КСК 2009 - История

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
raindrop
В началото бе словото
Курс: първи

Re: КСК 2009 - История

Мнение от raindrop »

Сега ще знам да внимавам с тези номера.
Иначе за суетнята и бавенето е ясно, нали всички сме чували,че СУ = Slow University. Особено когато става дума за резултати и класирания.
Аз имам още един въпрос, тъй като някъде в предните (доста по-предните) страници някой беше споменал,че има теми,които не влизат при избора. Дали тази за Култура и църква (15-17век) случйно не е от тях? Това е единствената,която не съм бутвала :roll: и искрено се надявам да я няма.
Стойност има само онова познание, което съм натрупал сам, докато съм правил нещата, които съм искал да правя.
Няма на Земята човек, които да ме научи на повече, отколкото искам да знам.
Р.Бах - Илюзии
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения

Мнение от xRainx »

абе..аз няма да я пипам също, тъй че стискаме палци. :д

не е честно, реших да препрочитам "Малазанска книга на мъртвите" точно тея дни, как се очаква да сядам да уча по история с такова...гениално нещо. ;ь
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
RA[sgB]
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от RA[sgB] »

O|OeHukc написа:Любимата ми тема е ВМРО! И без да съм чел темата, мога да я развия, просто толкова ми е интересно... Македония, ке умрем за нея! :)
Раковски , БРЦК, Априлското също са любими! После чак войните и Съединението!
Интересна ти е явно ВМРО,защото предполагам си от Югозападна България и от малък си се сблъсквал с такъв вид култура и история...ама ние дето сме от Североизточна България и които не можем по никакъв начин да усетим,че дори съществува таъв народ или страна....поредната скучна тема!На мен пък винаги ми е бил интересен Симеон,защото Варна е близко до Велики Преслав и съм ходил много пъти по екскурзии до там..същото важи и за Плиска и Търново...затова си обичам Средновековна история!Практиката е много важно нещо и определя доста предпочитанията ти!
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Ем, по твоято логика би трябвало Самуил да ми е любимата тема от средновековието... но, точно тази тема хич не я харесвам, изобщо от среновековието само Крум, донякъде и Борис.
Но, да, има влияние! Например ВМРО ми повече харсва от Априлското, даже се дразня, че толкова малко внимание са отделили на самото Илинденско-Преображенско въстание.

"...не можем по никакъв начин да усетим,че дори съществува такъв народ или страна"

Ъ, тва в какъв смисъл го казваш? Нещо, усещам македонизъм! :lol:
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Самуил не се е падал от 100 години, няма ли най-после да го изтеглят ? Каква е тая дискриминация. :lol: Последните години едни и същи теми се падат. Или от СУ не искат да потъпкват националното ни самочувствие с падането на България под византийска власт. :lol:
Аватар
deny_s
Вазов
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от deny_s »

Абе не знам как ги теглят,но наистина, като гледам статистиката ,през 2-3 години се пада едно от Движенията.(както стана и на предварителния) Сега очаквам да се падне Стамболов от Новото време и мисля,че другата тема няма да е Средновековието :mrgreen:
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Стамболов май масово го очакваме. :)
С тия движения ми дойде до гуша, ама не мисля, че ще дадат за трета поредна година "Движение на независима българска църква", макар че от 2006-та, когато за последно е изтеглена тази тема, са минали доста изпити. Да се падне тая тема заедно с някоя гадна от Нова история, ще има 70 % двойки. :mrgreen:
Аватар
Green`L.K.
Форумозавър Рекс
Курс: кандидат-студент

Мнение от Green`L.K. »

lacuna_coil написа:Самуил не се е падал от 100 години, няма ли най-после да го изтеглят ? Каква е тая дискриминация. :lol: Последните години едни и същи теми се падат. Или от СУ не искат да потъпкват националното ни самочувствие с падането на България под византийска власт. :lol:
Пууу тоя Самуил ... Само него не уча от Средновековие...
Non scholae sed vitae discimus!
Любовта е, когато останалите престанат да съществуват ...
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Оставам с впечатлението, че много хора не четат тази тема. :D
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Е, то тая помия чете ли се? :lol:
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
xRainx
Стенограф

Мнение от xRainx »

аз я чета, макар че е трудна темата. Самуил ми е любимият наш владетел, все пак..
The storm is coming...
Изображение
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Какво му е трудното на Самуил....

Е, ест, ако учите история просто защото сте задължени, едва ли има тема, която да ви хареса
Аватар
xRainx
Стенограф

Мнение от xRainx »

е сравнително доста врътки има при него, като се тръгне от по-лесната част с Петър, та се мине през наследници, Самуил, после Гаврил и Иван..поне на мен ми се струва хаотична темата, не чак толкова подредена като много други, примерно. ;) нещо като Иван Асен 2 малко.
The storm is coming...
Изображение
Аватар
GBog
Драскач

Мнение от GBog »

Моето мнение се различава от всеобщото - периодът на Ивам Асен II никога не ми е допадал особено и често преди предварителния имах чувството, че тази привидно олекотена тема може да ми изиграе лошата шега. От Средновековието винаги съм си бил фен на Борис I. На редовния според мен може да се очаква всичко, но аз бих заложил на Средновековието (Борис I или Симеон) и Новото време (Съединението или Балканските войни). :D
1968 - 1999 - 2008 - ?
Аватар
ShadowsInBlue
Пишеща машина

Мнение от ShadowsInBlue »

Бааа Самуил. Много проклета тема, както каза ScionOfStorm - хаотична. Но... може би в това му е чара.
Но е факт между другото, че от 90-та досега темите, които са се падали, общо взето се повтарят поне по веднъж...
Като прочетох темата за ВМОРО, не е чак толкова зле... и пак малко скучновата. Съединението не е лоша... въпреки че сега като се замисля, не си я спомням много-много :lol: :lol: :lol:
Другари и другарки, остават ни 2 седмици само :shock: Въпреки че за предварителните изпити аз реално учих последните 2 седмици... ама какво учене, не е за приказване! Сега ме мързи и даже не чувствам Паниката.. което не е добре..
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”