
Направо си е за творци тваnightwish написа:Там задачите ще изискват по-творческо мислене
Аз не го направихJ`E`K`O написа:сигурен съм че сте се справили отлично
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Честно казано не ми е за втория кръг.Не мога да си спомня дали миналите години идваше на олимпиадата,но на втори кръг задачите са доста трудни и едва ли ще направя кой знае какво.CoHka написа:nightwish успокой севсе ще събереш от някъде точки за втория кръг
Просто ме е яд,че правя такива глупави грешки,и се притеснявам дали на изпита няма да направя същото.А и другият ми проблем е,че никога не си проверявам това,което съм написала,без значение дали става въпрос за изпит,състезание или есето,което имам за домашна.Просто,като съм се работила върху едно нещо,после не ми се занимава отново с него
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
- miti_nz
- В началото бе словото
http://www.fmi.uni-sofia.bg/turnir
мисля че това ще свърши работа